Tedd közkinccsé, ha valami nagyon sikereset kreáltál a konyhában vagy szabad tűzön!

Tedd közkinccsé, ha valami nagyon sikereset kreáltál a konyhában vagy szabad tűzön!

2008.09.11. 21:21

Minden sütés-főzés körül serénykedőnek volt már bizonyára szomorú tapasztalata és olyan élménye is, hogy a tudományát az egekbe dicsérték.

Nos! Ha valami nagyon jól sikerült, főleg ha gyors is, számolj be róla, közölj hozzá receptet, esetleg fotót is mellékelve, hogy nagyobb kedvet kapjunk a kipróbáláshoz. Színesítsük kicsit a lapot! Akár pontozhatnánk is havonta.

2018.02.19. 23:47

Hát nem tudom, de jelen állapotomban képtelen lennék pl. belegarapni egy kígyóba...
Amúgy is undorodom tőlük, és mondják, hogy büdösek is!:(((

Bár láttam régebben egy filmet, a címére nem emlékszem, csak a tartalomra:
Egy őserdőbe - asszem, Dél-Amerikába - leesett egy utasszállító repülőgép, és az egyetlen túlélő egy fiatal lány volt, és az evett meg minden ilyen undokságot, amit csak talált, hogy túlélje ezt a helyzetet. Még meg is sebesült a hátán, ahová nem ért el a keze, s nem tudta letisztítani se, a véres sebet még a trópusi legyek is beköpték, ott kunkorogtak a sebén a kukacok!:(((
Végül eljutott egy kutató sátrához, így tudott megmenekülni. Asszem, több hétig bolyongott az őserdőben, csoda, hogy nem került ragadozók martalékául.
Nagyon jó film volt, szívesen megnézném újra, de elfelejtettem a címét.

Hát igen, a szükség nagy úr! :(((
És az ember életösztöne meg - állítólag! - nagyon nagy.
Bár meg kell mondjam, én a személyiségjellemzőim folytán hajlamos vagyok feladni az életet, mert a 4 alaptípusból a melankolikus a legjellemzőbb rám (bár tudom, senki sem tisztán egy jegy, mindegyikből mindenkiben van legalább egy pici), de tény, a melankolikusok közül kerül ki a legtöbb önkezével életet eldobó ember, főleg nő... Különösen lelki okokból, a szeretet hiány, vagy annak vélt érzete miatt, illetve az egyedüllét miatt, hisz az ember társas lény...


2018.02.19. 8:26

Ó, hát az csak a jéghegy csúcsa... Láttam én már kutyagumit marcipánból is... Mert ugye a hülyeség (se) ismer határokat. 

A kínai konyháról meg annyit, ami neked szokatlan, az nekik természetes, mint ahogy fordítva. Nem kell szeretni, de ennyi. Nem értékítélet. Attól se nem kell őket lenézni, se oda lenni az ájult gyönyörtől. Olyan, amilyen... Amúgy általában az élelemforrások viszonylagos szűkössége hozza magával ezeket a dolgokat. Ha nincs elég fehérje, megeszel kigyót, békát, csigát, bármit, mert kell a szervezetednek. Persze ez idővel szokássá válik, az idegene meg tágra nyílt szemmel nézik, micsoda különleges dolgok ezek... 

2018.02.16. 10:11

Nemiszervekre gondolsz?!
Mert én azokat epsom-sóval (keserűsóval) öntözném meg! :DDD
Az volna csak a kilökés a pácienssel! ;o)

Bár látni olyat én még nem láttam, csak úgy tudom, férfiakat szoktak megviccelni vele, mint a kis Guillotinnal! ;o)
https://www.cq-73.hu/images/products/Vicces-Guillotin-a-leghatekonyabb-fogamzasgatlo_GB05170053.jpg

Bár ez ehetetlen! :DDD

Jah, jut eszembe!
A kínaiak szerint ami ehetetlen, az is használható a szakácsoknak, mert azzal "fűszereznek"! ;o)

2018.02.16. 8:37

Na, hát akkor ez is van... Bár ezzel aligha vinnéd el az ehető hülyeségek díját, mert láttam én már ennél különbeket is..

2018.02.15. 16:41

Hát képzeld!
Ha azt hinnénk mi ketten, hogy ilyen nincs, TÉVEDTÜNK!
Tessék:
http://www.trefagyar.hu/img/egyeb/toronyora_600x600_2_kar.png

Toronyóra lánccal

Amit tudni lehet róla:
http://www.trefagyar.hu/termek/toronyora_lanccal

Akinek mindene megvan és nagyon nehéz bármilyen ajándékot vásárolni, annak ez a toronyóra lánccal tökéletes lesz! 

