Szociális segélyt csak közmunkáért!

Szociális segélyt csak közmunkáért!

2008. 06. 09. 11:11

A MÖM sajtóközleménye | A Magyar Önvédelmi Mozgalom esztergomi szervezete felszólítja az Esztergomi Önkormányzatot, hogy hozzon azonnali határozatot, miszerint csak azok részesülhessenek szociális segélyben, akik vállalják, hogy közmunkát végeznek és gyermekeiket rendszeresen járatják iskolába.

A Magyar Önvédelmi Mozgalom esztergomi szervezete szorgalmazza, hogy az Esztergomi Önkormányzat a rendszeres szociális segélyben részesülőknek közhasznú, közcélú munkát ajánljon fel, rendeletbe határozza meg a Képviselőtestület a napi munka értékét. A gyermekvédelmi támogatást az kapja, aki bizonyíthatóan a segélyt gyermekeire költi, és azok iskoláztatásáról gondoskodik. Aki ezt elfogadja, csak az részesüljön a segélyben, aki nem vállal közmunkát, attól azonnal vonják meg a támogatást.

Magyar Önvédelmi Mozgalom
Esztergomi Szervezete

2008. június 9.

Eredeti méret

2009. 01. 26. 20:37

Pozitív visszhangja van annak a kezdeményezésnek, mely a rendszeres szociális segélyből élőket fogná munkára.

www.kemma.hu

Eredeti méret

2008. 10. 19. 7:52

mézjető = nézhető

(Korán van még...)

Eredeti méret

2008. 10. 19. 7:50

Egy szimpatikus kezdeményezés Széles Gábortól:

A nagyvállalkozó a teljes jobboldalnak készít programot, és a Fidesz szövetségeseivel is egyeztet. Széles Gábor helyben is "megmerítette" foglalkoztatási programját a cigányok lakta Tiszabőn. A nagyvállalkozó fideszes politikusok társaságában tanácskozott.

nol.hu

Ezt olvasva ugyanott:

Az első eredmények már most mutatkoznak. A tiszabői tapasztalatok hatására Széles Gábor elhatározta, hogy médiabirodalmában felszámolja a rasszizmust: újságíróinak szigorú parancsba adja, hogy tilos cigányozni, zsidózni, gárdát éltetni és egyéb galádságokat művelni. Akinek nem tetszik, fel is út, le is út.

Jó, nyíltan ezt nem mondta ki, de higgyék el - benne volt a tekintetében.

meg még abban is lehet hinni, hogy a Magyar Hírlap újra olvasható, az Echo TV meg újra mézjető lesz a normális embereknek is? :)

2008. 09. 02. 18:35

barikad.hu Érdemes elolvasni a megyénkben történt-a "pirosban"!)))

2008. 08. 23. 14:36

Ez egy nagyon jó vicc, ha mindenki ilyen komolyan veszi! :)

Eredeti méret

2008. 08. 20. 17:29

Kedves Trianon, Tőled azt, hogy menthetetlen vagyok, dícséretnek veszem :)

Eredeti méret

2008. 08. 20. 17:07

Mivel arany-alma hozzájárult, hogy beírása törlésre kerüljön, én is hozzájárulok az ahhoz írt véleményem törléséhez.

Eredeti méret

2008. 08. 20. 17:04

Kedves Lil, ez is azt igazolja, hogy mennyire nem vagyunk egyformák. Nekem a Ricsén kitalált módszer tetszik nagyon, amellyel sikerült megoldani hosszú távon, hogy aki tud, az dolgozhasson - elolvastad egyáltalán az írást? -, Neked meg az a képregény. Őszintén válaszolj: szerinted melyik a hasznosabb a kettő közül? Melyik nyújt megoldást a problémákra?

