Esztergomi vállalkozót gyanúsítanak

Esztergomi vállalkozót gyanúsítanak

2008. 06. 12. 12:15

Esztergomi vállalkozót gyanúsít a rendőrség azzal, hogy megbízást adott Meggyes Tamás házának felgyújtására.

Az NNYI osztályvezetője bejelentette, hogy a vállalkozó mellett elfogták a megbízást közvetítő személyt és azokat is akik végrehajtották a bűncselekményt.

Összesen 5 embert gyanúsítanak, akik közül négy már őrizetben van.

2008. 07. 10. 17:21

Nem tudja valaki, vannak újabb fejlemények?

2008. 06. 25. 18:32

Egy gondolat a wikipédiáról:

"Számos autoriter rendszerben az ártatlanság vélelmét nem tartják be, illetve a bűnösség vélelme él: a vádlott bűnösnek tekintendő mindaddig, amíg ártatlanságát nem bizonyítja."

Esztergomban nemcsak a bűnösség vélelme él. A KOLLEKTÍV BŰNÖSSÉG vélelme is. Fel sem tűnik senkinek, hogy a gyakorlat alkotmányellenes. Hogy jogsértő, az feltűnik, ha záporoznak a magánindítványok.

2008. 06. 24. 22:29

A chatről infó:

M.J-re kiszabott Esztergom Város Jegyzőjének 2292-10/2008. számú határozatát a Közigazgatási Hivatal megsemmisítette és új eljárás lefolytatását rendelte el. (Ügyszám: 13-515/8/2008.)

2008. 06. 24. 20:38

„Melléhaladtak”, nyakon lőtték

2008. június 24 - 17:19

Az esztergomi gyújtogatás kapcsán megismert Perza Renátóval kapcsolatos furcsaságoknak nincs vége. A magát parlamenti és minisztériumi munkatársnak kiadó férfit, akit korábban Torgyán Józseffel és Veres Jánossal is lefényképeztek, letartóztatni sem sikerült hagyományosan. Nyakon lőtték - nem akárhogyan.

folytatás: zoom.hu

2008. 06. 22. 17:40

ALICE, légyszi kifejteni, hogy értsem az okfejtésedet, ami után már nincs miről beszélni!

Törölt felhasználó #43

2008. 06. 21. 22:18

Én nagyon kezdem nem érteni ezt a várost.

Emlékezzünk: Csomor ügyben azt állítja Meggyes, hogy őt megtévesztették amikor aláírta az esküokmányokat.

Most mit olvasok a Hídlapban?

A vállalkozó "az engedélyhez jogtalanul jutott"...

Mi van ebben a városban??? Hogy lehetséges ez? Kik a felelősök?

Na de... ha jogszerűtlen volt az a fránya engedély, miképpen lehetséges az, hogy az elfogultság miatt kijelölt másik hivatal mégis megadta az engedélyt az építkezéshez? Jog és jog közt van különbség?

Bár, igazából hallani olyat is, hogy volt olyasmire is példa Esztergomban, hogy egy lakhatási engedély miatt módosítottak oda és vissza beépítési százalékokat. De ez bizonyára csak rosszindulatú pletyka...

2008. 06. 21. 21:39

Igen furcsa, hogy a polgármester nincs tisztába egyes jogi fogalmakkal. Egy gyanusítottat, nem lehet nevén nevezni. Hogy jön ő ahhoz, hogy kaján vigyorral a képén bárkire ráfogja, hogy ő az elkövető. Az illető még csak gyanusított. Azért gyanusított, mert konkrét bizonyítékokat keres a rendőrség. Az én megérzésem az, hogy nem fog találni, mert nem MJ volt a bujtogató. Akkor is ilyen kaján vigyorral fog ülni a bíróságon, amikor rágalmazásért beperlik? Mert erre viszont, van konkrét bizonyíték.

Törölt felhasználó #43

2008. 06. 20. 12:59

Várom azért azt, amikor Pócsföldi a saját szavaival is előadja a "megvesztegetésének" történetét! Valahogy eddig nem került erre sor. Vagy majd a Hídlapban?

