MSZP-frakció sajtóközleménye a 2008.05.29-i testületi ülésről
2008. jún. 5.

<p>Az MSZP frakció a 2008. május 29-ei Képviselő-testületi üléssel kapcsolatban az alábbi véleményét fogalmazza meg:</p>

Ismételten szóvá kell tennünk, hogy több napirend előterjesztése az ülés előtt került fel a honlapra, ill. helyszíni kiosztással került a képviselők elé. A képviselői munka tudatos akadályozására kell már gondolnunk, hiszen sokadik kérésünk ellenére sem tud a Városháza az SZMSZ-ben meghatározott időpontra előterjesztést készíteni a képviselőknek. Jó néhány napirendi pontot nem is tudtunk tárgyalni, mivel még az ülés időpontjára sem készült el az írásos anyag.

Meggyes Tamás előterjesztésére több bizottság összetétele is megváltozott. A polgármesternek ellentmondó, más véleményt megfogalmazó képviselők kerültek ki a bizottságokból. Emiatt úgy gondoljuk, hogy nem szakmai alapon történt az átszervezés, úgy tűnik személyes megtorlásról van szó:

A Pénzügyi Ellenőrző és Tulajdonosi Bizottságból május 31-ével Nyíri Attilát kivették, a Közjóléti Bizottságban pedig Miavecz Jenő helyére Eck Alajos fideszes képviselőt választották meg. A Városfejlesztési Bizottságból ugyancsak kivették Horváth Mihály képviselőt, a bizottság alelnökét, valamint Varga Ernőt. A Kulturális és Sport Bizottságból pedig mennie kellett Erős Gábornak. Érdekes egybeesés, hogy utóbbi három volt bizottsági tag a polgármester munkáját nyilvánosan kritizáló Polgári Esztergomért Egyesület alapító tagjai. (folytatás a www.egominfo.hu oldalon)

forrás: egominfo

(forrás)