A MÖM közleménye
Közélet
2008. jún. 16.

<p>A 2008. június 16-án, a Széchenyi téren tartott MÖM sajtótájékoztatón kibocsátott közlemény.</p>

Esztergom városában az országos nagypolitika tükörképe folyik - helyi szinten…
Csak egyetlen dolog más!- itt már a FIDESZ-en belül is ilyen ordító gazdasági ellentétek állnak, amelynek következménye az esztergomi gyújtogatás. Félretéve a barátságot, erkölcsiséget. Minden mögött Mammon, a pénz Istene áll és vezérli a város vezetőinek a gondolatmenetét.

A Magyar Önvédelmi Mozgalom a nemzeti összefogást, objektív, tényeken alapuló ellenzékiséget és az ország sorsának jobbrafordulását sürgeti és tűzte ki céljául! Mindig nevén fogjuk nevezni a történéseket, hiányosságokat Esztergomban is! Nem beszélünk mellé, amire a város lakói még gondolni is csak félve mernek, mi kimondjuk!

Tiszta világos közéletiséget, konstruktív, hozzáértő és hazája iránt szintén elkötelezett ellenzéki hangra szükség van városunkban, mi nem csak a választópolgároktól elszakadó városvezetéssel vagyunk elégedetlenek, hanem a testületben helyet foglaló ellenzékkel is!

Városunk sokkal többet érdemel. Ezt nem a Magyar Önvédelmi Mozgalom gondolja így, hanem az egyre nehezebben élő városlakók! Miközben arról hallunk, hogy mennyire sikeres a Szent Miklós alap és itt aztán jó dolog élni, nem hallunk a valós problémákról.

Igazságtalan, magas szemétszállítási díjak, felesleges, a vállalkozókat sújtó parkolási rendszer, kirekesztő, egyoldalú városi média, szélsőséges liberális segélyezési rendszer és folytatni lehetne a felsorolást minden választókörzetet érintő helyi problémákkal.

Esztergomban egyre nehezebb élni, az itt élők hatalmas terheket fizetnek, miközben adóbevételünk egy főre osztva a legnagyobb! Sokkal nagyobb fejlődésnek kellene látszódni, hiba Meggyes Tamás polgármester 9 éves teljesítményét Könözsy László (ex-polgármester) kilenc évéhez hasonlítani!

Konfliktusmentes, bátor, kiszámítható és átlátható városirányításra van szükség, mert ha nem történik változás, további gyújtogatáshoz hasonló gazdasági bűncselekményekre kell felkészülnünk.

Magyar Önvédelmi Mozgalom
Esztergomi Szervezete

2008. június 16.

(forrás)