A hét embere: Meggyes Tamás
Közélet
2008. jún. 19.

<p>Maffiamódszerek címmel közöl interjút a június 19-én megjelent Heti Válasz Meggyes Tamás polgármesterrel. Ha összeesküvés elméletek szakra járna polgármesterünk, akkor réges régen lehetne diplomája. Szerintem.</p>

Ha egy, Esztergomot nem ismerő ember olvassa el ezt az interjút, akkor az biztosan nem lesz okosabb semmivel sem. Meggyes szokásos keverjünk mindent mindennel és mindenkivel stílusában adja el mondandóját.

Olvashatunk a cikkben olyan építkezésről, amelynek szabálytalanságára ő maga hívta fel a figyelmet és mint kiderült engedély volt rá, de az jogszerűtlenül lett kiadva. Külön pikantéria: az érintett épület családiházként nem épülhetett volna fel, ám panzióként igen. Fene sem érti ezt a Meggyest... ha az a gondja egy épülettel, hogy egy nemzeti park határán van, akkor a panzió mennyivel lett volna jobb? Na mindegy... lépjünk tovább...

Jajj, dehogy lépjünk... a slusszpoén lemaradt: az ügy elfogultság miatt átkerült Dorogra, ahol a szocialista vezetésű város építési hatósága megadta az engedélyt. Nem ugyan azon törvények szerint dolgozik egy fideszes és egy szoci vezetésű város?

Most léphetünk.

Következő snitt: a jól ismert történet. A vállalkozó és egy képviselő nagyon meg akar vesztegetni egy másik képviselőt. Sőt. Meggyes megnevezi a "megvesztegetők" polgármester jelöltjét.

Jön a sztori folytatása: a rettegő képviselőről, akit már korábban meg is fenyegettek egy testületi döntés miatt. Érdekes. A TV2-es interjúban a sorrend fordított volt. Előbb a megvásárlás, majd a fenyegetés. De ilyesmin nem akadunk fenn. Meggyes idő érzékelése máskor is okozott már fura nyilatkozatokat. Konklúzió: "Látszik, hogy képviselőtársam jogosan félt tőle, mert veszélyes".

Jön a keresztényi megnyilvánulás: a volt kampányfőnök és Júdás közti párhuzam: "Júdás sem hitet váltott, hanem pénzért áruló lett". A volt kampányfőnök élére állt azoknak, akik összefogtak Meggyes ellen. Még októberben!

Egy bekezdés taglalja az "iratlopás" ügyét, Meggyes szerint nincs ellene kompromittáló adat. De! A volt kampányfőnök - Meggyes szerint - úgy gondolhatta, hogy végignézi, van-e az iratokban olyasmi, amit fel tud használni a propagandájához. Na, Tamás. Most van valami vagy nincs semmi? El kéne dönteni.
Bár, lenyilatkozod, hogy a vádakról elég beszélni, az is sokat árthat. - Hm, kezdem érteni a folyamatos vádaskodást...

Az utolsó kérdés arra vonatkozik, hogy Meggyes élvezi-e a pártvezetés bizalmát. A válaszban erről egyetlen szó sem esik, talán nem véletlenül? Meggyes inkább beszél a választási-, és a Gyarapodás programjáról bedobott népszavazás eredményeiről. Kár, hogy a kérdés nem erről szólt!
Tamás, hogy áll a pártvezetés hozzád? Na, őszintén!

A teljes cikk olvasható a www.hetivalasz.hu oldalon.

(forrás)