Nem lesz könnyű bejutni Budapestre az elkövetkező hetekben

Nem lesz könnyű bejutni Budapestre az elkövetkező hetekben

2006. 07. 23. 22:21

Két olyan útvonalat is érintenek a budapesti útfelújítások melyet az Esztergomból a fővárosba, vagy azon túl igyekvők gyakran használnak.

Pénteken este 8 órakor kezdődött a Szilágyi Erzsébet fasor felújítása a Moszkva tér és a János kórház között, mely a Solymár-Hidegkút útvonalat választókat érintheti kényelmetlenül. A forgalomba helyezés várható időpontja: augusztus 10. Ugyanezen az útvonalon Solymár után, a Budapest táblától felmart útburkolat, padkaépítés és sebességkorlátozás miatt érdemes óvatosabban vezetni.

Ugyancsak péntek 20 órakor kezdődött a Bécsi út felújítása a Vörösvári út felől. A munkálatokat a forgalom fenntartása mellett végzik, a közlekedőket szakaszos sávlezárások zavarhatják. A kivitelezés teljes időtartama alatt sebességkorlátozás lesz érvényben. A munkálatok kritikus fázisait a kivitelező éjszaka fogja végezni, így a felújítás kisebb kellemetlenséget jelent az autósoknak. A forgalomba helyezés várható időpontja: szeptember 30.

Jó hír viszont, hogy a Szentendrei út felújítása a végéhez közeledik. Akik ezen felbuzdulva Dobogókő felé indulnak útnak Esztergomból a főváros felé számítsanak Esztergom és a megyehatár közötti hegyi szakaszon felmart, javítás alatt álló útra, munkagépekre és 30 km/h-s sebességkorlátozásra.

A Piliscsaba - Zsámbék-M1 illetve a Tát-Bajna-Zsámbék-M1 útvonalak a 20-25 km-es kerülő ellenére továbbra is járhatónak tűnnek.

2006. 07. 23. 22:27

Tájékoztatjuk tisztelt Utasainkat, hogy 2006. július 21-én 17:00 órától előre láthatóan 10 héten keresztül (2006. szeptember 29-ig) a Bécsi út - Vörösvári út keresztezésétől Budapest városhatárig tartó útfelújítás miatt forgalmi korlátozás várható.

A forgalmi sávok korlátozása következtében kialakuló torlódások miatt a Bécsi úton közlekedtetett autóbuszjáratok menetidejének növekedésére lehet számítani.

A várható késések, illetve kellemetlenségek miatt előre is elnézésüket kérjük.