Rendkívüli megyegyűlés
2008. júl. 24.

<p>A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat képviselő-testülete július 23-án rendkívüli ülést tartott. A tanácskozáson módosították az Eötvös József Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium további fenntartásáról szóló döntést, jóváhagyták a regionális egészségügyi szakellátási normatívák felosztásáról szóló határozatot. A testület nem támogatta minősített többséggel, hogy az önkormányzat igényt nyújtson be az Észak-Dunántúli Vízmű Zrt. részvényeire, illetve, hogy a Jókai Mór Gimnázium átkerüljön Komárom városa fenntartásába.</p>

A megyei közgyűlés július 3-i ülésén döntött arról, hogy a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Eötvös Gimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma gimnáziumi oktatási és kollégiumi nevelési feladatait átadja a Tatai Városkapu Közhasznú Zrt. részére, valamint a finanszírozásban az átadást követően nem működik közre. A rendkívüli közgyűlésen a képviselők elfogadták a javaslatot, amely szerint a megye 2008. augusztus 31-i hatállyal adja át az intézményt, és a feladatok után igényelhető normatívákról 2008. augusztus 31. időponttal mond le. A kiegészítő megállapodást a közgyűlés elnöke, dr. Völner Pál írja alá, amennyiben az oktatási és kulturális miniszter, valamint a Tatai Városkapu Közhasznú Zrt. közti megállapodást a pénzügyminiszter 2008. július 25-ig ellenjegyzi.

A megyei közgyűlés tárgyalt arról, hogy a fenntartásában lévő Jókai Mór Gimnázium fenntartói jogát 2008. augusztus 31-ével átadja Komárom Város Önkormányzatának. Mivel a közgyűlés szocialista képviselői nem támogatták a javaslatot, a kérdésben nem született minősített többség, így a fenntartói jog a megyénél marad.

A megyei közgyűlés elnöke előterjesztésében kezdeményezte, hogy az állami vagyonról szóló törvény alapján a jogszabályban foglalt vezetékes ivóvízellátással, szennyvízelvezetéssel és tisztítással kapcsolatos feladatok elősegítése érdekében az Észak-Dunántúli Vízmű Zrt. jelenlegi teljes állami tulajdonban lévő részvénycsomagja a megyei és a helyi önkormányzatok tulajdonába kerüljön, térítés nélküli vagyonátadással. A közgyűlés szocialista képviselői az előterjesztést nem támogatták.

KEMÖH

(forrás)