„Szeretném, ha tetteim alapján ítélnének meg a későbbiek­ben"
2008. jún. 10.

<p>A Szent István Gimnázium honlapjának tanúsága szerint öt - betöltetlen vagy nyugdíjazás miatt megüresedő - tanári állásra írt ki pályázatot. Információink szerint mindegyikre vannak jelentkezők.</p>

Az ének-magyar szakosra például öten is, de a kiírásnak csak egyetlen pályázó felel meg. Az illetőt a nyugdíjba vonuló karvezető is támogatja, az iskola hagyományainak folytatóját látja benne – ebben a szellemben ajánlotta az igazgató figyelmébe. Híreink szerint azonban az intézményvezető a kiírt pályázatot érdemi indoklás nélkül érvénytelenítette, s új pályázatot ír ki.

2001-től - két gyeden töltött év kivételével – határozott idejű megbízás alapján a gimnáziumban tanít egy magyar-latin szakos tanárnő, aki ebben az iskolában érettségizett, az egyetem elvégzése után ide jött vissza. Neki a korábbi vezetés a 2008-09-es tanévtől határozatlan idejű munkaszerződést ígért. Munkájával tanítványai – erről minőségbiztosításos felmérés tanúskodik -, a szülők és a munkaközösség is elégedett; kilencedikes osztálya van, mindkét tárgyából sikeresen érettségiztetett már, esti tagozaton is tanított. Az iskola új igazgatója - szintén indoklás nélkül – írásban közölte a tanárnővel, hogy a jövőben nem tart igényt a munkájára. Úgy értesültünk, helyére megvan az új ember, aki előbb tudta, hogy mennyi órát kap szeptembertől a gimnáziumban, mint ahogy a tanárnővel az igazgató a döntését közölte. Az új pályázatkiírás még az iskola honlapján sem jelent meg.

„A nyu­godt nevelő-oktató munka feltételei adottak. Megválasz­tásom óta azon dolgozom, hogy minden rendben menjen. Szeretném, ha tetteim alapján ítélnének meg a későbbiek­ben” – írja a hétvégi Hídlapban az igazgató egy szülőnek válaszolva. Ez a nyugalom? Ezek a tettek?

(forrás)