Újabb botrányos döntések a Szent István Gimnáziumról

Újabb botrányos döntések a Szent István Gimnáziumról

2008. 08. 25. 18:36

Ma délután rendkívüli testületi ülés volt. A 16 órára kitűzött kezdési időpont előtt három(!) órával telefonon értesítették erről a képviselőket. A kezdési időre 16-an érkeztünk meg. Nem volt kész még több előterjesztés.
Miavecz Jenő beszámolója a történtekről.

Ezért erre, valamint a létszámbővülésre (hogy biztosan meglegyen a 12 szükséges szavazat) több, mint fél órát vártunk. Meggyes Tamás látványos lehordta az anyagok el nem készülte miatt a jegyzőt, és javasolta, hogy vizsgálja ki azt, hogyan fordulhatott ez elő akkor, amikor péntek óta tudomásuk volt arról, hogy testületi ülés lesz. Majd javasolta, hogy a helyszínen kiosztott meghívóban szereplő napirendek megtárgyalásán kívül még egy újabb napirendet is tárgyaljunk! Az így hétre bővült napirenddel kapcsolatban azt javasolta, hogy egyben tárgyaljuk őket, és vita nélkül szavazzunk egyben, az összes előterjesztésről.

Én megnyomtam az ügyrendi gombot, jelezve, hogy fontos mondandóm van. Meggyes Tamás erre kikapcsoltatta a szavazógépem, így a törvényességi óvásom nem tudtam elmondani. A testület fideszes tagjai szavazatával elfogadták MT indítványát.

Csak ezt követően kaptam szót: Megkérdeztem, hogy ha a hivatal már pénteken tudott arról, hogy testületi ülés lesz, akkor a képviselők miért csak az ülés kezdete előtt három órával értesülhettek erről. Hivatkoztam a képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatára, amelyik rendelkezik a rendkívüli ülések összehívásának módjáról. Így telefonon csak rendkívül indokolt, halaszthatatlan esetben lehet ülést összehívni.

Kértem, hogy minden egyes napirendnél indokolja meg a rendkívüli sürgősséget. Rövid válaszának lényege az volt, hogy a képviselők többsége csak most ért rá, így sem ő, sem a két alpolgármester már nem ér rá a héten. Újabb ügyrendi gombnyomással jeleztem, hogy mondandóm van. Előbb nem akart hozzájárulni, majd mikor közöltem, hogy csupán a jegyzőkönyv számára szeretném véleményem elmondani, akkor szót adott.

Elmondtam, hogy véleményem szerint az ülés összehívása szabálytalan volt, ezért a ma hozott döntéseket érvénytelennek tekintem.

Meggyes Tamás mondandómat a város működését gátló politikai akciónak minősítette, hozzátéve, hogy bizonyosan lesz olyan magasabb fórum, amely politikai nyomásra majd igazat ad nekem.

Ezek után szavazott a testület vita nélkül, egyben a hét előterjesztésről. A szükséges 12 igen szavazatot megakpták a javaslatok.

Igennel szavazott Meggyes T, Knapp J, Németh J, Petróczy Gy, Eck Alajos, Kiss Tamás, Kolumbán György, Ivanov Mihály, Petrovics János, Dr Osvai László, Kálmán Sándor, Pócsföldi József.

Nem támogatta az előterjesztést: Kínál Katalin, Mihályi László, Koditek Pál, Nyíri Attila, DR Varga Győző. Én pedig kikapcsoltam a gépet.

A Szent István Gimnáziumot érintő két botrányos előterjesztés itt olvasható: http://szeretgom.hu/content/32555/

Kérdéseinek, véleményünket nem mondhattuk el, belénk fojtották a szót. Az ötvenes évek Rákosi-éra gyakorlatának megfelelően!

Esztergom, 2008-08-25.

Miavecz Jenő A Civil Összefogás képviselője

2008. 08. 28. 22:31

Vita helyett: az, hogy dödölle illetve én miket gondolok az Istvánról érdekes lehet de nem mérvadó. Sokkal inkább az a szüléké a diákoké, illetve a kollégáké, munkatársaké. Kérdezgesd őket dödölle, hogy miként vélekednek az általad emlegetett személyekről. (Ha ismersz közülük valaki. De ne hazudj, ne találj ki dolgokat! Csak őszintén! Én az vagyok. Nem találkoztam olyan érintettel aki negatívan ítélte volna meg tevékenységüket, döntésüket. Ez számít és más nem.........

