DE!

DE!

2008. 08. 16. 23:20

Ezen a fórumon meg mindenki elmondhatná a véleményét anélkül, hogy lefanyalgóznák! Ha kellő odafigyeléssel megváltoztatható lenne a DE, akkor érdemes lenne megpróbálni! Hogy példával magyarázzam az elképzelést:

Nap mint nap, zenekarok vendégszerepelnek a Mindszenty téren. Ez nagyon jó dolog, és szerintem nagyon sokan örülünk neki. DE!

Ha valahogy oda lehetne hatni, hogy a hangerőt élvezhetőre állítsák, nagyobb lehetne az öröm. Visszaemlékezve az évekkel ezelőtti rendezvények hangosítására, ma nagyságrendekkel jobb mint volt, DE! Nem tudom ki vagy kik a hangosítók. Volt olyan műsor, ahol a basszust nagyon kiemelték, szinte az élvezhetetlenség határáig. Ma amikor a Korál vendégszerepelt, a hangerő volt elviselhetetlen. Nejem percekkel ezelőtt jött haza, és azt kérdezte: voltál lent a Korálon? Mondtam igen, de az első szám után eljöttem. Neked is hangos volt? Percekkel ezelőtt a barátommal beszéltem telefonon, és ő is erről panaszkodott. Azt mondta, szólni kellene valakinek. Mondtam neki semmi akadálya, felteszem a Szeretgomra, legfeljebb megint fanyalgónak fognak titulálni. Vagy lehet hogy csoda történik, és az illetékes végez egy mérést, és módosítanak a hangerőn. Majd meglátjuk!

2016. 12. 05. 13:16

Kedves Percjelző!

Elolvastam újból a 8 éve feltett topic indítódat, és a következőket állapítottam meg:

1./ A fanyalgás maradt - MINDEN vonalon!
2./ A "csoda" megtörtént: A zene olyan halk már, hogy SENKI se hallja, ugyanis NINCSENEK együttesek, se ilyen, se olyan...
3./ Majd meglátjuk! - írtad. Vak is EZT mondta...
Megláttuk. Sehol semmi... Kihalt tér... Se ember, se autó, minek?...
Érdekelt valakit?

 

2016. 12. 05. 10:56

Sok imájába került ez valakinek! Esztergomtól a birodalomalapításig.

" az alapítvány alapítói jogai nemrég kerültek át a Szeged-Csanádi Egyházmegyéhez tartozó Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgálathoz."

 

http://hvg.hu/itthon/20161202_Nulla_forintert_passzolta_at_egy_alapitvanynak_a_zankai_es_fonyodi_gyerekudulot_az_allam

2016. 11. 28. 16:03

Ezzel nincs semmi baj, mert ez így igaz... A gond csak akkor van, ha nem javítják ki idejében...

2016. 11. 28. 11:18

Kedves Dmolnár!
Te, mint műszaki-szaki, tudhatod jól, mentül bonyolultabb egy szerkentyű, antul több a HIBALEHETŐSÉG!
Továbbá: "Ami elromolhat, az el is romlik!" - Ez Murphy törvénye...

 

 

2016. 11. 28. 11:12

Kedves Percjelző!

Már hogy lenne jó MINDEN a dorogiaknak, mikor nem kérdeznek meg olyan "gyakorlott gyalogosokat", mint pl. én vagyok...
Mert ha megkérdeztek volna, akkor a "milliom dollárral" (by Dollárpapa) felújított Bécsi úton a fasort nem a túlnani páros oldalra ültették volna, amely amúgy is árnyékban van a délutáni hőségben, hanem ide, erre a páratlan oldalra, ahová ici-pici  - bár nagyon szép virágos! - cserjécskéket ültettek, amelyek SEMMI árnyékot nem adnak!
Én végig kergetném a tervezőt is, meg a műszaki átvevőt is a páratlan oldalon olyankor, mikor +35 fok van árnyékban, DE NINCS ÁRNYÉK!
CSAKIS a túloldalon, de ott legalább duplán!:DDD

Mondhatod, miért nem megyek át oda?
Hát átmegyek én... A temetőnél, ahol - ezt is meg kell jegyeznem! -, eredetileg NEM csináltak zebra átkelőhelyet, csak lakossági nyavajgásra kb. 2 éve... Addig mindenki toronyiránt (épp ide látszik!) közlekedett a Kutykuruttyról a temetőbe..:P

Ez így néz ki:
Átmegyek a temetőnél a zebrán... aztán visszamegyek a zebra nélküli volt OTP átkelőnél a túloldalon lévő üzletekbe, majd vissza a Pittypang szökőkútnál a .... nagyáruházba bevásárolni.
De hazafelé már a templom felé megyek, mert arra rövidebb az út az áruval teli nyugdíjas "mercedes" kocsikámmal...

