Kinek fáj a nyilvánosság ennyire?

Kinek fáj a nyilvánosság ennyire?

2008. 07. 02. 13:38

Endrédi József – a Civil Kurázsi kiadója –, a percekben tájékoztatott telefonon, hogy Esztergom város polgármesterének feljelentése alapján a mai napon tanúként hallgatta meg őt a városi rendőrség a Civil Kurázsi megjelenése miatt.

A rendőrség munkatársai azt vizsgálják, hogy milyen engedélyek alapján került kiadásra a Civil Kurázsi.

Endrédi József elmondása szerint a meghallgatást végző előadó anyagai közt a Szeretgom újság és az Esztergomi Válasz egy-egy példányai is megtalálhatóak voltak.

Tájékoztatásul közöljük, hogy az időszaki kiadványok megjelentetése egy 1986-os (még a pártállami időkben született) törvény alapján bejelentési kötelezettség alá esik csak, tehát semmiféle engedély nem szükséges hozzá.

A Szeretgom újság kiadója - Cserép János - ezen bejelentési kötelezettségének eleget tett és a bejelentéssel járó 12.000 forintos illetéket is megfizette a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal számára.

Elgondolkodtató, hogy miért is fáj ennyire a nyilvánosság a városvezetés számára!?
Kinek érdeke az összes ellenzéki hang elnémítása?
Mi következik ezek után?

2008. 07. 11. 20:49

Azt hiszem, a bejelentési kötelezettség teljesítését a jegyző dolga ellenőrizni, többek között én is furcsállom, hogy egy polgármester személyesen vesz kézbe egy ilyen ügyet, már ha igaz, hogy ő maga fordult a rendőrséghez. Bár ennyi időm lenne mindenre!

2008. 07. 11. 20:30

Miért a felháborodás? A feljelentés mszp privilégium? Ha mindent törvényesen intézett a civil kurázsi szerkesztője, nincs félnivalója. Ha vétett a törvény ellen bzonyára megkapja a büntetését.

2008. 07. 11. 18:34

Gyerekek.Csak lesek mint az üveghal.

Törölt felhasználó #43

2008. 07. 10. 22:13

Ma megjelent a legújabb CK.

A neten is: www.civil-kurazsi.net

2008. 07. 09. 17:20

Bevallom, én telefonon megsürgettem a nyilvántartásba vételt a Kultúrális Örökség Hivatalánál (mert ők az illetékesek az ügyben, hogy miért ne kérdezzétek). Nagyon kedves volt a hölgy és még aznap amikor telefonáltam meg is történt a bejegyzés, pedig akár 30 napig is elhúzhatták volna a folyamatot...

Törölt felhasználó #43

2008. 07. 09. 17:17

Tévedsz bejó! Ha a tartalom tömjénes lett volna, még Te is írhatnál!

Törölt felhasználó #43

2008. 07. 09. 17:15

Ohh, hát vezérünk nem a tartalom miatt tett feljelentést! Hanem a bejelentési kötelezettség miatt - tudomásom szerint.

Tudjátok. Azok a fránya szabályok!

2008. 07. 09. 17:12

Csak pislogok, hogy a szép huzatos főterünkön honnan fúj a szellő? A polgi et. feljelentette az Esztergomi Válasz c. lapot. Nohát mi van benne? Csak a legutobbit elemezzük egy picit! Első cikk: a hatalomról, -- Táán felismerni vélte magát valaki? Hmmm! Tovább: Össztűzben. Táán lelkiismeretfurdalása lett valakinek? Hmm! Tovább: Példa Mértékű cimmel cikk a pilisszántói volt polgármesterről, aki személyes jó ismerősöm lévén, igazolom, hogy szerényen írtak Róla, Őt tartom a polgármesterek példaképének egyszerű, nyílt, őszinte, stb jelleme okán nagyszerű embernek! Táán az irigység támadta meg a feljelentőt? Hmm..Szabad ég alatt.... konferencia a domboldalon. Vajon ki volt a megfúrás kezdeményezője? Táán furdal a lelkiismerete valakinek? Hmm...

Ki múlaszt el rendet tenni a választók pénzén ocsmánykodó újságbeírások miatt? A hazug statisztikát kreálók, a személyi kultuszt túllihegők, a pártatlan pártkatonák, városunkat messze hírbehozó iwives képviselők ocsmány bejegyzésű sorait gyártók miatt?

2008. 07. 09. 15:37

Információink szerint a mai napon kihallgatta a rendőrség az Esztergomi Válasz c. újság főszerkesztőjét is, aki megerősítette, hogy a feljelentést személyesen Meggyes Tamás tette a sajtótermékek ellen.