Eredeti méret

2008. 06. 16. 11:33

Meggyes Tamás polgármester az előállítás után megköszönte meg a bűnüldöző szervek gyors és alapos munkáját. Az előzetes letartóztatás előtti napon Esztergom honlapján közleményben jelentette ki, hogy a "támadások hátterében egy vállalkozói-politikai összefonódás áll, amelynek két tagja, Misznéder János és Horváth Mihály". (Az MTI szerint a letartóztatottak monogramja: B. K. I., M. J., P. R. és T. B.) Azóta a sajtóban már M. János és P. Renato keresztnevét is leírták.

www.esztergom.hu

Törölt felhasználó #43

2008. 06. 16. 10:14

2008. 06. 15. 22:12

Észrevételként tenném közre, hogy a sajtó, tv, rádió névtelenül, "esztergomi vállalkozó " megnevezéssel említi a feltételezett felbújtót. A polgármester viszont névszerint és tényként állítja, hogy az a vállalkozó volt a felbujtó. Ő ezt honnan tudja? Hisz a rendőrség is csak feltételez. Talán látta, hallotta, hogy ő rendelte meg? Vagy esetleg a MÁS rendelte meg a vállalkozó nevében, és ezt tudja a polgármester!!!

2008. 06. 15. 22:00

Magdianyus!

Szerintem nem ismered a családját. Mert ha egy kicsit is ismernéd, még álmodban sem jutna eszedbe, hogy bármi köze lenne az ügyhöz. Olvasd el Panna észrevételét. Igen, "Valami bűzlik Dániában". Remélem, hogy mielőbb ki is derül. Hisz a FEJTŐL büdösödik..... És már nagyon sok embernek facsarja az orrát ez a szag!

2008. 06. 15. 16:21

Ne fogadj erre .16 éve járja ez egyetemeket ne kérdezd hogy most épp melyiket nem járja Eddig aszem mi fizettük ezt is .Tudod erröl a jó TSZ elnök jut eszembe "idönként a kezét megégeti de a képéröl a bőr nem sül le.

2008. 06. 15. 15:10

Logice ,Szegfű. a szivemből beszéltek.De ez az emberke ki fogja húzni a két évet.Nem tudom milyen főiskolára jár,de a fél disznóba belefér???!!

2008. 06. 15. 12:59

Amit írtál az rendben van .Ha olvasod a fórumokat láthatod hogy sokan látják hasonlóképp a dolgokat .A z esetleges megoldárol viszont nem sok szó esik.Radikális megoldásra nekem is lennének ötleteim ,de nem erre gondolok .Törvényesen hogy lehet megszabadulni ettöl a bandátol?Több helyen feltettem a kérdést de értelmes válasz nem jött rá.Meggyes tudja hogy a helyi FIDESZ-ben sem bizhat ,2 év mulva nem is fog indulni .Eltűnik majd a nagypolitika sürüjében.Most viszont gy orsít hogy minél több beruházás olyan stádiumban legyen ,hogy már ne lehessen leállitani.Ha győznek úgy is lesz rá pénz ,ha vesztenk akkor meg oldja meg az utód .Jól kivan ez találva .

2008. 06. 15. 9:48

A Polgármester házának és autójának felgyújtását bűncselekménynek tartom és elítélem, teszem ezt elsősorban a családja miatt, valóban szörnyű lehet egy gyereknek látni az eseményeket és nyiladozó értelmével feldolgozni a történteket. Mind e mellet Dr. Csomornak is van családja értelmes kedves gyermekei, és nekik sem mindegy, hogy mit látnak, mondjuk azt, hogy az igazáért küzdő apjukat pribékek rángatják mint a TESCO biztonsági őrök az áruházi tolvajt. Annak a családnak sem lennék szívesen a helyébe aki baráti kapcsolatokat látványos csindratatával számol fel.

Persze a mellet, hogy együttérzését fejezi ki az ember, azért még lehet véleménye, Meggyes úgy járt ahogy élt.

Terrorista városvezetési módszerekre, diktatórikus intézkedésekre, a hatalommal való saját célú visszaélésekre, a törvényen felül emelkedésre valószínű ez a válasz.

