Ismét zebrán áthaladó gyalogost gázoltak Esztergomban

Ismét zebrán áthaladó gyalogost gázoltak Esztergomban

2008. 06. 18. 19:41

A kertvárosi kijelölt gyalogátkelőknél csak figyelmeztető lámpák vannak, a biztonságos lámpás átkelők a teljes szakaszon hiányoznak.

Június 18-án szerdán délután 2 óra körül egy személyautó megállt az Esztergom-kertvárosi templom melletti buszmegálló előtti zebránál. A zebrán az utolsó métereket tette meg az a 15 év körüli kislány, akit át akart engedni. A mögötte haladó jármű vezetője azonban nem vette figyelembe sem a közeli zebrát, sem az előtte álló autót és hátulról belehajtott a várakozó gépkocsiba. A vétlen autó a kislányt mintegy 7 méterre! dobta a zebrától. A mentők nagyon gyorsan a helyszínre értek és a kórházba szállították a vétlen gyermeket, aki szerencsére végig eszméleténél volt.

A kislány csigolyái több helyen zúzódtak, állapota egyenlőre stabil, azonban további vizsgálatokat kell végezni rajta.

2008. 06. 18. 22:41

Ha ötvennel mész, csak úgy elsuhannak melletted.............. simán. Egyenes az út, belátható, nem jön szembe senki, és hetvennel, nyolcvannal. (a kerekét lyukasztanám ki mindnek) Múltkor a vasúti átjáróban a síneken előzött meg egy eszelős! Közlekedési kultúra? (az vajon mi? kérdezik sokan)

2008. 06. 18. 20:45

Uhh, mire megfejtettem ezt a képet...

2008. 06. 18. 20:23

Magam is autót vezetek, és mindíg nagyon kell figyelnem, hogy valóban halad-e az a jármű, amiről az látszik, hogy fékeznek benne. De amikor valaki jogosítványt kap, megtanítják vele, hogy zebra előtt álló autó mellett nem szabad elhajtani! (KRESZ 43˛§ 3. bekezdés) . Ha nem történik semmi baleset, akor is 4 pontot "kóstál" a dolog. Jelen esetben még a gyalogosok elsőbbségére vonatkozó szabályok megsértése 4 pont, és a nem megfelelő sebesség alkalmazása (KRESZ 13.§ 1 bekezdés, mint halmazat 1 pont. Továbbá közúti baleset okozása 6 pont, valamint veszélyeztetés 9 pont szerintem a balesetet okozó tényszerű büntetése. Mindösszesen 24 pont, ami jogosítvány bevonást eredményez. És természeesen még a sérüléstől függően, akár börtönbe is kerülhet. Minden kárt meg kell téríteni, a vétlen autóban esetet is, meg a sajátját is, mert a biztosító neki nem fizet. Gyakotra megyek előírt sebességgel, és elszáguldanak mellettem ilyen őrültek sajnos. Nagyon sajnálom szegény gyereket! jobbulást! HB 47