Apropó, KOCSI!
Egy 6 e ft-os kocsim összetört, mikor jöttem haza, és a Dunagáz előtti vacak gyalogjárda egyik kátyújába beleakadt a kereke, és ettől szegény hanyattvágta magát, és fuccs, benne a sok cucc!
Szerencse, hogy HISZEK az őrangyalban!
Ugyanis éppen kacskaringósat akartam mondani, mikor megszólalt egy ismerős hang:

- Tanár néni, hazavigyem? - Az újságos postásunk volt, a biciklijén elől puttony. hátul puttony, így volt hová átrakodni a cuccokat.

A járdát - szintén lakossági kérésre, mert elpanaszoltam az esetemet a képviselőnknek -, VÉGRE az idén, azaz ehhez 2 év után megcsinálták!
Fő az optimizmus, nem igaz?! ;O)
 

2016. 11. 28. 9:02

Hát igen (bocs, hogy belekotyogok), a technikai vívmányai is addig vívmányok, amíg karbantartják őket és biztonságosan működtetik. Ha nem, akkor vívmányból átokká válik...

2016. 11. 27. 23:36

Kedves Holdfény!

Megvígasztaltál! :-)) Látom, a dorogiaknak sem jó semmi! :-))))

2016. 11. 27. 22:26

Ne bosszankodj kdves Percjelző!

A hanyagság és lustaság is valószínűleg "török átok", mint a rossz szomszédság...
Nálunk pl. gyakran beragadnak a 100 forintos érmék a bevásárló központok kocsijaiba... Ki se lehet szedni, és így az a kocsisor áll, a többi meg csak fogy, fogy...
Továbbá:
Patika... Bevezettek egy sorszámhúzó gépet a bejárati ajtóba, amely szám alapján automata jelzi, egy nagy táblán, ki melyik (A, B, C, D) ablakhoz menjen.
Nos, erre a gépre 4 ottlétemből 3 alkalommal ki van írva: ROSSZ!

Aztán: 
Kerek évszámú születésnapomra kaptam egy modern telefonkészüléket, amihez ÁRAM szükséges!!!
A régit nem kellett bedugni konnektorba, pedig kihangosítható volt az is. Igaz, ezt a készüléket átvihetem másik helyiségbe is, akkor is működik, DE CSAK HA BE VAN DUGVA!!!

Múltkor nyáron elment az áram. Telefonálni akartam a szomszédba, náluk van-e villyany, de NEM LEHETETT, ugyanis áram nélkül a ketyera nem műxik! :(((
Még szerencse, hogy mobilom is van, azzal hívtam fel a vonalasukat, és láss csodát! Kicsengett, fel is vették!
Azaz működött külön áram nélkül is, mert RÉGI fajta készülék volt!
Nesze Neked modern XXI. század! :P

Ja, és számítógép nélkül a patika se műxik! Meghalhatsz, nem tudnak adni gép nélkül semmit a patikába sem!
Így aztán pl. sebesülés esetén marad a fehét gyolcs ingdarab, mint akár 500 éve... He-he-he!
Jó, mi?!

2016. 11. 27. 17:35

"mert az esztergomiaknak semmi nem jó"

Bemegyek a nagypostára, jobboldali ajtójára hetek óta ki vagyon írva, "az ajtó zárhiba miatt zárva, .......".  Minap egy ismerősöm mutatott egy fényképet, amin az élményfürdőnk öltözőszekrényei láthatók. Legnagyobb részén, (kb 60-80%) egy R betű van filcel ráírva, (jelentése: ROSSZ) Ez egy "esztergomi" specialitás?  Egy posta, hetekig nem képes megcsináltatni egy egyszerű ajtózárat? Az élményfürdő nem is tudom mióta nem képes egyszerű szekrényzárakat megjavítatni? Itt hagyom abba! :-((