2008. 08. 27. 15:20

Nem tudom, ki írta a cikket, de biztos nem az Istvánba járt:)))

2008. 08. 27. 15:17

Kiemelés tőlem

2008, augusztus 26 - 21:20 - Villy Nem kaptunk Hídlapot, most Nem kaptunk Hídlapot, most jutottam hozzá egyhez. Hídlap írta 10. oldal:

"Biztosan lesz esztergomi az olimpiai döntőben, mivel eldőlt, hogy magyar bírói trió vezeti az Argentína-Nigéria finálét..."

Írja, írja a cikket és fingom nincs, hogy milyen sportág. A megboldogult István Gimiben ilyenért seggberúgás járt... 12 évesen

2008. 08. 26. 21:36

Kedves Dödölle Kicsit elkapott a hév /talán érthető/, de a lényegen ez nem változtat. Egyébként bocsi. De a Jenőt nem kellene cikizni ,legalább van valaki, aki objektíven tájékoztat. sajnos ez a helyzet ép ésszel nehéz elfogadni még fideszesként is!!!!

2008. 08. 26. 18:07

Nem szeretek kötözködni, de érdekelne bizony erősen: tudtommal TI Úr a polgármester újságfelelőse, jártas perügyekben előljárója után is,tehát tudja, hogy melyik fórumra adja be a sérelme orvoslására szerkesztendő keresetét, melyik bíróság mondja tudatalattijában, hogy ejnye- bejnye, már megint a bíróságnak kell az esztergomi törvénytzisztelő testületközeli dolgozót védelmezni!

Mert ugye vezetője (így tehát Ön is) már a tv-ben látható, hallható volt vélekedése, miszerint a bíróság téved, elfogult, stb...stb. A kifogásolt ellentmondást már egy éve ismeri a város, még megvan a tavalyi hó? Kiváncsi tisztelettel!

2008. 08. 26. 17:50

Katalina kedves! dödölle fogalmazványaira nem fintorgok, annak tartalmától és tásalgási indulatoktól, gyűlölettől hevített stílusától inkább viszolygok. Az bánt, hogy egy ügyben, jelesül itt a gimi témában eszébe jutott névsor felett megpörgette pallósnak vélt fakardját, és fittyet hány támadásainak, vádjainak tartalmi mélységére. Ha egy fórumon esetleg nicknevekkel teszi ezt, még lehet elvonatkoztatott igazságkeresés, nem pedig néven nevezett vádaskodás. Az autómból tudom ki lopta ki a rádiót, de a nyomkereső bácsi azt mondta, hogy ki ne mondjam a nevét, mert az vád, ..stb...stb. Tettes hiányában lezárták az ügyet! Valószínű, nekem sincs mindig igazam, de amiben vélem, lehetőleg nem taposással keresem. A helyettest elég, ha az illetékesnek füle hallja. Üdv: Spirito dödi

2008. 08. 26. 15:58

Még bontják a Duna parton a pavilonokat, melyek a nyári estéket voltak hivatva szépíteni, ami a Szt István nap körül teljesedik ki, hírnevet adva királyunk emlékének, városunk imázsával együtt. Esztergom gazdagszik, ha terjed jó híre, örülnek polgárai.

Már bontják a testületrészlegben régi és jelenlegi diákok szent királyunk szellemiségére épített Gymnasiumának imázsát. Esztergom szegényedik, ha terjed rossz híre, szomorúak polgárai.

Az István Gimnázium tervszerű, hivatalból (PMH) támogatott ügyeletes gyalázója -nyílvánvalóan egyoldali politikai beállítással, és kellő lektori háttérrel most az újraélesztett DÖDÖLLE mesterkedik. Kérje ki jogi hátszelű súgóitól a rágalmazással járó, és ilyenkor szokásos percímek tartalmi mélységéről, mielött tömeges mértékben elkövetett bűnösnek hinné itt bárki is, bár tudomásunk van róla, hogy egyszerüen ostoba. Már több, mint tíz személyt sikerült dödölle pajtásnak névszerint besározni, hűtlenség, hazugság, hálátlanság és egyéb indulat gerjesztette állításnak sem igaz jelzőivel megtisztelni. Kéretik jól felkészülni, mielött vagdalkozik éles nyelvével, életlen, éretlen érvekkel! Ismert, hogy forgolódási körében van kulturáltabb beíróképességü, és sokat irni tudó társa, kérje kics helyettesítésre! Üdv: Alma Mater Stephanus

