Miavecz Jenő válaszlevele Bányai Mátyásnak
2007. máj. 21.

<p>Miavecz Jenő válasza Bányai Mátyás <a rel="nofollow" href="http://www.szeretgom.hu/portal/egom/content/wicket:pageMapName/wicket-2/contentId/2736"><i>nyílt levelére</i></a> a Szent István Gimnázium helyzetéről.</p>

Tisztelt Tanár Úr! Kedves Mátyás!

Megkaptam megtisztelő és elgondolkodtató soraidat. Köszönöm! Azt gondolom, hogy Veled ellentétben ez a városvezetés, amely már az előző ciklusban is felhatalmazást kapott az esztergomi választópolgároktól a város irányítására, felelőtlenségéről adott tanúbizonyságot a Szent István Gimnáziummal kapcsolatos állásfoglalásaival. Legalább öt éve nagy bizonyossággal tudható, hogy a gimnáziumot el kell költöztetni mai helyéről. Ha csak egy kicsit is a felelősség és a szakértelem jellemezte volna munkájukat ebben az időszakban, akkor ma az "istvánosok" boldogon tervezhetnék átköltözésük részleteit egy, az iskola múltjához és jelenéhez méltó korszerű, kimondottan oktatási célra tervezett épületbe.

Dehát ahogyan azt Te is, én is, és egyre többen a városban tapasztalják, a Szent István Gimnázium kérdésében is a felületesség, a szakértelem hiánya, meg merem kockáztatni, a hanyagság dominált.

Írod: "...Bízunk abban, hogy döntésüket történelmi felelősségük tudatában hozzák meg, illetve bírálják felül. Így lesz majd lehetséges, hogy a most döntést hozó városatyák nevére elismeréssel emlékezzenek majd a Szent István Gimnázium múltját megörökítő krónikák."

Ezt az elismerést már eljátszották, eljátszottuk. Magamat és az ellenzéket azért sorolom ide, mert bár fikarcnyi esélyünk nincs javaslataink elfogadtatására, ennek ellenére már októberben hangot kellett volna adni a gimnáziummal kapcsolatos aggodalmainknak! Jelenleg kármentés folyik. Egy célunk lehet csupán:Az elmaradt döntések következményeként a gimnáziumot sújtó jelentős erkölcsi és anyagi károkat lehetőség szerint minden lehetséges eszközzel csökkenteni. Ezt a magam részéről megígérem Neked!

Kedves Tanár Úr!

A Hídlapban megjelent városházi reakció tartalma miatt elnézésed kérem. Meghökkentőnek, önteltnek, felháborítónak tartom. Határozottan remélem, hogy azok is megkövetnek, akik elkövették ezt az írást.

Tisztelettel: Miavecz Jenő képviselő Civil Összefogás

(forrás)