Szombattól a Margit-hídhoz érkezik az esztergomi vonat
2008. jún. 20.

<p>Szombattól kezdődnek az Északi Összekötő vasúti híd felújítási munkái, emiatt három hónapon keresztül leáll a hídon a vasúti forgalom.</p>

A június 21-től szeptember 21-ig tartó vágányzár idején az esztergomi vasútvonal Desiro szerelvényei Óbuda állomástól Kaszásdűlő érintésével a szentendrei HÉV vonalán szállítják az utasokat a Margit hídig.

A felújítás idején Óbuda állomás, illetve a vasútvonal kieső állomásai között a BKV járatain is elfogadják az érvényes vonatjegyeket, így MÁV-jegyekkel lehet utazni a 4-es és 6-os villamosokon a Margit híd budai hídfő és a Nyugati pályaudvar között, valamint az M3-as metrón a Nyugatitól Újpest Városkapuig. A metró esetében a könnyebb jegyellenőrzés érdekében M3-as feliratú bélyegzővel látják el a vasúti bérleteket és jegyeket; a korábban vásárolt bérleteket ugyancsak le kell pecsételtetni a Nyugatinál.

A szentendrei HÉV vonalán ugyanakkor a vonatokon is elfogadják az érvényes BKV-jegyeket, a bliccelőket viszont a BKV- és a MÁV-járatokon is az érintett társaság büntetési tarifarendszere alapján bírságolják meg.

Az átépítési munkálatok ideje alatti változásokról az esztergomi vasútvonal állomási hirdetményeiről, valamint az ott osztott szórólapokról, illetve a Margit híd budai hídfőjénél elhelyezett ideiglenes MÁV-START jegypénztárban is értesülhetnek az utasok. A változásból adódó kellemetlenségekért a vasúttársaság az utazóközönség megértését kéri.

Forrás: www.hirszerzo.hu

(forrás)