2008. 08. 26. 15:07

Képzeld te dödölle, jártam az Oktávba is. Azért oda, mert máshol nem zajlott hasonló képzés, tehát muszájból. Ezért ismerem annak a helynek minden ízét-zamatát, útáltam odajárni! Aztán meg vannak szempontok, amik felülírnak magasabb rendű szempontokat. Ez a gyakorlati élet. Az élvezeteknek itt nincs helye. Időnként meg kell alkudni, a jobbat fel kell adni a gyengébb, de megközelíthetőbb miatt. De miért említjük egy lapon a két iskolát? Beszélő viszonyban sincsenek egymással. Aztán dödölle, ismered te egyáltalán az emlegetett iskolát, annak tanárait? Vagy csak élvezed, hogy ellentmondasz, hogy vitatkozhatsz? Vitatkozhatsz, csak akkor tudd, tudjuk, hogy miről! Mitől vagy frusztrált dödölle?

Törölt felhasználó

2008. 08. 26. 14:44

Városházi informátorunk szerint, a polgári frakció is igencsak meg lett vezetve ebben a történetben.

Nem volt véletlen, hogy vita nélkül és csomagban kellett szavazni erről az előterjesztés halomról.

Nem tudatosították bennük a két fős létszámleépítést, a kommunikáció csak racionalizálásról és átcsoportosításról szólt.

Ezen frakció egyes tagjai is úgy vélekednek, hogy gerinctelen dolog volt egy héttel az iskolakezdés előtt ellehetetleníteni 2 tanárt, akik így esélyt sem kapnak ebben az évben a zökkenőmentes elhelyezkedésre. Informátorunk szerint nagy a felháborodás a polgári frakcióban is.

Kiváncsi leszek a megoldásra és a végkifejletre. Mert a történet még messze nem ért véget.

2008. 08. 26. 13:58

Meg állítólag az volt az egyik érv, hogy nagyon jó gimnázium. Akkor pár buszmegállót megér, nem? Ha meg nem, akkor meg nem olyan jó? Vagy mi?

Ne tegyél már úgy, mintha iskolaválasztásnál ne lenne szempont a távolság és az utazással töltött idő! Ez még belvároson belül is tényező lehet, diákoknál, nemhogy felnőtt emberek esetében, akik a pihenőidejük rovására vállalkoznak a tanulásra.

Aztán ha már akarsz végzettséget, akkor ne csak odaugorjál.

Lásd fenn. Én csak párszor voltam kint az Istvánnál, kocsival, és nem hittem el, hogy ki lehet tenni a belvárosból egy gimnáziumot a világvégére, ahol a kurtafarkú malac túr. És te, kedves Yoda mester, ki oly nagylelkűen osztogatsz tanácsokat, szívesen járkálnál oda busszal?

2008. 08. 26. 13:40

Azért ez a felnőttoktatás nem lehetett olyan magas szintű, ha például nem veszed észre, a mostani Istvánnal szemben ott van egy bazi nagy épület (vannak bazi nagy épületek).

Na, az az OKTÁV.

Aztán hányan járnak oda, Kicsi?

De ha nem jártál arra, mert a régi Istvánba jártál, akkor próbálj meg érdeklődni, nézni, látni. Talán erre egy kicsit taníthatnak olyan helyen, amit utána nagyra értékelsz.

Sokan járnak. Többen, mint az Istvánba. Felnőttek, és iskolás korúak.

Ne legyél már Miavecz!

Meg állítólag az volt az egyik érv, hogy nagyon jó gimnázium. Akkor pár buszmegállót megér, nem? Ha meg nem, akkor meg nem olyan jó? Vagy mi?

Aztán ha már akarsz végzettséget, akkor ne csak odaugorjál.

"No! Try not. Do, or do not. There is no try."

2008. 08. 26. 13:05

Felháborít, ami az István körül zajlik. Én is jártam oda, estire. És kimondottan jó a véleményem a fenőttoktatásról. Fontos szempont volt, hogy jó helyen volt az iskola. Hát ezt most nagyon nem lehet elmondani. ezért nincs sok jelentkező. Kertvárosba nemigen mentem volna én sem, mert a buszközlekedés nem kielégítő, megaztán miért buszozzak, ha van olyan suli, ami gyalog megközelíthető. Nagyon kiesik a gimi most ahhoz, hogy munka után a felnőttek "odaugorjanak". Nagyon nem mindegy, hogy munka, család mellett még mennyit kell utazni. Tehát hiába jó iskola az István, k...a szar helyen van! Na erre képes a képviselő testület!

2008. 08. 26. 9:54

Tisztelt Moderátorok!

Önöknek is jó reggelt!

Kérem, ahogy Özséb esetén tették, húzzák ki az ürülék-szinonimákat előző bejegyzésemből. Azért tettem bele, mert bosszantott, hogy miket hagytak benn mások.

