Miavecz Jenő válaszlevele Bányai Mátyásnak

Miavecz Jenő válaszlevele Bányai Mátyásnak

2007. 05. 21. 18:34

Miavecz Jenő válasza Bányai Mátyás nyílt levelére a Szent István Gimnázium helyzetéről.

Kis-Duna sétány 1

Tisztelt Tanár Úr! Kedves Mátyás!

Megkaptam megtisztelő és elgondolkodtató soraidat. Köszönöm! Azt gondolom, hogy Veled ellentétben ez a városvezetés, amely már az előző ciklusban is felhatalmazást kapott az esztergomi választópolgároktól a város irányítására, felelőtlenségéről adott tanúbizonyságot a Szent István Gimnáziummal kapcsolatos állásfoglalásaival. Legalább öt éve nagy bizonyossággal tudható, hogy a gimnáziumot el kell költöztetni mai helyéről. Ha csak egy kicsit is a felelősség és a szakértelem jellemezte volna munkájukat ebben az időszakban, akkor ma az "istvánosok" boldogon tervezhetnék átköltözésük részleteit egy, az iskola múltjához és jelenéhez méltó korszerű, kimondottan oktatási célra tervezett épületbe.

Dehát ahogyan azt Te is, én is, és egyre többen a városban tapasztalják, a Szent István Gimnázium kérdésében is a felületesség, a szakértelem hiánya, meg merem kockáztatni, a hanyagság dominált.

Írod: "...Bízunk abban, hogy döntésüket történelmi felelősségük tudatában hozzák meg, illetve bírálják felül. Így lesz majd lehetséges, hogy a most döntést hozó városatyák nevére elismeréssel emlékezzenek majd a Szent István Gimnázium múltját megörökítő krónikák."

Ezt az elismerést már eljátszották, eljátszottuk. Magamat és az ellenzéket azért sorolom ide, mert bár fikarcnyi esélyünk nincs javaslataink elfogadtatására, ennek ellenére már októberben hangot kellett volna adni a gimnáziummal kapcsolatos aggodalmainknak! Jelenleg kármentés folyik. Egy célunk lehet csupán:Az elmaradt döntések következményeként a gimnáziumot sújtó jelentős erkölcsi és anyagi károkat lehetőség szerint minden lehetséges eszközzel csökkenteni. Ezt a magam részéről megígérem Neked!

Kedves Tanár Úr!

A Hídlapban megjelent városházi reakció tartalma miatt elnézésed kérem. Meghökkentőnek, önteltnek, felháborítónak tartom. Határozottan remélem, hogy azok is megkövetnek, akik elkövették ezt az írást.

Tisztelettel: Miavecz Jenő képviselő Civil Összefogás

Törölt felhasználó

2007. 06. 04. 18:53

Eredeti méret

2007. 05. 22. 14:37

Villy írta: Az egominfón ennyi jelent meg a Hídpalos cikkből:

"...a fenti tiltakozás nem az intézményt, csak a kompromisszumos megoldással már-már nyugvópontra jutott ügy körüli indulatok újbóli szítását szolgálja."

A fenti részletet én idéztem az egominfón. "Sajnos" a Hídlapnak az a száma már nincs meg, mert továbbadtam, de szerintem a szerkesztőségtől el lehetne kérni a teljes szöveget.

2007. 05. 21. 19:58

Az egominfón ennyi jelent meg a Hídpalos cikkből:

"...a fenti tiltakozás nem az intézményt, csak a kompromisszumos megoldással már-már nyugvópontra jutott ügy körüli indulatok újbóli szítását szolgálja."

2007. 05. 21. 19:54

Balázs írta: hogy rosszul keresem...

Mármint a neten, mert én ott kerestem. :)

2007. 05. 21. 19:53

Ezt én is szeretném kérni, mert nem találtam sehol, de lehet, hogy rosszul keresem...

Törölt felhasználó

2007. 05. 21. 19:16

valaki megtehetné, hogy bepötyögi nekem a hídlap válaszát! sajna (szerencsére?) nem találkoztam azzal a cikkel a lapban köszi!