Kabátlopás
Közélet
2008. júl. 21.

<p>A MÖM közleménye</p>

A mai napon a Magyar Önvédelmi Mozgalom tiszteletbeli elnöke Kovács Géza az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán eljárást kezdeményezett Knapp János Pál Fideszes alpolgármester ellen.

A vád nagy nyilvánosság előtt aljas indokból elkövetett rágalmazás, becsületsértés.

Knapp János Pál alpolgármester, 2008. 07. 10-én az Esztergom Városi Televízió, Köztér című műsorában utalt arra, hogy a MÖM tiszteletbeli elnöke fizetett ügynök, Budaházy Györgyhöz és Toroczkai Lászlóhoz hasonlóan. Ez mellett III/III-as vádakkal illette Kovács Gézát az alpolgármester egy 19 évvel ezelőtti engedélyezetlen, helyreigazítást igényelt cikk miatt.

Kovács Gézát 2004-ben, mint „Egyes fontos, valamint közbizalmi és közvélemény-formáló tisztségeket betöltő személyeket ellenőrző I. sz. Bizottság” átvilágította és megállapította az Etv. 1.§-ban tevékenységet nem végzett, az ott megjelölt szervezeteknek tagja nem volt.

Ez mellett más dokumentumok is vannak a MÖM tiszteletbeli elnökének a kezében, amit a büntető és kártérítési perben Knapp János Pál ellen érvényesíteni fog.

Kovács Géza az Esztergom Városi Televíziótól is azonnali hatállyal helyreigazítást igényelt, élő adásban.

A Magyar Önvédelmi Mozgalom ez mellett sajtóhelyreigazítást kér a Hídlaptól, mert a 2008. 07. 19-én megjelent számukban a 3. és 21. oldalukon valótlanságokat állítottak.

Magyar Önvédelmi Mozgalom

Jogi Bizottsága

2008. július 21.

(forrás)