Nyílt tér Takács Úr részére
Közélet
2008. szept. 16.

<p>Hát én ezt most hírként is beteszem - fórumként is betettem. Nem véletlenül.</p><p>Tisztelt Takács Úr, örömmel láttam közvetlen - és most valóban stílusos - hozzászólását egy másik hír-topikban (info-police). Pár kiragadott gondolat ezekből:</p>

" Amíg a...."közösségi portál" ilyen markánsan határolja el magát a képviselők által képviselni óhajtott közösségektől, elvektől, értékektől, céloktól, addig nem koncentrálom minden figyelmemet rá én sem. Addig elégedj meg azok figyelmével, akiknek Te, Ti biztosítjátok a megjelenés lehetőségét. "

" Ha azt hiszed, hogy több néven és álnéven megjelentetett vádaskodásaid közelebb csalnak engem, az önkormányzat sajtófelelősét a szeretgomhoz, közelebb hozhatják a válaszokat kérdéseitekre, sajnálattal közlöm, hogy nem, nem. Tudod jól, hogy "közösségi portál"-ként nekem, sajtófelelősnek (érted, SAJTÓfelelős) nincsenek igazán kötelességeim Veled szemben

Ugyanis Te, Ti nem válogatjátok meg a kifejezéseket, modort a szövegeitekben, én viszont megválogathatom, kinek, mire válaszolok. Ez így van a sajtóban is, különösen így van a sajtón kívül. "

Nem szeretnék most stílus, kötelesség és szemléletmód kérdéseket előrángatni - az idézeteket nem ezért tettem be.

A Szeretgom valóban a közösségi portál fogalmának irányába tendál. Az itt lévő embereknek ez nem önös szórakozás, vagy játékos kötekedés bármivel, ami épp eszükbe jut. A Szeretgom nagyon sok szempontból a képviselők és a város vezetése által ( gyakran szándékoltan ) figyelmen kívül hagyott városlakói igényekre reagál, kritikai és civil ellenőrző-számonkérő hiányt igyekszik pótolni. Jól-rosszul: de önállóan és spontán.

Ezzel a topikkal most három dolgot szeretnék elérni:


- megteremteni a közvetlen teret a kétoldalú, nyílt kommunikációra az Önkormányzat - illetve annak egységesült, nem kommunikatív látens többsége - és egy, sok kérdésben alul illetve visszásan tájékoztatott, sok mindenben jogosan értetlenkedő, ezért (is) kérdező és elégedetlen, komoly létszámú civil, nagyrészt értelmiségi bázis között.


- lehetőséget biztosítani közvetlen kérdésekre történő közvetlen válaszokra ( nem kötekedésekre történő magyarázkodásokra és viszont ), hiszen Ön, Takács Úr hivatalból is követi a Szeretgom által felvetett témákat, tisztában van a kérdésekkel és várakozásokkal


- lehetőséget biztosítani az együtt gondolkodásra, az Önkormányzat valós kommunikációjára, elősegíteni a valódi tömegek valódi szándékának beépülését az Önkormányzat tevékenységébe. A Szeretgom nem elhanyagolandó tényező, de ezt Önök is pontosan tudják - ideje lenne, hogy előnyeit is felismerjék.

Mindezáltal teret szeretnék nyitni annak, hogy egymást valóban ismerve és megismerve, a város érdeke és szándéka szerint formálódjon Esztergom sorsa.

Sok nyitott kérdés maradt - képződnek újak is: tetszés szerint, bármelyikkel indulhatnánk. Tisztelettel várom válaszát.

(forrás)