Saját tulajdonú vízműből szolgáltatnának a városban
2007. máj. 21.

<p>A legutóbbi testületi ülésen döntöttek a képviselők, hogy kezdeményezik az Észak-Dunántúli Vízmű ZRt. ÁPV Rt.-nél lévő 50 százalék + 1 szavazati arányt jelentő csomagja feletti részvényeinek önkormányzati tulajdonba adását - térítés nélküli vagyonátadással. Mindezt a cég ellátási területén található települési önkormányzatoknak lakosságszám-arányában képzelik el.</p>

A cél megvalósítása érdekében Esztergom kötelezettséget vállalt arra is, hogy átveszi azon települések részvényhányadát, amelyek nem jelentik be hasonló igényüket, vagy nem veszik át a rájuk eső részt.

Esztergom 2004 óta folyamatosan törekszik arra, hogy tulajdonosi befolyással rendelkezzen a város területén működő vízműben, vagy tulajdonába vehesse azt. Az önkormányzat vezetése, élén Meggyes Tamás polgármesterrel, korábban úgy döntött, hogy a sérülékeny Duna-parti, úgynevezett parti szűrésű kutak vize helyett az Esztergom területén fakadó egészséges karsztvízzel kívánja ellátni az itt élőket. Ennek érdekében kiemelt feladatának tekintik a saját tulajdonú vízmű megteremtését.

24 óra.hu

(forrás)