Elfogták Meggyes házának és szolgálati autójának felgyújtóit

Elfogták Meggyes házának és szolgálati autójának felgyújtóit

2008. 06. 11. 13:07

A Hír TV Híradója szerint elfogták Meggyes Tamás polgármester szolgálati autójának és családiházának felgyújtóit. A Független Hírügynökség információi szerint az elfogás közben megsebesült egy férfi is akit az esztergomi polgármester házának felgyújtásával kapcsolatban gyanúsítanak.

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai kedden csaptak le a gyanúsítottakra. Bartha László, a nyomozóiroda szóvivője az üggyel kapcsolatban nem nyilatkozott, a bűncselekményről csütörtökön sajtótájékoztatót tartanak.

Véletlenül meglőtt a Terrorelhárító Szolgálat kommandósa egy elfogott férfit kedden délután Dunaharasztin. A kommandósok egy akcióban vettek részt, mikor az egyik rendőr fegyvere véletlenül elsült. Információk szerint az elfogott férfit az esztergomi polgármester házának felgyújtásával kapcsolatban gyanúsítják. A lövedéktől könnyebben sérült meg az elfogott férfi.

A Készenléti Rendőrség tájékoztatása szerint a szervezet Terrorelhárító Szolgálatának kommandósai egy akcióban vettek részt kedden. Az egyik rendőr fegyvere véletlenül elsült és könnyebben megsebesítette az elfogott férfit. A Készenléti Rendőrség parancsnoka kivizsgáltatja az esetet. A történtek miatt az illetékes ügyészség is vizsgálatot indít.

Csecserics István, a Pestvidéki Főügyészség vezetője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a nyomozóügyészek valóban vizsgálni fogják, hogy milyen körülmények között sült el a fegyver. Ehhez bekérték az ügy iratait a rendőrségtől, de azok még nem érkeztek meg. A vizsgálatot az iratok ismeretében indítják el.

Eredeti méret

2008. 06. 14. 8:35

Az előbb lemaradt a link: www.nol.hu

Eredeti méret

2008. 06. 14. 8:34

Szerettük volna megkérdezni Meggyes Tamást is, ám megkeresésünkre Takács István sajtószóvivő azt mondta: a polgármester - elfoglaltságai miatt - csak a jövő héten tud nyilatkozni.

Érdekes. A gyújtogatás után végighaknizta az összes írott és elektronikus médiát, most meg már nem ér rá nyilatkozni...

Eredeti méret

2008. 06. 13. 22:47

Két érdekes blogbejegyzés:

www.kapcsolat.hu

www.kapcsolat.hu

Törölt felhasználó #630

2008. 06. 13. 22:41

A Magyar Önvédelmi Mozgalom június 16-án (hétfőn) 16 órai kezdettel sajtótájékoztatót tart. A sajtótájékoztató helyszíne Esztergomban a Széchenyi téren, a Polgármesteri Hivatal előtt lesz.

2008. 06. 13. 15:13

Tessék sokat hozzászólni és akkor fentmaradnak. Amúgyis eltünedeztek valahogy kedd óta az elmúlt időszak leggyakoribb hozzászólói... bár a látogatottság viszont kifejezetten erősebb a megszokottnál.

A kiemelt hírek nem azért vannak, hogy a kurrens hírek ott legyenek, hanem azért vannak, hogy a szerintem sok ideig kint tartandó hírek kint maradhassanak.

Az elfogás kapcsán szerintem folyamatosan jönnek még az új hírek...

2008. 06. 13. 15:08

Lehet, hogy elkerülte a figyelmemet (vagy nemrég került a kiemelt hírek közé).

Szerintem mind a 3 hírnek kiemeltnek kellene lennie, mert roppant aktuálisak!

2008. 06. 13. 14:51

Néha frissítsd le azért a nyitólapot is.

2008. 06. 13. 14:48

Kár hogy ezzel a témakörrel kapcsolatban legalább háromféle topik fut egyszerre, ill. nincs egy konkrét topik, ami ezzel az üggyel foglalkozik.

Az is érdekes, hogy ez a kb. három topik már régebbi hírnek számít (pedig TEGNAPIAK)! Kiemelt hír pedig továbbra is a "mélygarázs-ügy" és a jegyző színháza egy májusi testületin.

Mintha egyesek el szeretnék nyomni ezt a hírt, az az érzésem. Ahogyan a helyi népszavazásról sem nagyon hallani már! Érdekes dolgok ezek.

Mintha hallani sem szeretnének róla egyesek.

2008. 06. 12. 18:30

Te Géza,talán még be is állnék közétek,ha nem szerveződnétek a Gárdával.A Hősök terén kérdeztem rá-ki az a Kovács Géza?-Megmutatták.Szimpatikus vagy csak az elveid nem.Határkiigazítást követelni,mikor nincsenek határok ,hülyeség.!Agazdasági határok ellen,mi nagyon kicsik vagyunk.KITARTÁS.

Törölt felhasználó #43

2008. 06. 12. 6:42

www.stop.hu

A kedden elfogott P. Renátó a nyomozók szerint csak végrehajtotta két társával a bűncselekményt, azt azonban nem tudni, hogy ki a megbízójuk. Esztergomban több olyan vállalkozó is van, akik érdekeit sérthette a polgármester néhány intézkedése. Ezzel kapcsolatban vizsgálják az érintettek motivációját és kapcsolatát a gyújtogatás végrehajtóival.

2008. 06. 11. 18:58

2008-06-11 18:09

Újra meghallgatták Meggyes Tamást

www.hirtv.hu

2008. 06. 11. 18:56

És megint nekünk lesz igazunk. Mit is mondtunk?

Ez nem politikai támadás volt!

A Magyar Önvédelmi Mozgalom esztergomi szervezetének véleménye szerint az Esztergom város polgármestere, Meggyes Tamás magántulajdona ellen intézett erőszakos támadás nem politikai indíttatásból történt. Az összehangolt támadás gazdasági érdeksérelmek miatt - vagy figyelemelterelésből - szerveződhetett, maffia-érdekből.

Kizárhatjuk, hogy elmebeteg magányos tettes lenne az elkövető, mert a gyujtogatást többen követték el - lehet, egymástól függetlenül. Szervezve volt az irányított, összehangolt, erőszakos bűncselekmény. A Magyar Önvédelmi Mozgalom elítéli az értelmetlen károkozást, és reméli, hogy a rendőrség minél hamarabb elfogja a bűnözőket.

Magyar Önvédelmi Mozgalom 2008. április 8.