Félmilliós bírság Meggyesnek
Közélet
2008. aug. 4.

<p>Az Esztergomi Városi Bíróság nem jogerősen 500 ezer forintos bírságot szabott ki Meggyes Tamásra mint Esztergom Város Önkormányzatának vezetőjére.<br/> A Csomor-ügy folytatódik.</p>

Dr. Csomor Sándor jegyző levele Meggyes Tamásnak

Tisztelt Polgármester Úr!

Köztudomású tény Esztergomban, hogy azért nem tudok visszatérni a munkámhoz, a Bíróság több mint 17 hónapja jogerős ítélete alapján sem mert az Ön autokratikus személyisége és munkamódszere nem tűri az ellentmondást, még akkor sem , ha valaki a jogszerűség talaján állva, hatásköreit gyakorolva kénytelen az Önnel ellentétes szakmai véleményt megfogalmazni.

A mai napon átvettem az Esztergomi Városi Bíróság 1202-13.Vh.782/2007/17-II. első fokú végzését miszerint - az Önkormányzat megbírságolásán túl - Önt személy szerint is 500.000 Ft pénzbírsággal sújtotta és felszólította, hogy eredeti munkakörömbe helyezzen vissza a végzés átvételét követő 15 napon belül.

Ön eddig jogerősen az én ügyemben csak a végrehajtási eljárás során minimum 700.000.-Ft kárt okozott az Önkormányzatnak, nem jogerősen pedig 500.000.-Ft-nak megfelelőt.

Ha ezt a fegyelmi eljárások vonatkozásában összeszámolnánk, biztos vagyok benne, hogy 40 millió forintot is meghaladná a végösszeg.

Pedig elég lett volna, ha tudomásul veszi a Bíróság ítéletét, meghív egy kávéra és néhány perc alatt mindent meg tudtunk volna kulturáltan beszélni.

Bizonyára most majd ismét valamilyen mondvacsinált „ál-döntést” fog hozatni a többszörösen félrevezetett Képviselő-testülettel.

Ismételten felhívom a figyelmét, ha jogerős lesz a végzés és akkor sem enged vissza dolgozni, akkor hivatalból indul majd Ön ellen büntetőeljárás. Ezt azért vagyok kénytelen leírni, mert nem akarok Önnek rosszat és a környezetében mindenki azt mondja, amit hallani szeretne.

Ne bízzon a mentelmi jogának fenntartásában sem, megtéveszti Önt az, aki azt mondja, hogy ebben az esetben biztosan nem fogják kiadni. Átnéztem a parlamenti mentelmi ügyek hat évnyi anyagát…érdemes volt.

Tisztelt Polgármester úr, kérem vegye komolyan a immáron már a tizenharmadik (13.!) bírósági határozatot, amely jogviszonyom érvényességét támasztja alá, miszerint én vagyok Esztergom Város Önkormányzatának törvényes jegyzője.

Ne okozzon több kárt - az adott ügyben - jogon kívüli magatartásával Esztergom városának, ne indukáljon saját maga ellen büntetőeljárást feleslegesen.

Budapest, 2008. augusztus 04.

Nagy tisztelettel

dr. Csomor Sándor

jegyző

A bíróság végzése

(forrás)