Ez a vicces ajándéktárgy fenyőfából készült üreges torony, amelyre fekete színnel egy templomtornyot és annak óráját festettük, erről egy aranyozott lánc lóg le. A torony belseje üreges, amely íróeszközök tárolására is alkalmas.

Mérete: 20 cm X 5,5 cm

Témakör: agyament ötlet
Kinek: Férjnek, Feleségnek, Barátnak, Barátnőnek, stb.
Azaz bárkinek, akit meg akarsz réfélni! :DDD

Egyet nem lehet vele tenni: MEGENNI!
Báááár, ha marcipánból készülne, mint egy szülinapi torta?! ;o)
Nyam, nyam! :DDD
Még lehetne tovább is ötletelni, milyen ehető alapanyagból lehetne megcsinálni?

Lehet, hogy megnyerném az EHETŐ HÜLYESÉGEK VERSENYÉT?
/Bocs, Gömbicica!/

2018.02.15. 15:29

Mer ugye hova tennéd... :0)

2018.02.14. 12:42

Azt hiszem, ennek az igazságát senki sem vitathatja! :DDD
Elvégre én sem örülnék még a toronyórának sem lánccal! ;o)

 

2018.02.14. 8:45

Hát hiszen ez az... Ilyenkor keveredik az ember néha buta helyzetbe, mert azt hiszi,  amásik majd örül a meglepetésnek. Hát néha a meglepetés ugyan tökéletes, de az öröm nem annyira... 

2018.02.14. 0:00

Hát ez így igaz!
Az ajándékozó ugye vékonyan szereti a pirítós kenyeret.
Az ember (ha csak nincs határozott információja) könyvet is olyat vesz ajándékba, amit ő is szívesen elolvasna...

2018.02.13. 8:45

Hát ugye van aki így, van aki úgy szereti...Ámbár van olyan kenyérpirító is, amibe egészen vsatag szeletet is be lehet tenni... Persze ugye az ajándékozó nem lát a lelkedbe, veszi, amit a legjobbnak tart...

2018.02.12. 19:44

Ne is mondd!
A párom reggel úgy megtömte melegszendvics krémre téve trappistasajt szeletekkel, hogy utána fél óráig vakargattam az "eredményét"!:(((
Ő meg persze ment aludni, mert éjjeles volt...
Úgyhogy CSODÁS karácsonyi ajándékot kaptam! :(((

Akár csak a kenyérpirítót tavaly!:(((
Én ugyanis vastagra szeretem vágni a pirítani való kenyeret, de az nem fér bele a pirító résébe, így az a kamrában dekkol, és én továbbra is a villanytűzhely forró lapja fölé tartom a kenyérszeletet két villával. Így finom PUHA lesz ugyanis a kenyér belseje.
És milyen fincsi az sült hús zsírral megkenve, borsozva, pirospaprikával megszórva! :)))

http://www.csongorattila87.com/img/articles/231.jpg

2018.02.12. 8:37

No ja, hát ha meg van rakva istenesen, akkor kifolyik... Viszont úgy a finom... Az élet nehéz és bonyolult... :0)

2018.02.09. 13:09

Jajj, dehogy! De egy próbát megér!:)))
Kb. így néz ki az enyémben sütött szendvics is, de látom, itt is kifolyt a sajt:

Ropogós melegszendvics variációk
https://erzsebetrosta.hu/images/stories/food/Meleg-szendvicsek.jpg

2018.02.09. 9:04

De azért ne nagyon szidj, ha nem sikerül.... :0)

2018.02.08. 23:37

Az alufólia lehet, hogy jó ötlet, majd kipróbálom, köszi! :)

2018.02.08. 8:45

Hát de... Sajnos nem tudok segíteni ebben,. Tán a keretet kéne védeni valamivel, alufólia, sütőpapír vagy valami hasonló...

2018.02.07. 19:35

Hát, ugye, lehet, hogy sokat kenünk bele, de jómagam a vajas kenyeres se úgy szeretem, hogy éppen csak meg van mutatva neki a vaj!:((
Tudod, Ha lúd, akkor legyen kövér!
Vagy inkább nem köll!!!
Hát köszi a tanácsot, egyenlőre fogalmam sincs, hol keressem a neten?
Igaz, még a Használati utasítás c. regényt se olvastam el, úgy el lett téve, hogy el ne tűnjön! És mégse találjuk!:(((
Egyébként jobban is szeretem, ha valamit megmutatnak, mint hogy leírásokat olvasgassak, vizuális vagyok...

Na, majd szétnézek a neten, hátha képek is vannak...

.....