2016. 09. 12. 12:12

Na akkor mégegyszer nekifutok. Itt panaszoltam a Pöttyös tér felújításával kapcsolatos gondjaimat. Kiegészíteném egy kis adalékkal. Elkészült, (tudom, még nem volt átadás) a burkolatcsere. Kb egy hétig nem voltak építők, de a tér le volt zárva. Nem tudom, kik mentek be, azt sem, mivel. A lényeg, hogy a tér bejáratánál, pár méteres szakaszon, vagy harminc járólap, már is össze van törve. Most komolyan!!!! (szerintem azt hiszik, viccelünk) Ötven évvel ezelőtt, ezt úgy kezdték volna, MIT AKARUNK CSINÁLNI A TÉRREL? Ha BE AKARJUK ENGEDNI AZ AUTÓKAT, logikus: úgy kell megcsinálni a talajt. (pld: beton ágyazatba, vastagabb lapokat, vagy térburkoló követ kell alkalmazni. HA NEM ENGEDJÜK BE AZ AUTÓKAT: elég a 4-5 centis lap, DE AKKOR ÚGY KELL MEGCSINÁLNI A BEJÁRATOT, HOGY NE TUDJANAK BEMENNI! Ez ennyire egyszerű volt! Most hangosan kérdezem, MITŐL LETT EZ MOSTANRA BONYOLULT? Miért nem tudjuk ezt a dolgot 2016-ban RENDESEN megoldani? Ne jöjjön senki azzal, hogy ezt "garanciába" megcsinálják! Ez TERVEZÉSI hiba, nem a kivitelező bűne, ha hülyeséget csináltatnak vele! (és még az öt tonnás pénzszállító autó, bent sem volt)

2016. 08. 25. 19:06

Köszönöm.kedves Percjelző!

Tudod, hirtelen és spontán ugrott be az ötlet, nem bírtam kihagyni!
De igazából nem gondoltam volna, hogy létezik pöttyös autó! ÉN lepődtem meg a legjobban, mikor megláttam őket! :DDD
 

2016. 08. 23. 19:21

Holdfény: :-)))))))))))

2016. 08. 23. 19:20

Lassan véget ér a Pöttyös tér „hangulatjavító” felújítása. Már sokat polemizáltunk azon, mi lesz ha készen lesz. Bemehetnek majd az autók, vagy sem. Miután kialakítottak egy „áruszállításra fenntartva” területet a hentesbolt mellett, azt hittük, nem lehet majd behajtani. A minap végignéztem, amikor egy pénzszállító autó, mivel nem tud behajtani a térre, megállt az ékszerbolt előtt. A biztonsági őr elmondása szerint, rövidesen elkészül a tér, és ők kapnak majd egy távirányítót, aminek a segítségével, behajthatnak majd a térre. Namármost, egy ilyen pénzszállító autó, cirka öt tonnát nyom. Ha az az autó behajthat majd, akkor igazából minden autó be fog hajtani, azzal a felkiáltással, hogy „az én autóm nem tesz kárt a burkolatba”. Ha tényleg ez lesz, akkor teljesen felesleges volt erre a szerencsétlen térre, egy büdös petákot is rákölteni. Ha tényleg be akarják engedni az autókat, akkor felteszem a kérdést, miért nem úgy burkolták le a teret, hogy elbírja az autóforgalmat? Tudom, itt biztosan nem fogják elmondani a válaszokat a miértekre, valamint a város ÚJ HONLAPJÁRA sem lesz kirakva, „ti b……k, ezt és ezt fogjuk csinálni”, tehát marad a várakozás, és majd a későbbiekben azt hallgathatjuk, „mindenki utólag okos”. Szóval várunk, és hallgatunk, illetve itt morgok.

2016. 06. 15. 9:27

Beeeeeee!

Természetesen CSAK a Pöttyösök:NevetésKacsintásNyelvöltés

2016. 06. 14. 21:09

Háááát nem is tudom, hogyan meséljem el! Tegnap elpanaszoltam a pöttyöket, és ma, (nem vagyok magamnál még most sem) délelőtt folyamán felszedték a "hibás pöttyöket" és kijavították!!!! Nem akarok messzemenő következtetéseket levonni, DE!!!! Végre valaki meghalgatta a sirámot. Végre valaki megértette, hogy az ember nem azért siránkozik, hogy a kákán is csomót keressen, hanem hogy jobb legyen a városnak. Na mindegy is, nem tudom ki intézkedett, DE KÖSZÖNÖM!!!  És persze itt a minta, hogy így is lehet!

