Megújuló energia-megújuló határvidék
Környezetünk
2008. jún. 23.

<p>A Megújuló-energia – megújuló határvidék c. program kutatási eredményeit bemutató projektzáró konferenciára kerül sor Esztergomban. A konferencián bemutatásra kerülnek Komárom-Esztergom megye és az Ister-Granum Eurorégió megújuló energia hasznosítási lehetőségei.</p>

2008. június 28.-án (szombaton) az esztergomi Zöld Házban kerül sor az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület projektzáró konferenciájára. A programon az egyes előadók bemutatják a kutatás módszertanát, az alkalmazott térinformatikai módszereket, valamint az egyes megújuló energiaforrások, így a nap, a szél, a geotermikus adottságok és a biomassza hasznosítási lehetőségeit.
A kutatási eredményekből július végére egy tanulmánykötet is készül, amelyet minden döntéshozó részére eljuttatunk.

Bővebb információ:
Szuhi Attila, kommunikáció
Tel.:30/563-7749
e-mail: szuhia@t-online.hu

Háttérinformáció:
Az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület „Megújuló energia-megújuló határvidék” c. programja az Európai Unió 39 millió forintos támogatásával valósul meg. A program részeként feltérképezésre kerül a megye és az eurorégió megújuló energiaforrás potenciálja, összegyűjtjük a legjobban alkalmazható példákat, felépül egy ökoház és ökopark Esztergomban és széleskörű szemléletformálási kampány indul. Partnereink az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Szlovák Környezetvédelmi Ügynökség.

(forrás)