Szentendre is tesz a jövő generációjáért
2008. júl. 8.

<p>Szentendre Város Önkormányzat Képviselő-testülete költségvetésről szóló rendeletében úgy döntött, hogy a 2008. évtől kezdődően minden szentendrei újszülött szüleinek 10000.- Ft értékű „Baba-utalványt” ajándékoz.</p>

A Dumtsa Jenő Városfejlesztési Stratégia fogalmazza meg azokat a célokat, melyek megvalósításával Szentendre élhető, modern, a XXI. század kihívásainak is eleget tevő, ugyanakkor a múlt értékeit is megőrző település lehet a jövőben: a „kultúra városa”, „okos”, „megújuló”, „zöld”, „együttműködő város”. E célok elérése csak akkor lehetséges, ha a város lakói magukénak érzik Szentendrét.

Kiemelt feladat, hogy a város lakóinak életkörülményeit alapvetően befolyásoló központi megszorítások ellenére is biztosítani tudjuk az úthálózat, járdák karbantartását, az egészségügyi intézmények működését, a rászoruló családok és idősek segítését. Emellett Szentendre város Önkormányzata arra törekszik, hogy országos viszonylatban kitűnően teljesítő iskoláit, óvodáit a lehető legoptimálisabb módon fenntartsa. Az elmúlt hónapokban mindent megtettünk a Bárczi Gusztáv Általános Iskola Szentendrén történő továbbműködtetése ügyében is. – foglalta össze Dr. Dietz Ferenc, polgármester a kezdeményezés alapgondolatait.

Szentendrén folyamatosan nő a lakosság, és a gyermekek létszáma. Szentendrén évente körülbelül 300 gyermek születik, és folyamatos a beköltözés is. Ez a tény szükségessé teszi az oktató-nevelő intézmények bővítését. Nemrég került átadásra a teljesen felújított, korszerű eszközökkel felszerelt Barcsay Jenő Általános Iskolát, idén tavasszal pedig a felújított, és kibővített bölcsödét. Következő feladat az óvodai férőhelyek számának növelése.

Forrás: www.dunakanyar.hu

(forrás)