Most má csak: bemehetnek majd az autók?  (na, léccccci-lécci)

2016. 06. 13. 20:48

Nos, felszedik, és teljesen újra rakják a "Pöttyös" tér burkolatát. Az első "hangulatjavító" burkolgatás után, egy komoly megújításról van szó. Jó-jó, ez felületi "látványtuning", (hangulatjavító intézkedés)  De sokkal jobb annál, amit elkezdtek, és sietve abbahagytak. A tér anno arról kapta a "Pöttyös" elnevezést, hogy négy járólap a közepére kialakított negyed körív, egy pöttyöt adott ki. Ezeket a járólapokat, az idők folyamán felszedték, majd újra lerakták. A munkálatokat végző "szakemberek" természetesen már nem figyeltek arra, hogy a lapokat összeforgassák, hogy a pöttyök a helyükön legyenek. A mostani felújítást úgy végzik, hogy a hibátlan régi járólapokat újra felhasználják! (helyesen) Ma délután, már járható volt a felújított rész, és meglepődve tapasztaltam, MOST SEM SIKERÜLT azt a pár negyed körívet tartalmazó járólapot összeforgatni, hogy egy pöttyöt adjon ki a minta. Már nem mérgelődök!! Mosolygok. Esztergomban vagyok.

És az elmélkedésem végére egy kérdést tennék fel: (tudom, válasz erre sem lesz)  Eddig ezek a lapok beton alapra lettek rárakva, és így gépjárművek IS közlekedtek rajta. Az új teknológia, sóderágy, majd bazalt kődara, és erre rakják a lapokat. Ez a teknológia, tökéletes, a SÉTÁNYOKRA, DE AUTÓ FORGALOMRA NEM! Tehát a kérdés: ki fogják tiltani az autókat a Pöttyöstérről? Hogyan fogják ezt megtenni, hogy TÉNYLEG ne tegyék tönkre az új lapokat?

Tisztelettel várom bárki válaszát! 

2016. 05. 08. 19:41

No meg fizetésük is, amiért ilyen hanyag munkát végeznek! :(((
Kívánom, hogy éppen az ő bokájuk ficamodjon ki eme vacakul lerakott köveken. Az lenne ám a tárgyak igazi rosszindulata!:DDD


2016. 05. 04. 12:56

Csak kérdezgetek megint, mert a város honlapja sajnos elérhetetlen!

"Javítják" a Pöttyös teret. Ráfért. Emlékeim szerint 120-millió forint közeli összeget szavaztak meg rá. Aztán a kamionparkolóra hirtelen kellett pénz, így ebből az összegből csoportosítottak át, negyvenvalahány milliót. Valami megint közbejöhetett, mert most ott tart a "térfelújítás" hogy HANGULATJAVÍTÓ látszatintézkedés történik. Pár elrepedt mozgó, csattogó burkolókövet kicserélnek. Egy véletlenül elkapott párbeszéd két munkás között: "Ne tökölődj, nem kell annyit simogatni, (ragasztóanyagról van szó, amit a járólap alá terített a dolgozó) tegyél a közepére két-három centis adagot, és kész".  Ha egy hét múlva megint csattogni fognak a lapok, ne csodálkozzon senki!

Nem tudom, sírjak é, vagy dühöngjek. Ezeknek a dolgozóknak van főnökük is!!

2016. 02. 27. 22:25

Mivel a város honlapján nincs lehetőség, itt mondom el:

Minap Libádon jártam, és sötétedés után jöttem hazafelé. Mindíg megcsodálom "odaátról" a Bazilikánkat. Végre kicserélték a kiégett izzókat, és újra teljes a fényár. DE!

Figyelmébe ajánlanám, a működtetőnek, vagy a karbantartójának, állítani kellene a reflektorokon, mert: a fényerő nem kis része elkerüli a Bazilika kupoláját, és kárbavész. Kis odafigyeléssel, vagy hatékonyabb lenne a "fényfelhasználás", vagy olcsóbb a világítás. Érdemes lenne megnézni, és állítani rajta.

Törölt felhasználó #43

2016. 02. 23. 20:59

Milyen igaz! Határozatlan