Még egy évig a Simor János utcából indulnak a buszok
2008. szept. 1.

<p>Egy – a helyi közlekedésről szóló – előterjesztésből kiderül: a buszpályaudvar előreláthatólag csak 2009. harmadik negyedévében fog a Tesco mellé költözni.</p>

Ekkorra készül el a város plusz 300 millió forintos összegéből megvalósuló beruházás. Mint ismeretes a Tesco 147 millióból készítette volna el a buszpályaudvart, ám az önkormányzatnak ez nem felelt meg és 300 milliós plusz keretet szavazott meg erre.

Érdekes módon a Gyarapodás programjának nevezett mesekönyvben még ez szerepel:

A városi belső tömegközlekedés reformjához jelentős mértékben járult hozzá az első esztergomi hipermarket megjelenése. 2007-ben a Tesco mellé költözik az esztergomi buszpályaudvar, melynek kiépítését (jól felfogott üzleti érdekből) maga az áruház vállalta fel. Ettől kezdve a távolsági buszjáratok a tervek szerint ide jórészt az új Tesco úton (és a Suzuki úton) keresztül jutnának el, tehermentesítve ezzel a Kiss János utca bevezető szakaszát és a Hősök terei csomópontot. Az autóbuszok várakozási helyéül egy az ipari park város felőli területén kialakítandó új telephely szolgál majd, a buszok az új pályaudvaron csak leteszik és felveszik az utasokat.

(forrás)