Futásra invitálja az országot Schirilla György
2007. jún. 11.

<p>Hétfőtől vasárnapig napi ötven kilométert fut Schirilla György, hogy az egészséges életmódot népszerűsítse. Az ismert sportember öt megyén át, több nagyváros és legalább negyven kisebb település érintésével szeretné teljesíteni a távot. A start hétfő reggel tízkor lesz a szombathelyi polgármesteri hivatal előtt, a finis pedig vasárnap ugyanekkor, a budapesti Hősök terén.</p>

Az egyhetes futás alatt Schirilla Vas, Veszprém, Komárom-Esztergom, Fejér és Pest megyén halad keresztül, többek között Sárvár, Celldömölk, Pápa, Tatabánya, Zsámbék és Budakeszi érintésével.

Schirilla György elmondta: a hétnapos, 350 kilométeres futás célja, hogy az útba eső településeken felébressze a mozgás örömét a gyerekekben. A tervek szerint a városok, falvak határain belül bárki csatlakozhat hozzá; ez többnyire hét-nyolc kilométert jelent. Schirilla korábbi futásain már nagy sikere volt a kezdeményezésnek.

Szombathelyen legalább 1200 követőjével együtt startol a sportember, és a többi nagyvárosban is hasonló létszám várható. A résztvevők emléklapot kapnak, hogy jó érzéssel gondoljanak vissza erre a futásra, és a későbbiekben is mozogjanak minél többet - mondta Schirilla, majd hozzátette: minden nap végén előadást is tart majd az egészséges életmódról.

forrás: FH

(forrás)