Hát megnéztem, de nem lettem okosabb!:(((
http://www.nosalty.hu/ajanlo/igy-tartsd-tisztan-szendvicssutot
Nekem ugyanis nem a betéttel, hanem a KERETTEL van problémám!
Piszkosul rá tud égni a cucc, kiváltkép a sarkokba, vágatba!:(((
Csakis a víz és a dörzsi, meg a késhegy a megoldás, ami előbb-utóbb ki fogja nyírni a keretet fedő fekete festéket!:(((
/A fűtőszál miatt problémás vízzel a dolog.../

Más megoldás nincs, csak a kenyér vékony kenése, vékony, kis sajt a közepén, a szendvics széle felé véletlenül sem szabad anyagot tenni, oszt jónapot! :(((

Aki meg nem így tesz, tisztítsa ki ő maga! :P

Hát neeeem?!

 

2018.02.07. 8:25

Segédfogalmam nincs. Valószínűleg túl sok az anyag, és ki tud folyni. De vannak erről a témáról szerintem külön blogok, oda kéne menni... Mert ma már mindenről vannak, erről ne lennének?

2018.02.06. 22:50

Köszi az információkat mindegyik témában.:)))

Most azonban teljesen MÁSBAN kérném a segítségét a tisztelt olvasó publikumnak, s kérem, aki tud, válaszoljon nekem.
Ugyanis az van, hogy karácsonyra kaptam egy villany goffri- és szendvics sütő készüléket.
Háromféle sütőbetéttel. ILYEN:



Ilyenek a betétek, mint az első kettő:


A goffri sütő része rendben volna, csak azt kellett kikísérleteznünk, mennyi tésztát tegyünk bele, hogy kitöltse a teret. Egyszerre két barabot süt meg.
Viszont a szendvicssütéssel bajban vagyunk, mert mindig kifolyik a töltelék a toast kenyérszeletekből, és ráég a sajt, de a melegszendvics krém is, hogy úgy kell levakarni. A betétekkel nincs gond, mert teflonosak, és mikor kihűl a gép, akkor simán le tudom törölni, vagy kipotyog magától. 
De a keret! Na, az rémes, mennyire ráég, kénytelen vagyok vizes szivaccsal feloldani, majd késsel levakarni, és szivacsos dörzsivel lepucolni.
Hát mit ne mondjak?!
Elég kiábrándító művelet egy finom melegszendvicses reggeli után!:(((
Pedig direkt toast vékonyra szeletelt szögletes kenyeret vettünk hozzá, s rájöttünk, nem szabad a kenyeret a széléig megkenni... Na és hát eleve csak az alsót kenjük be, a felső szelettel csak beborítjuk.
A párom nagy gourmand, és szereti a sajtot, így a melegszendvics krémre sajtot is tesz. Először edamit szeleteltünk rá,  de kifolyt, aztán vett azt a négyzetlapos direkt toaszt sajtot, de az még rosszabb lett, mert még jobban megolvadt, és kifolyt a keretre!:(((

GÖMBICICA, MERRE JÁRSZ?! :'(

Kérlek benneteket, segítsetek, mit kéne másképpen csinálni, hogy ne bújjon ki a kenőagyag a kenyérszeletekből?!...
Előre is köszönöm! :)

2018.02.06. 8:25

Hát az az igazság, hogy az "egyszerű" ételeket (márpedig a gulyás is, a halászlé is, meg a pörköltek is igazából egyszerűek) nehéz készíteni. Értem alatta azt, hogy olyan "igazi" legyen. Sajnos ahhoz nem elég a recept, bár jó átlagos ételeket aból is lehet készíteni, de ahhoz, hogy nagyon jó legyen, kell némi megérzés, vagy fantázia, vagy nevezzük akárminek. Abban is igazad van, hogy a bajai halászlé (másnéven dunai) egyszerűbb, de azért arra még jobban kell vigyázni, mert elég egy kicsi mellényúlás és annyi neki... Én ettől függetlenül a tiszai halászlevet kedvelem jobban.. 

Ami a szőlőt illeti. Nos, nem fantázianév a Chardonnay, az egy szőlőfajta. Meg a többi is. Ugyebár a nagy filoxéra járvány után kis hazánkban elterjedt a direkttermő szőlők termesztése, ami ugyan lényegesen könnyebb volt, mert szinte nem igényel kezelést, de olyan is a bora... (Más kérdés, hogy műveltebb tájakon a direkttermőket igen hamar kizárták a termelésből, de hát nálunk...) Szóval azokat vágatták ki. A homoki borok is lehetnek jók, ha jó a szőlő és jó a pincészet. Ami meg a kannás borokat illeti, hát bizony azokban anno volt tiszta szesz, víz, édesítő szer, aroma és ha szerencsés volt a vevő, tán némi bor is keveredett bele. Mára ennek úgy-ahogy vége (végre), de az olcsó kategóriájú borokban azért még fellelhető némi édesítőszer...

Felhasználási feltételek és adatvédelmi nyilatkozat | Moderálási alapelvek | Médiaajánlat | Impresszum