DE!

DE!

2008. 08. 16.

Ezen a fórumon meg mindenki elmondhatná a véleményét anélkül, hogy lefanyalgóznák! Ha kellő odafigyeléssel megváltoztatható lenne a DE, akkor érdemes lenne megpróbálni! Hogy példával magyarázzam az elképzelést:

Nap mint nap, zenekarok vendégszerepelnek a Mindszenty téren. Ez nagyon jó dolog, és szerintem nagyon sokan örülünk neki. DE!

Ha valahogy oda lehetne hatni, hogy a hangerőt élvezhetőre állítsák, nagyobb lehetne az öröm. Visszaemlékezve az évekkel ezelőtti rendezvények hangosítására, ma nagyságrendekkel jobb mint volt, DE! Nem tudom ki vagy kik a hangosítók. Volt olyan műsor, ahol a basszust nagyon kiemelték, szinte az élvezhetetlenség határáig. Ma amikor a Korál vendégszerepelt, a hangerő volt elviselhetetlen. Nejem percekkel ezelőtt jött haza, és azt kérdezte: voltál lent a Korálon? Mondtam igen, de az első szám után eljöttem. Neked is hangos volt? Percekkel ezelőtt a barátommal beszéltem telefonon, és ő is erről panaszkodott. Azt mondta, szólni kellene valakinek. Mondtam neki semmi akadálya, felteszem a Szeretgomra, legfeljebb megint fanyalgónak fognak titulálni. Vagy lehet hogy csoda történik, és az illetékes végez egy mérést, és módosítanak a hangerőn. Majd meglátjuk!

2016. 12. 05.

Kedves Percjelző!

Elolvastam újból a 8 éve feltett topic indítódat, és a következőket állapítottam meg:

1./ A fanyalgás maradt - MINDEN vonalon!
2./ A "csoda" megtörtént: A zene olyan halk már, hogy SENKI se hallja, ugyanis NINCSENEK együttesek, se ilyen, se olyan...
3./ Majd meglátjuk! - írtad. Vak is EZT mondta...
Megláttuk. Sehol semmi... Kihalt tér... Se ember, se autó, minek?...
Érdekelt valakit?

 

2016. 12. 05.

Sok imájába került ez valakinek! Esztergomtól a birodalomalapításig.

" az alapítvány alapítói jogai nemrég kerültek át a Szeged-Csanádi Egyházmegyéhez tartozó Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgálathoz."

 

http://hvg.hu/itthon/20161202_Nulla_forintert_passzolta_at_egy_alapitvanynak_a_zankai_es_fonyodi_gyerekudulot_az_allam

2016. 11. 28.

Ezzel nincs semmi baj, mert ez így igaz... A gond csak akkor van, ha nem javítják ki idejében...

2016. 11. 28.

Kedves Dmolnár!
Te, mint műszaki-szaki, tudhatod jól, mentül bonyolultabb egy szerkentyű, antul több a HIBALEHETŐSÉG!
Továbbá: "Ami elromolhat, az el is romlik!" - Ez Murphy törvénye...

 

 

2016. 11. 28.

Kedves Percjelző!

Már hogy lenne jó MINDEN a dorogiaknak, mikor nem kérdeznek meg olyan "gyakorlott gyalogosokat", mint pl. én vagyok...
Mert ha megkérdeztek volna, akkor a "milliom dollárral" (by Dollárpapa) felújított Bécsi úton a fasort nem a túlnani páros oldalra ültették volna, amely amúgy is árnyékban van a délutáni hőségben, hanem ide, erre a páratlan oldalra, ahová ici-pici  - bár nagyon szép virágos! - cserjécskéket ültettek, amelyek SEMMI árnyékot nem adnak!
Én végig kergetném a tervezőt is, meg a műszaki átvevőt is a páratlan oldalon olyankor, mikor +35 fok van árnyékban, DE NINCS ÁRNYÉK!
CSAKIS a túloldalon, de ott legalább duplán!:DDD

Mondhatod, miért nem megyek át oda?
Hát átmegyek én... A temetőnél, ahol - ezt is meg kell jegyeznem! -, eredetileg NEM csináltak zebra átkelőhelyet, csak lakossági nyavajgásra kb. 2 éve... Addig mindenki toronyiránt (épp ide látszik!) közlekedett a Kutykuruttyról a temetőbe..:P

Ez így néz ki:
Átmegyek a temetőnél a zebrán... aztán visszamegyek a zebra nélküli volt OTP átkelőnél a túloldalon lévő üzletekbe, majd vissza a Pittypang szökőkútnál a .... nagyáruházba bevásárolni.
De hazafelé már a templom felé megyek, mert arra rövidebb az út az áruval teli nyugdíjas "mercedes" kocsikámmal...