2008. 08. 26. 8:45

Hát ez az Amikor egy pszhiho- moderálva: E. Á. - hatalomhoz jut

Ezt népiesen úgy mondják

"felkerül a - moderálva: E. Á. - a polcra és leveri a befőtteket"

A - moderálva: E. Á. - jelen esetben a polgármester

2008. 08. 25. 23:30

Van olyan, hogy sértődöttség. Van olyan, hogy kicsinyes bosszúvágy. Van olyan, hogy át nem aludt éjszakák egész sora után sem felejt az ember. Van. De olyan nincs, hogy Tamáskának nem jutott egy-két épeszű tanácsadó, aki elfojtaná benne az alantas ént.

2008. 08. 25. 23:25

Néhány idézet:

"Az én közvetlen felettesem a város polgármestere. Ez meg ugye egy állás..." "Igen, úgy tudom, ez így van napirenden, hogy 2014-ig önálló az intézmény, azt követően pedig majd lesz valahogy..."

"Én úgy gondolom, hogy ha ez a konfliktus, ami most van, és reméljük, hogy már hamarosan nem fog fenn állni, a fenntartó felé továbbra is fennáll, akkor az iskola jövője meg van pecsételve."

"Nos, nekem ez egy óriási kihívás, nem biztos, hogy képes vagyok rá, de ha képes vagyok, akkor ezt biztosan meg fogom csinálni. Mert azt el kell fogadni, hogy ebben a kialakult helyzetben amióta kineveztek igazgatónak, mi már, a tanári kar meg a diákok is, egy csónakban evezünk... Most már nekem is az iskola érdekeit kell védenem, fogom is védeni a fenntartóval szemben, vagy legalábbis megpróbálom. Ha lehet megoldás, akkor én azt megkeresem. Persze még nem próbáltam, de..."

"Az önkormányzat úgy gondolta, ő a fenntartó, a játékszabályokat ők diktálják és mi ehhez alkalmazkodunk."

"...és köztudott, hogy Önt ebben az iskolában nem tündéri szeretettel fogadták. K.L.: Hát, azért volt, aki úgy fogadott."

"Szerintem nem fognak távozni a tanárok, sőt, jó néhány új tanár fog jönni. Egyébként ez jogilag nem feltétlenül tartozik ide, csak így a tanárok távozására: egy tanárt az igazgató csak úgy nem rúghat ki."

"én úgy gondolom, hogy az lenne a tisztességes, hogy én itt egy hónapig dolgozom, elkövetek valami hibát, és akkor lehet mondani, hogy hoppá ez az új igazgató ez ilyen rossz." (hoppá - a szerk.)

"Jövőre annyi változás lesz, hogy ugye jönnek az új tanárok, amire már az előző igazgató kiírta a pályázatot, és már elég sok jelentkező van. Közülük kell majd kiválasztani a munkaközösség-vezetőknek a jövőre tanító tanárokat, akik alkalmazhatók erre"

"Azt hiszem, benne van az igazságosság is, megpróbálom ezeket, próbálom, nem biztos, hogy sikerülni fog.. (...) Demokratikus szellemben szeretnék igazgatni.."

2008. 08. 25. 21:56

Halkan felhívnám a figyelmet erre itt, főleg a kommentekre, főleg ZM-ére.

2008. 08. 25. 21:07

Kur nász a zavaron... ( Ady Endrétől elnézést kérve...)

Útra kelünk. Megyünk az Őszbe,
Vijjogva, sírva, kergetőzve,
Két lankadt szárnyú héja-madár.

Új rablói vannak a Nyárnak,
Csattognak az új héja-szárnyak,
Dúlnak a csókos ütközetek.

...

Ez az utolsó nászunk nékünk:
Egymás husába beletépünk
S lehullunk az őszi avaron.

Igazgatói színjáték, melyet az élet ír itt Esztergomban...

Törölt felhasználó

2008. 08. 25. 20:09

Polgármesterünk 2 álláshely megszüntetését javasolta az Istvánban,

ehhez képest az iskola weboldalán a következő meghirdetett álláshelyek szerepelnek: szig.eu

Kérdem én: vajon kik lesznek kirúgva? Kurnász elvégzi a feladatot, amelyet Meggyes rábízott a bizalomért cserében, amit kapott?

2008. 08. 25. 19:06

Tsak nem hogy mán lyövőbe látó is löttem, oszt pedíg malyd három hete vót, hogy mökírtam...ö.m.a.f.

www.szeretgom.hu