6,5 millió forintos ajándék a tokodi gyerekeknek
2008. jún. 11.

<p>A „Főzzünk 8 játszóteret” program jóvoltából elkészült 2008-ban a második Delikát8 játszótér, amelyet a program képviselői Tokodon adnak át.</p>

A játszóteret holnap egy sajtótájékoztató keretében Tokod polgármestere és a Delikát8 program képviselője adja át.

Áprilisig 25 tonna és még 195 kilogramm Delikát8-at használtak föl az emberek, hogy megnyerjék a nyolc, egyenként minimum nettó 5 millió forint értékű közterületi játszótér egyikét a településükön élő gyerekeknek a "Főzzünk 8 játszóteret" program pályázatán. Ennyi ételízesítőből akár 1 millió 250 ezer liter leves is készülhet.

Tavaly nem volt sem állami, sem uniós pályázat új játszótér építésére, és 2008 tavaszáig szintén nem írtak ki egyetlen pályázatot sem. A játszóterek felújításának vészesen közelgő kötelező határidejére való tekintettel jó időzítéssel indult tehát a Delikát játszótér-építő kezdeményezése.

Az idén augusztus 15-ig tartó játékban minimum 1000 gramm Knorr Delikát8 termék vonalkódjának beküldésével lehet részt venni. Az akcióra eddig összesen 25 195 pályázat érkezett 1211 településről, köztük különösen nagy számban polgármesteri hivataloktól és gyerekekkel foglalkozó intézményektől. Településenként átlagosan 20 kilónyi Delikát8 vonalkódját küldték be a pályázók, akiknek mintegy 96 százaléka új játszóteret szeretne, és csupán 4 százalékuk választotta azt a lehetőséget, hogy a település meglévő játszóterét szeretné felújíttatni, ha nyer.

A "Főzzünk 8 játszóteret" programban eddig Tokod és Tiszalúc nyert, a további négy, kisorsolásra váró játszótér mellett azonban a nyolcadikat sorsolás nélkül, automatikusan az a település kapja, ahonnan a település lélekszámának arányában a legtöbb beküldés érkezik. A sort jelenleg a 284 fős Nagypirit vezeti a beküldött 162 kilóval.

Jellemző egyébként, hogy a program elsősorban a 8 ezer fő alatti települések lakóit mozgatja meg. Püspökladányban, ahonnan eddig 398 kilogramm Delikát8 vonalkódját küldték be, a helyi lakók nem csupán közösen gyűjtik a vonalkódokat, de a helyi fürdő és a polgármesteri hivatal összefogva saját versenyt is szervezett a gyűjtésre, és a legtöbb vonalkódot összegyűjtő lakos részére ajándék belépőt biztosítanak a Püspökladányi Gyógyfürdőbe. A 15 ezres lakosú városban egyébként egyetlen játszótér sincs, így érthető a helyiek lelkesedése.

Forrás: e-mail / www.marketinginfo.hu

(forrás)