A közösség szolgálatában
2008. júl. 29.

<p>A Mindszenty József Katolikus Általános Iskola pályázatot nyújtott be az EGT és a Norvég Finanszírozási Mechanizmus 6. kiemelt területére (Gyermek és Ifjúság) „A közösség szolgálatában – norvég-magyar összefogás az integrált óvodai nevelés megvalósítása érdekében” címmel.</p>

Az első fordulón az intézmény sikeresen túljutott, és megkapta a hiánypótlásra a felszólítást, melynek következményeként a pályázat benyújtásakor biztosított 15 %-os önrészt 40 %-ra kell módosítani akkor, ha civil szervezet vagy valamilyen egyházi intézmény a konzorciumi partner. Abban az esetben, ha Önkormányzat vagy valamely állami (az államháztartás működési rendjébe tartozó) szervezet vállalja, hogy biztosítja az előírt önrészt a projekt megvalósítása érdekében, akkor marad a 15 %-os önerő, mely ebben az esetben 205.000 Euró (előírt árfolyamon számolva 52.531.250 Ft).

Dr. Kozma Gábor rektor, főiskolai tanár, azzal a kéréssel fordult az Önkormányzathoz, hogy a pályázat sikeressége érdekében az Önkormányzat írjon alá partnerségi nyilatkozatot a Mindszenty József Katolikus Általános Iskolával, valamint biztosítsa az óvoda megépüléséhez szükséges önrészt.

Az iskolát támogató Rudnay Sándor Alapítvány, ezzel egyidejűleg Együttműködési megállapodást ír alá Esztergom Város Önkormányzatával arról, hogy az 52.531.250 Ft-ot, mint támogatást ad az Önkormányzatnak az Esztergom Város óvodafejlesztéssel kapcsolatos feladatainak ellátására.

Az előterjesztés teljes szövege és a kapcsolódó határozati javaslatok: http://www.metaprime.hu/users/ask/msznorveg.pdf

Kapcsolódó oldal: www.nfu.hu

(forrás)