Játszótér is épül 2010-ben a főtéren

Játszótér is épül 2010-ben a főtéren

2007.05.29. 16:55

Néhány hete fogadták el a képviselők a 15 játszótér építéséről, illetve átépítéséről és felújításáról szóló határozatot. Meggyes Tamás polgármester javaslatára újabb helyszínnel bővült az ebben a ciklusban kialakítandó játszóterek listája.

Városháza

A városháza Széchenyi tér 1. alatti épülete, a Bottyán-ház udvarában 2010-ben hoznak létre egy gyermekfelügyelettel, játszóházzal kombinált játszóteret. A létesítmény újabb funkcióval gazdagítja majd a főteret úgy, hogy annak dísztér-jellegét sem csorbítja. A többszáz millió forintból felújított Széchenyi teret június 8-án adják át.

24 óra

2007.05.30. 21:40

Én csak azt nem értem, hogy a ricsaj nem fogja zavarni az ott dolgozókat? Amúgy nem rossz ötlet. Szal arra jól emlékszem, hogy a Pór Antal térit a Tabán hídi váltja ki, vagy megmarad a P.A téren is?

2007.05.30. 21:33

Katalin írta: Én nem bírnék nyugodtan ülni és inni az üditőmet, enni a fagyimat, ha nem látom a gyereket, hogy mit csinál.

Hmm... Szerintem az IKEA-ról lehet jó példát venni. Egyrészt ugye ott van a felügyelt "labdás" terem, a felpólózott gyerekekkel... másrészt a nagy éttermi rész, ahol külön vannak kialakítva a családosoknak olyan helyek, ahonnan rálátnak a gyerekre, ha az odamegy a többihez játszani.

2007.05.30. 21:15

Sziasztok!

Kedves Írók és Olvasók! A testületi ülésen felszólaltam a az Önkormányzat udvarán létesítendő játszótér ellen. Nem értette a Polgármester Úr mit is akarok mondani, talán az én hibám, nem fogalmaztam elég világosan. Összesen annyi problémám volt, hogy egy, a Máltai játszótérhez hasonló játszótér kialakítása roppant költséges és az éves fenttartása is sok pénzbe kerül. Az udvarban kialakított játszótér, gondolom korlátozott nyitva tartással, nem szolgálja annyi ember érdekét mint pl.egy lakótelep közepén elhelyezett. Szép gondolat, hogy amíg a szülő, egyik vagy mind kettő, ügyeket intéz, amíg a sörözőkben iszogatnak, addig a gyerek játszik a játszótéren. A gond csak a valós élettel van. Az a gyerek, aki szívből élvezi a játszóteret, még kicsi, nem lehet ott hagyni még a homokozóban sem, nemhogy más játszóeszköznél. Akit meg már ott lehet hagyni, az nem élvezi a játszóteret. Én nem bírnék nyugodtan ülni és inni az üditőmet, enni a fagyimat, ha nem látom a gyereket, hogy mit csinál. Más lenne a helyzet, ha nem egy zárt udvarban lenne a kapu mögött, hogy ha messziről is, de szemmel lehetne tartani a csemetét. Örülök a sok új játszótérnek, de szerintem úgy költsük el rájuk a pénzt, hogy minél jobb legyen a kihasználtságuk!

Kinál Katalin

2007.05.30. 10:04

Kata írta: Megszűnik?

Csak kérdezem, mert úgy emlékszem, de nem 100% a dolog. Nekem nagyon tetszik az ötlet, hogy ott park lesz, nem hiányozna játszótér, mert úgyis lesz a Tabán hídnál.

2007.05.30. 9:46

gömbicica írta: Már pedig ha Ő igy gondolja, akkor tuti, hogy játszótér lesz a PM.Hivatal udvarán.

Aztán majd építenek hangvédő falat a gyerekek köré:)

Pöttyös téren mikor lesz játszótér?

2007.05.30. 8:16

Villy írta: Ha a Pór Antal térire gondolsz az nem megszűnik, amikor parkot alakítanak ki a helyén?

Megszűnik?

ez nagy kár... még az is jobb lett volna, ha kisebbre veszik és a szélét telerakják növényekkel kívülről... az egy jópofa hely volt... Ha valóban így van, az érthető, mármint a tervezett új helyszín, de én nem vagyok híve a dózeroljuk le és tüntessük el módszernek..

A park mellett szól viszont, hogy ott a tempom. Ha felszerelik szemetesekkel és padokkal (nekem ez be van csípődve) akkor mise után biztos sokan örülnek neki...

erre mondják, hogy vegyes érzelmekkel viseltetek a téma iránt

gömbicica

2007.05.30. 7:56

Képviselő Asszony érvelt az önkormányzati játszótér "ellen" a többi javára, de PM. Ur értetlenkedve fogadta. Nem értette, hogy miért is gondolkodik valaki másképpen, mint Ő. Mereven ragaszkodott az elképzeléséhez. Már pedig ha Ő igy gondolja, akkor tuti, hogy játszótér lesz a PM.Hivatal udvarán.

2007.05.30. 0:47

Ha a Pór Antal térire gondolsz az nem megszűnik, amikor parkot alakítanak ki a helyén?

2007.05.29. 23:46

részemről nem tartanám szükségesnek a játszóteret egy már meglévőtől alig egy sarokra tervezni, inkább egy a városban ilyen szempontból hiányos területére tenném...

A város térképén bejelölve a meglévő és tervezett játszótereket nyilván látszanának a "szűz" területek...

Szerintem tehát ez elég rossz döntés volt.. Elsősorban a másik közelsége miatt.

gömbicica

2007.05.29. 19:28

Bocs a szóismétlésért, nem olvastam vissza. A lényegen nem változtat.

gömbicica

2007.05.29. 19:27

Egy dolog még eszembe jutott. A testületik esetén is a legtöbb esetben előterjesztőként Meggyes Tamás van megjelölve. Ez esetben is igy van. Ezzel tulajdonképpen nem is lenne semmi bajom. Ellenben ha mindent Meggyes Tamás terjeszt elő, és talál ki, akkor a többi képviselő minek van??????

gömbicica

2007.05.29. 19:24

A tv-ben láttam erről a testületi ülést. Volt pro és kontra.

Összességében az ötlet nem lenne rossz, de akkor lenne igazi, ha az a bizonyos játszótér nem csak a hivatal nyitvatartási ideje alatt müködne. Az hogy esetleg drágább többfunkciós játékokkal szerelnék fel, csak hab lenne a tortán. Ezt bizony éjszakára zárni kell majd. Bár nem tudom mikor szokott ingerenciája lenni a kisgyerekes szülőknek a játszihoz, az enyémek ebből már régen kinőttek. Kertes házunk lévén nem is látogattuk a játszótereket.

2010-ig nagyon sok hivatali nap van még. Talán érdemes lenne rászánni az időt, és egy alkalmazottat, hogy az ügyfeleket megkérdezzék. Akár ugy is, hogy kiirják egy plakátra az ajtóba, mellé papirt ceruzát tesznek, egy véleményládával, és a várakozás ideje alatt akit érdekel a dolog leirhatja mit gondol, hogyan gondolná. Végül is az ügyfelekért történik az egész. Nem? Lehet kérdőives rendszer is, ha jól van megfogalmazva, és igennel, nemmel válaszolva, helyet hagyva az esetleges magánvéleménynek. Ha netán felkérnek rá, szivesen megcsinálom. Feláldozok rá egy kis időt, némi papirt.