2008. 08. 20. 13:40

Olvastam..A bővített változatot is!))Nekem nagyon tetszik !A teljes magyar valót jeleníti meg kockáról-kockára!Az igazság is megjelenhet már végre-valahára.., hogy egy vicclapban,az egy másik poén..)))Az,hogy kinek és miért nem tetszik, hát engem abszolute nem érdekel!Csodajó képekkel,nagyon jó alámondással, ízesen...rég olvastam ily csudajó és tanulságos mesét..))))))Le a kalappal az írója előtt!))))A rajzok egyéni meglátást tükröznek,de hihetetlenül látványos formában!)))))))Juhhééé....jókat kacagtam rajta..aztán elgondolkoztam: ez a mai magyar valóság tükörképe!

2008. 08. 20. 11:07

Hozzájárulok, hogy lekerüljön.

2008. 08. 20. 10:05

A te beírásod meg ....Menthetetlen vagy.

Eredeti méret

2008. 08. 20. 8:54

Durva, a harmincas évek antiszemita hecclapjainak szellemiségét idéző, cigányellenes képregény, akár a kurucinfo is kitalálhatta volna...

2008. 08. 20. 8:32


-arany-alma hozzájárulásával: törölve -

2008. 08. 20. 7:50
Eredeti méret

2008. 08. 19. 18:43

Dübörög a vita vagy inkább az indulatokkal teli veszekedés: közmunkáról, segélyről, "megélhetési bűnözésről és gyerekcsinálásról" - valójában főképpen a cigányságról. Egyfelől Magyar Gárdával, Monokkal, Iváddal, Szerencs környéki polgármesterekkel, Kerepessel, Galgagyörkkel és Piricsével - a törvénnyel való nyílt szembefordulással, hovatovább polgárháborús veszéllyel. Másfelől pedig tétova és gyáva ellenérvekkel, elhallgatásokkal, a nyílt rasszizmusra adott burkoltan raszszista válaszlépésekkel.

www.nol.hu

2008. 08. 13. 22:54

Gábor!)- Gondolod , hogy nem értesültem róla a a linkelést megelőzően??)))))))) Szuper jó a mese!Csak igazságtartalma van-némelyeknek tán fáj az igazság?Vajon miért is??

2008. 08. 13. 19:35

www.indavideo.hu

Ebben a melegben egy tanulságos mesét küldök mindenkinek!))))

Moderálva. „A roma lakossággal szembeni gyűlöletkeltésre alkalmasnak nevezte Lévai Katalin európai parlamenti képviselő a Móricka című vicclapban megjelent képregényt, ezért ügyészségi vizsgálatot szorgalmaz a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség vezetőjének írt levelében. ” - Bejó

Eredeti méret

2008. 08. 13. 17:36

"Januártól a kormány átalakítaná a szociális segélyezés rendszerét, és csak azok kaphatnának ilyen juttatást, akik valóban munkaképtelenek."

www.nol.hu

Eredeti méret

2008. 08. 04. 23:15

"A monoki modell a közigazgatási hivatal szerint nem törvényes. Új jogszabály még nincs. A Fidesz- MDF vezetésű Mosonmagyaróváron viszont tavasztól működik egy "közmunkáért segélyt" program - a regionális közigazgatási hivatal szerint törvényesen."

www.nol.hu

2008. 07. 21. 23:12

Bíró András polgárjogi aktivistával Rádai Eszter készített interjút

„…folyamatos építkezésről van szó, amelynek a végén a lassan, de biztosan bekövetkező pogrom áll, ebben bizonyos vagyok. Persze, "csak" helyi pogrom, "nagyobb szabású" dolog egy uniós tagországban egyelőre elképzelhetetlen, de hogy itt gyilkosságoknak leszünk tanúi - hogy magyarul beszéljek -, az nem kétséges.”

„…minden lehetséges módon munkalehetőséget kell biztosítani a munkaképes embereknek, persze, csak ha komolyan vesszük, amit roma jogvédőként újra és újra elmondunk: hogy az integráció útja a munka és az iskola, és ha az apa nem dolgozik, és a gyerek nem jár iskolába, akkor rá is ez a sors vár. (…) Harminc éven keresztül, amikor a cigány férfiak úgynevezett százszázalékos foglalkoztatásban, a nők negyven-negyvenöt százalékosban, másfél-két generáción keresztül a termelésben dolgoztak, a maihoz hasonló feszültség nem létezett.”

www.es.hu