A megfelelni akarásról
Közélet
2008. júl. 18.

<p>Meggyes Tamás, Esztergom polgármestere nyílt levelében szokatlan gyorsasággal reagált a szomszédos testvérvárosunkban, Párkányban történt múlt szombati eseményekre. A felelősséget is ugyan ilyen gyorsan elhárította önmagáról, kijelentve, hogy nem volt és nincs is eszköze az ilyen rendezvények megakadályozására - pedig egy városi intézmény adott helyet a MÖM rendezvényének.</p>

Sajnos nincs eszköz a kezünkben ahhoz, hogy az ilyen, városunkban nem kívánatos rendezvényt, provokációt megtiltsunk, megakadályozzunk.
– Meggyes Tamás

Meggyes Tamás vajon melyik városban élhet? A MÖM plakátjai hónapok óta olvashatóak a városban, a helyszín egyértelmű: „Esztergom, Prímás-sziget, Pézsa Tibor Városi Sportcsarnok”.

Mi, itt élők tisztában vagyunk ezzel. Meggyes Tamás nem tudta ezt? Ha tájékozódás nélkül nyilatkozott, az igencsak felelőtlen viselkedés egy városvezető részéről, ha pedig tisztában volt ezzel a ténnyel, akkor Jan Oravecnek címzett levele –finoman szólva– valótlanságot tartalmazott.

Ezekre a dolgokra mutat rá, az MSZP ma közzétett levele, amelyben – amellett, hogy egyetértenek az elhatárolódással– kérik a polgármestert, hogy vizsgálja ki az önkormányzati intézmény területének bérbeadásának körülményeit.

(forrás)