A kötél
Közélet
2008. jún. 26.

<p>Vajon hol van az a határ, ahol megálljt kell parancsolni egy önkormányzati képviselő véleménynyilvánításának? Normális-e az, ha valaki egy nyilvános fórumon azt hangoztatja valakiről, hogy egy „egészséges” nemzetben az országzászlón lógva kellene lennie? Esztergomban, úgy tűnik, ez is megtörténhet.</p>

A halálbüntetést tiltja az Európai emberi jogi konvenció és a Nemzetközi egyezmény a polgári és politikai jogokról. Az Európai Uniós tagság feltétele szintén a halálbüntetés felszámolása.

Mindezek ellenére 2008. júniusában dr. Kolumbán György ügyvéd – ma már nem tagja az ügyvédi kamarának –, FIDESZ-KDNP-s (polgári) frakcióba tartozó önkormányzati képviselő a következőket válaszolta egy, az ő Trianonnal kapcsolatos nézeteivel egyet nem értő fórumozónak az iWiW-en:

„Ha ez egy egészséges és nem megtört lelkű nemzet lenne már valamelyik országzászlón lógnál, hazaáruló defetista debil genetikai törmelék., akinek van pofája Trianon mocskát dicsőíteni. Szar senkiházi vagy. Szt István népének elfajzott alja, a nemzet sötét fekete luka.”

Tisztelt Kolumbán úr!

  • Ön szerint valóban egy egészséges nemzet jellemzője, hogy abban országzászlóra lógatják a másként gondolkodókat?
  • Hogyan egyezteti össze ezen kijelentését Magyarország Európai Uniós tagságával?
  • Hogyan egyezteti össze ezen kijelentését az Önök által hangoztatott polgári értékrenddel és keresztényi szeretettel?
  • Honnan veszi a bátorságot arra, hogy bárkit is ilyen jelzőkkel illessen?
  • Miképpen értékeli ezen kijelentéseit az Önt jelölő párt?
  • Gondolkodik-e azon, hogy ezek miatt azonnal lemondjon önkormányzati képviselői mandátumáról?

Várom megtisztelő válaszát!

Bejó Gábor

(forrás)