Apropó, KOCSI!
Egy 6 e ft-os kocsim összetört, mikor jöttem haza, és a Dunagáz előtti vacak gyalogjárda egyik kátyújába beleakadt a kereke, és ettől szegény hanyattvágta magát, és fuccs, benne a sok cucc!
Szerencse, hogy HISZEK az őrangyalban!
Ugyanis éppen kacskaringósat akartam mondani, mikor megszólalt egy ismerős hang:

- Tanár néni, hazavigyem? - Az újságos postásunk volt, a biciklijén elől puttony. hátul puttony, így volt hová átrakodni a cuccokat.

A járdát - szintén lakossági kérésre, mert elpanaszoltam az esetemet a képviselőnknek -, VÉGRE az idén, azaz ehhez 2 év után megcsinálták!
Fő az optimizmus, nem igaz?! ;O)
 

2016. 11. 28.

Hát igen (bocs, hogy belekotyogok), a technikai vívmányai is addig vívmányok, amíg karbantartják őket és biztonságosan működtetik. Ha nem, akkor vívmányból átokká válik...

2016. 11. 27.

Kedves Holdfény!

Megvígasztaltál! :-)) Látom, a dorogiaknak sem jó semmi! :-))))

2016. 11. 27.

Ne bosszankodj kdves Percjelző!

A hanyagság és lustaság is valószínűleg "török átok", mint a rossz szomszédság...
Nálunk pl. gyakran beragadnak a 100 forintos érmék a bevásárló központok kocsijaiba... Ki se lehet szedni, és így az a kocsisor áll, a többi meg csak fogy, fogy...
Továbbá:
Patika... Bevezettek egy sorszámhúzó gépet a bejárati ajtóba, amely szám alapján automata jelzi, egy nagy táblán, ki melyik (A, B, C, D) ablakhoz menjen.
Nos, erre a gépre 4 ottlétemből 3 alkalommal ki van írva: ROSSZ!

Aztán: 
Kerek évszámú születésnapomra kaptam egy modern telefonkészüléket, amihez ÁRAM szükséges!!!
A régit nem kellett bedugni konnektorba, pedig kihangosítható volt az is. Igaz, ezt a készüléket átvihetem másik helyiségbe is, akkor is működik, DE CSAK HA BE VAN DUGVA!!!

Múltkor nyáron elment az áram. Telefonálni akartam a szomszédba, náluk van-e villyany, de NEM LEHETETT, ugyanis áram nélkül a ketyera nem műxik! :(((
Még szerencse, hogy mobilom is van, azzal hívtam fel a vonalasukat, és láss csodát! Kicsengett, fel is vették!
Azaz működött külön áram nélkül is, mert RÉGI fajta készülék volt!
Nesze Neked modern XXI. század! :P

Ja, és számítógép nélkül a patika se műxik! Meghalhatsz, nem tudnak adni gép nélkül semmit a patikába sem!
Így aztán pl. sebesülés esetén marad a fehét gyolcs ingdarab, mint akár 500 éve... He-he-he!
Jó, mi?!

2016. 11. 27.

"mert az esztergomiaknak semmi nem jó"

Bemegyek a nagypostára, jobboldali ajtójára hetek óta ki vagyon írva, "az ajtó zárhiba miatt zárva, .......".  Minap egy ismerősöm mutatott egy fényképet, amin az élményfürdőnk öltözőszekrényei láthatók. Legnagyobb részén, (kb 60-80%) egy R betű van filcel ráírva, (jelentése: ROSSZ) Ez egy "esztergomi" specialitás?  Egy posta, hetekig nem képes megcsináltatni egy egyszerű ajtózárat? Az élményfürdő nem is tudom mióta nem képes egyszerű szekrényzárakat megjavítatni? Itt hagyom abba! :-((

2016. 09. 12.

