Nemes kezdeményezést támogat a Magyar Suzuki
Gazdaság
2008. okt. 8.

<p>A Magyar Suzuki társadalmi felelősségvállalási programja keretében pénzadományt és gépjárművet adományoz a párkányi központú Fénysugár Alapítványnak. A Fénysugár Alapítvány elsősorban egészségvédelemmel foglalkozik, ám mentálisan és fizikailag sérült, rehabilitációra szoruló gyermekek is járnak az intézménybe.</p>

A Fénysugár Alapítvány idén kezdte meg működését Párkányban, ahol jelképes, egykoronás összegért kapták meg egy üresen álló intézmény bérleti jogát. Az alapítók célja az volt, hogy az ifjúság részére egészségmegőrző, betegségmegelőző, gyógyító-rehabilitációs tevékenységet, nevelést és oktatást, képességfejlesztést, valamint ismeretterjesztést biztosítsanak. Az intézmény már az óvodáskorúkat is fogadja, és a gyermekekkel kapcsolatos segítségnyújtás mellett a szülők és a nyugdíjasok számára is kínál egészséggel kapcsolatos ismeretterjesztő programokat.

A Magyar Suzuki Zrt. az alapítvány pénzbeli adománnyal, valamint egy Suzuki SX4 gépjárművel kívánja támogatni. „A Magyar Suzuki székhelye Esztergomban van, de dolgozóink, kollégáink jó része innen, Szlovákiából érkezik. Mi a gyárban nem teszünk különbséget kollégáink között, és úgy gondoljuk, fontos, hogy támogassunk egy ilyen határon átívelő, nemes kezdeményezést, mint a Fénysugár Alapítvány munkája” – mondta Isao Ozawa, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgatója.

(forrás)