Ultrabalaton 2008

Ultrabalaton 2008

2008. 06. 22. 8:31

Tegnap rajtolt Tihanyból az Ultrabalaton 2008 futóverseny, melynek egyéni résztvevői folyamatosan teljesítik a 212 km-es távot, a max. 5 fős váltók pedig 2 nap alatt futják körbe a magyar tengert.

A váltók között van esztergomi csapat is (Csapatnév: RIPLI ZSUZSI, TE CSODÁS –Tagok: Szegedi Ágnes, Szerencsés Tamás, Horváth Tamás és Zuggó László), akik a tegnapi napot a 22. helyen zárták a több mint 100 induló csapat közül. A kegyetlen hőségben lefutott 112 km után ma reggel 7 órakor „frissen” indultak tovább Balatonboglárról. Én lettem volna az ötödik csapattag, de a múltkori verseny után begyulladt mindkét Achillesem, így a csapat teljesítményét még az is fokozza, hogy az én szakaszaimat is nekik kell lefutniuk.

Itthonról szurkolok nekik, és akik a foci EB két mérkőzése között a Forma 1 futamot nézik hideg sörrel a kezükben :)), Ők is gondoljanak rájuk egy pillanatra! Érdy Gábor

"A halnak úszni, a madárnak repülni, az embernek futni kell." Emil Zatopek

2008. 06. 24. 15:06

Nem, nem hallottunk róla... (még a végleges eredménylistát sem volt időm végignézni)

Viszont itt a remek alkalom és hely, ahol bemutasd!

Az oldalon elég sok futással kapcsolatos hír, kép van....

2008. 06. 24. 13:47

Messzi emberek nagyszerű teljesítményén meghatódunk.Az alkar nélkül született nyergesi Molnár Péter teljesen EGYEDÜL leküzdötte az Ultrabalatont! Neki a teljesímény a fontos, nem pedig a reklám és az önmenedzselés. Hallott róla valaki? Megyei sajtó? Kemma??

Facebook

2008. 06. 24. 12:55

Talán ismered...

Ez a történet egy ausztrál férfiról szól, aki az Ironman (vasember) versenyen vett részt. Ha ismered a sztorit, akkor is érdemes még egyszer megtekintened...

Az Ironman az emberi teljesítőképesség határait feszegető verseny, emberfeletti kitartást, és küzdőképességet kíván. Azzal kezdődik, hogy a reggeli hidegben 4 kilométert kell úszni a tengerben, vagy egy tóban. Az úszás befejeztével biciklire kell pattanni, és kanyargós hegyi utakon, dacolva a kíméletlen emelkedőkkel 180 kilométert kell tekerni. A megmaradt energiával "levezetésképpen" még le kell futni egy maratont, ami több, mint 42 kilométer. Csupán ezt az egy próbát is az embereknek csak nagyon kis része tudja teljesíteni, persze alapos rákészüléssel. Az Ironman-en a világbajnoki idő 8 óra 15 perc, de pl. egy mexikói, aki az első Ironman-jét teljesítette, több, mint 12 óra alatt küzdötte le ezt a próbát.

Általában ezen a versenyen nem zárnak le semmit, tehát mind az autópályán, mind az utakon ugyanúgy zajlik az élet, és járnak a járművek. Amikor ez az ausztrál férfi teljesítette a próbát, akkor azonban minden lezártak, egészen éjszakáig, ameddig ő is beért a célba. Ő ugyanis 17 óra alatt teljesítette a távot.

Számomra ez a történet az életről szól. A barátságról és a szeretetről. A küzdésről és a kitartásról. Azokról az akadályokról, amikkel Te is és én is minden nap találkozunk. Arról, hogy minden probléma megállíthat minket, de tekinthetünk rá úgy is, mint egy leküzdendő, megoldandó feladatra. Megállíthat, vagy eltökéltebbé tehet minket. Segíthet abban, hogy felismerjük, melyek azok a dolgok, amelyek igazán fontosak számunkra. És abban is segíthet, hogy felismerjük, hogy ezekért a dolgokért igenis tudunk küzdeni, ha hajlandók vagyunk félretenni lustaságunkat, félelmeinket, és csak menni, menni előre, míg el nem érjük a vágyott célt!

Ha valami frusztrál, félelemmel tölt el, vagy megkérdeznéd: "MIért pont velem történik mindez?", akkor emlékezz erre az ausztrál emberre, aki megmutatta a világnak, hogy nincs lehetetlen!

Még annyit. Ő 60 éves. Éveken keresztül edzett, hogy elérhető legyen számára ez a nem mindennapi próba. És nem egyedül teljesítette a távot, hanem agyparalízisben született fiával együtt.

Most pedig készítsd be a papírzsebkendőket, és indítsd el a videót!

www.youtube.com

2008. 06. 22. 20:40

A csapat - tegnapi teljesítményét is túlszárnyalva - az összesítésben a 18. helyen végzett!!!

Gratulálok nektek!