Na akkor mégegyszer nekifutok. Itt panaszoltam a Pöttyös tér felújításával kapcsolatos gondjaimat. Kiegészíteném egy kis adalékkal. Elkészült, (tudom, még nem volt átadás) a burkolatcsere. Kb egy hétig nem voltak építők, de a tér le volt zárva. Nem tudom, kik mentek be, azt sem, mivel. A lényeg, hogy a tér bejáratánál, pár méteres szakaszon, vagy harminc járólap, már is össze van törve. Most komolyan!!!! (szerintem azt hiszik, viccelünk) Ötven évvel ezelőtt, ezt úgy kezdték volna, MIT AKARUNK CSINÁLNI A TÉRREL? Ha BE AKARJUK ENGEDNI AZ AUTÓKAT, logikus: úgy kell megcsinálni a talajt. (pld: beton ágyazatba, vastagabb lapokat, vagy térburkoló követ kell alkalmazni. HA NEM ENGEDJÜK BE AZ AUTÓKAT: elég a 4-5 centis lap, DE AKKOR ÚGY KELL MEGCSINÁLNI A BEJÁRATOT, HOGY NE TUDJANAK BEMENNI! Ez ennyire egyszerű volt! Most hangosan kérdezem, MITŐL LETT EZ MOSTANRA BONYOLULT? Miért nem tudjuk ezt a dolgot 2016-ban RENDESEN megoldani? Ne jöjjön senki azzal, hogy ezt "garanciába" megcsinálják! Ez TERVEZÉSI hiba, nem a kivitelező bűne, ha hülyeséget csináltatnak vele! (és még az öt tonnás pénzszállító autó, bent sem volt)

2016. 08. 25.

Köszönöm.kedves Percjelző!

Tudod, hirtelen és spontán ugrott be az ötlet, nem bírtam kihagyni!
De igazából nem gondoltam volna, hogy létezik pöttyös autó! ÉN lepődtem meg a legjobban, mikor megláttam őket! :DDD
 

2016. 08. 23.

Holdfény: :-)))))))))))

2016. 08. 23.

Lassan véget ér a Pöttyös tér „hangulatjavító” felújítása. Már sokat polemizáltunk azon, mi lesz ha készen lesz. Bemehetnek majd az autók, vagy sem. Miután kialakítottak egy „áruszállításra fenntartva” területet a hentesbolt mellett, azt hittük, nem lehet majd behajtani. A minap végignéztem, amikor egy pénzszállító autó, mivel nem tud behajtani a térre, megállt az ékszerbolt előtt. A biztonsági őr elmondása szerint, rövidesen elkészül a tér, és ők kapnak majd egy távirányítót, aminek a segítségével, behajthatnak majd a térre. Namármost, egy ilyen pénzszállító autó, cirka öt tonnát nyom. Ha az az autó behajthat majd, akkor igazából minden autó be fog hajtani, azzal a felkiáltással, hogy „az én autóm nem tesz kárt a burkolatba”. Ha tényleg ez lesz, akkor teljesen felesleges volt erre a szerencsétlen térre, egy büdös petákot is rákölteni. Ha tényleg be akarják engedni az autókat, akkor felteszem a kérdést, miért nem úgy burkolták le a teret, hogy elbírja az autóforgalmat? Tudom, itt biztosan nem fogják elmondani a válaszokat a miértekre, valamint a város ÚJ HONLAPJÁRA sem lesz kirakva, „ti b……k, ezt és ezt fogjuk csinálni”, tehát marad a várakozás, és majd a későbbiekben azt hallgathatjuk, „mindenki utólag okos”. Szóval várunk, és hallgatunk, illetve itt morgok.

2016. 06. 15.

Beeeeeee!

Természetesen CSAK a Pöttyösök:NevetésKacsintásNyelvöltés

2016. 06. 14.

Háááát nem is tudom, hogyan meséljem el! Tegnap elpanaszoltam a pöttyöket, és ma, (nem vagyok magamnál még most sem) délelőtt folyamán felszedték a "hibás pöttyöket" és kijavították!!!! Nem akarok messzemenő következtetéseket levonni, DE!!!! Végre valaki meghalgatta a sirámot. Végre valaki megértette, hogy az ember nem azért siránkozik, hogy a kákán is csomót keressen, hanem hogy jobb legyen a városnak. Na mindegy is, nem tudom ki intézkedett, DE KÖSZÖNÖM!!!  És persze itt a minta, hogy így is lehet!