A vállalkozó tehetetlen maradt, de emlékezzetek Vadász úrra a város építési hatóságának vezetőjére aki bedobta a törölközőt az ügy szereplőjével összefüggésben. Meggyes gátlástalan és politikai haszonszerzés érdekében mindent és mindenkit képes feláldozni. Olyan személyiség aki az ellentmondást, kritikát nem tűri, cezaromán diktátor. Aki a megfélemlítés, ( lásd kutyává tett vezető hivatalnokok) és az osztozkodás ( a jobboldali szavazati többséget jelentő debilizált többség, persze nekik a szabádság elhárítás kényelmét is kínálja a nagyvezír hátsójának..) eszközeit használva tartja fenn a hatalmát. A baj az hogy a város pénzéből ma már jelentős összegeket fordít a hatalma megszilárdítására.

A képzetlensége ( emberi kultúra hiánya), és a talpnyalók megtévesztő bólogatása miatt nem veszi észre, hogy a vállakozókkal kötött megállapodások adott programokra vonatkoznak és nem örök életű hűségről szolnak, ezért rossz stratégiával közelít és a kedvezményeket nem kölcsönös gazdasági előnyök mentén biztosítja, hanem a politikai haszonszerzés gondolata hatja át törekvéseit. Ezért sokkal drágább és a csődöket a városra hagyó beruházási lendület a " feltétlenül hiszek neked-del" kezdődik és a "haragszom rád"-dal végződik. Az első időszakban a gazdasági számítások alapja a feltétlen bizalomból adódó "napnál világosabb, hogy megéri" közgazdasági fogalom körül zajlik, majd a szokásos harag megjelenésekor a "gaz politikai és gazdasági körök ármánykodása" következik. ( Lásd élményfürdő Conturbau, Aranyhegy lakópark, Lengyel József alias Kacsa) és mehetünk még tovább.

Várhatóhasonló csődök determinálhatóak kézzelfogható közelségben a szigeti mélygarázs és szálloda, a fürdőszálló környezete, a hét monstrum...

A feltétlen támogatás megszűnésének estében jön az erkölcsi, gazdasági megsemmisítés. Ebben zseniálisan használja a hatalom eszközeit. Eltávolítja a negyedik ellene mondó jegyzőt, keres egy megalkuvó áljegyzőt, majd megkezdi a garázdálkodást és a saját beteges képére hetente formálható szervezési működési szabályzat segítségével eljátsza a demokráciát persze ebben van segítsége, de erről később. A leg felháborítóbb, és az igazi jellemtorzulásra a Horváth Mihállyal folytatott heves és gusztustalan háború a bizonyíték. Ebben az esetben vagy az őrült zsenialitása, vagy a megbomlott üldözési mániától átfűtött cezaromán agy megbomlása figyelhető meg. Micsoda pofátlanság a hatalommal való ilyen szintű visszaélés. Elveszem tőled a szót de én majd beszélek róla, kitiltalak minden újságból és csak az én igazam hangozhat, Mindezt kajánul vigyorogva teszem és megnyugtatlak, hogy nincs semmilyen törvényes lehetőséged mert azt már én kivettem a kezedből. Nyalj újra legyél kutya, bomlott agyam szolgálója. (Mihály kérem ne tegye) A fenti gondolatmenet analóg a megtörtént eseményekkel, a kaján vigyor, hogy majd tönkreteszlek, "enyém az hatalom és a dicsőség"...., ha csak én beszélek akkor igazam van és mindenki meggyőzhető ( hiszen városi pénzen ezt ajánlja nekem a "tanulmány") De arról nem ír Meggyesnek senki, hogy bár felül a gálya..... Ha Meggyes ilyen eszközökhöz nyúl, ha bebizonyítja a bíróságok döntések végrehajtása rá nem kötelező, a hatalommal visszaélésben támogató sunyikra talál, akkor elérte azt ami itt történt ki "fegyverhez nyúl fegyver által pusztul" jogtalanságra a válasz jogtalanság" Ne lepődj meg Meggyes ezt te intézted így. Mindenkinek jobb lenne ha kipihennéd magad és a személyiséged is kezelést kapna.

2008. 06. 14. 22:36

Nem baj, nem fogalmaztam meg ezt korábban, viszont most helyettem is leírtad...:)

2008. 06. 14. 21:51

Ne haragudj,nem olvastam egész elejétől a hozzászólásokat.

2008. 06. 14. 19:46

Jaj Panna! Milyen érdekes érzés, amikor más is ugyanazt fogalmazza meg amit én is szívesen leírnék... Az utolsó mondatodra gondoltam:)