Steindl Balázs közleménye
2008. aug. 4.

<p>Steindl Balázs közleménye az elmúlt napok rágalmaira és hazugságaira.</p>

Tisztelt Álnéven Író „Egominfós” Fórumozók!

Tisztelt Miavecz Jenő!

Először az előbbiekhez szólnék! A „Városházi állásban a Fidesz esztergomi elnöke” című cikkük valótlan, hamis és rágalmazó állításokat tartalmaz. Csak a tisztánlátás kedvéért:

Idézet: A Fidesz esztergomi elnöke, Steindl Balázs Meggyes Tamás polgármester Kabinetirodáján dolgozik, mint a polgármester személyi titkára.

Meggyes Tamás országgyűlési képviselő személyi titkáraként dolgozom, heti harminc órában. A fizetésemet a Magyar Országgyűlés Hivatalától kapom. A munkaszerződésem határozott idejű, a munkavégzés helye Esztergom. Emellett heti tízórányi munkavégzésről szóló munkaszerződésem van Esztergom Város Polgármesteri Hivatalával, munkámat a Polgármesteri Hivatal Jegyzői Osztály – Szervezés szervezeti egységében végzem, gépkocsivezetőként. Így jön ki a heti 40 órám.

Idézet: A Fidesz esztergomi szervezetének nincs Esztergomban irodája, a „munkát” a dorogi irodából irányítják. Más időkben ezt nevezték bújtatott állásnak, mert például Steindl Balázs a helyi televízió Köztér című műsorának felvételén, ahol a Fidesz szervezete nevében nyilatkozott, amely csütörtök délután kettőkor volt, lehet, hogy nem vett ki szabadságot. (persze feltehetőleg rugalmas munkaidőben dolgozik, de az is elképzelhető, hogy a nyári szabadságát töltötte éppen).

Esztergomban egyelőre nincs Fidesz-irodánk, a Fidesz esztergomi és választókerületi szervezetének munkáját általában otthonról és mobiltelefonomról irányítom. Mindkét alkalommal szabadidőm terhére jelentem meg az ETV stúdiójában, mivel a stúdióbeszélgetések heteiben a Polgármesteri Hivatalban két hétig leállás volt, így ott munkát nem végeztem.

Idézet: Nem tűnik egészen életszerűnek, hogy ha egy telefont kellene bonyolítani pártügyben, akkor átrándul Dorogra, bizonyára megteszi hirtelen a városházi telefon is. Valamint a számítógép, a nyomtató és az iroda.

A Fidesz dorogi irodája fel van szerelve a szükséges berendezéssel, egyébként pedig saját használatú (nem a Polgármesteri Hivatal tulajdonát, hanem a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség tulajdonát képező) laptoppal és nyomtatóval rendelkezünk, telefonos hívásaimat pedig saját előfizetéses mobiltelefonomon intézem.

Idézet: Ha utazni kell biztosan van a titkár úrnak városházi kilométer elszámolási lehetősége, ha fénymásolni kell, bizonyára nem szalad át Dorogra azért a kevésért.

A Polgármesteri Hivatal gépjárművét csak hivatali feletteseim utasításai alapján és szerint használom, „kilométerelszámolási-lehetőségem” nincs, utazásaimról minden esetben számot adok, menetlevelet vezetek, magáncélú gépkocsi-használatom esetén a jogszabályban előírt 9 Ft/km összegű személygépkocsi-normát megfizetem, valamint az üzemanyagot megvásárolom, illetve megtérítem. Fénymásolni ritkán szoktam, általában a Fidesz tulajdonában lévő nyomtatón szoktam dolgozni.

Idézet: Ezért aztán miért is kellene Esztergomban iroda a Fidesznek, ott van minderre a városháza.

Az esztergomi Fidesz szervezete keres irodának alkalmas helyiséget Esztergomban, és mind taggyűléseink, rendezvényeink, mind más munkánk során kényesen ügyelünk arra, hogy sem közvetlenül az önkormányzat, sem közvetve, az önkormányzat valamely intézményének területét, helyiségét ne vegyük igénybe tevékenységünk során (kivéve természetesen a közterületen tartott szabadtéri megemlékezéseinket és rendezvényeinket).

Idézet: Ezt nevezik tisztességesebb helyeken a közpénz pártcélokra való felhasználásának.

Én meg ezt nevezem alaptalan, jó hírnevet és becsületet sértő rágalomnak.

Végezetül egy érdekes összefüggésre hívnám fel a figyelmet: a két héttel korábbi televíziós vitaműsort követően Láposi Elza kérdéseket tett fel nekem, miszerint hol található az irodánk, mit csinálok a városházán. Az erre adott válaszom az volt, hogy a Városházán dolgozom a polgármester úr titkáraként, irodánk Dorogon van, Esztergomban még nincs. Válaszaim szó szerint visszaköszönnek a fent írt cikk elején. Vajon ez a véletlen műve vagy esetleg a „független” egominfó és Láposi Elza (MSZP) együttes végterméke ez a cikk? S miért történik az, hogy ezt is, mint minden rossz szándékú sajtóközleményüket azonnal elküldik az országos média „elkötelezett” orgánumaihoz, ami – jelen esetben – nem a személyemre nézve vet előnytelen fényt, hanem otthonunkat, városunkat, Esztergomot járatja le. Immáron sokadszor.

Tisztelt Miavecz Jenő Képviselő Úr!

Mielőtt dr. Marosi György jegyzőnek ír, tájékozódjon, de javaslom ne az Ön által hitelesnek vélt honlapokról. Én nem vagyok köztisztviselői státuszban, nem is lehetnék, hiszen pártelnök vagyok. Dr. Németh József köztisztviselő, de nem párttag. A Fidelitas az 1989 évi II. tv alapján létrejött országos társadalmi szervezet. Tehát nem párt, így összeférhetetlenségről beszélni ostobaság.

Szerény ajánlatom, hogy az acsarkodás politikájának mániákus, évek óta tartó kizárólagos folytatása és a gyűlöletkeltés helyett az érdemi munkára helyezze a hangsúlyt. Szűkebb és tágabb esztergomi környezetemben – pártállástól függetlenül! – nincs olyan ember, aki akár egyetlen, Esztergomért, az itt élő emberekért végzett cselekedetéről számot tudna adni.

Hogy is van ez, képviselő úr?!

(forrás)