Most má csak: bemehetnek majd az autók?  (na, léccccci-lécci)

2016. 06. 13.

Nos, felszedik, és teljesen újra rakják a "Pöttyös" tér burkolatát. Az első "hangulatjavító" burkolgatás után, egy komoly megújításról van szó. Jó-jó, ez felületi "látványtuning", (hangulatjavító intézkedés)  De sokkal jobb annál, amit elkezdtek, és sietve abbahagytak. A tér anno arról kapta a "Pöttyös" elnevezést, hogy négy járólap a közepére kialakított negyed körív, egy pöttyöt adott ki. Ezeket a járólapokat, az idők folyamán felszedték, majd újra lerakták. A munkálatokat végző "szakemberek" természetesen már nem figyeltek arra, hogy a lapokat összeforgassák, hogy a pöttyök a helyükön legyenek. A mostani felújítást úgy végzik, hogy a hibátlan régi járólapokat újra felhasználják! (helyesen) Ma délután, már járható volt a felújított rész, és meglepődve tapasztaltam, MOST SEM SIKERÜLT azt a pár negyed körívet tartalmazó járólapot összeforgatni, hogy egy pöttyöt adjon ki a minta. Már nem mérgelődök!! Mosolygok. Esztergomban vagyok.

És az elmélkedésem végére egy kérdést tennék fel: (tudom, válasz erre sem lesz)  Eddig ezek a lapok beton alapra lettek rárakva, és így gépjárművek IS közlekedtek rajta. Az új teknológia, sóderágy, majd bazalt kődara, és erre rakják a lapokat. Ez a teknológia, tökéletes, a SÉTÁNYOKRA, DE AUTÓ FORGALOMRA NEM! Tehát a kérdés: ki fogják tiltani az autókat a Pöttyöstérről? Hogyan fogják ezt megtenni, hogy TÉNYLEG ne tegyék tönkre az új lapokat?

Tisztelettel várom bárki válaszát! 

2016. 05. 08.

No meg fizetésük is, amiért ilyen hanyag munkát végeznek! :(((
Kívánom, hogy éppen az ő bokájuk ficamodjon ki eme vacakul lerakott köveken. Az lenne ám a tárgyak igazi rosszindulata!:DDD


2016. 05. 04.

Csak kérdezgetek megint, mert a város honlapja sajnos elérhetetlen!

"Javítják" a Pöttyös teret. Ráfért. Emlékeim szerint 120-millió forint közeli összeget szavaztak meg rá. Aztán a kamionparkolóra hirtelen kellett pénz, így ebből az összegből csoportosítottak át, negyvenvalahány milliót. Valami megint közbejöhetett, mert most ott tart a "térfelújítás" hogy HANGULATJAVÍTÓ látszatintézkedés történik. Pár elrepedt mozgó, csattogó burkolókövet kicserélnek. Egy véletlenül elkapott párbeszéd két munkás között: "Ne tökölődj, nem kell annyit simogatni, (ragasztóanyagról van szó, amit a járólap alá terített a dolgozó) tegyél a közepére két-három centis adagot, és kész".  Ha egy hét múlva megint csattogni fognak a lapok, ne csodálkozzon senki!

Nem tudom, sírjak é, vagy dühöngjek. Ezeknek a dolgozóknak van főnökük is!!

2016. 02. 27.

Mivel a város honlapján nincs lehetőség, itt mondom el:

Minap Libádon jártam, és sötétedés után jöttem hazafelé. Mindíg megcsodálom "odaátról" a Bazilikánkat. Végre kicserélték a kiégett izzókat, és újra teljes a fényár. DE!

Figyelmébe ajánlanám, a működtetőnek, vagy a karbantartójának, állítani kellene a reflektorokon, mert: a fényerő nem kis része elkerüli a Bazilika kupoláját, és kárbavész. Kis odafigyeléssel, vagy hatékonyabb lenne a "fényfelhasználás", vagy olcsóbb a világítás. Érdemes lenne megnézni, és állítani rajta.

2016. 02. 23.

Milyen igaz! Határozatlan