Szent Erzsébet nyomdokain Wartburgból Sárospatakra
Egyház
2007. máj. 3.

<p>Pénteken délután négykor lépi át a szlovák határt Esztergomnál Rolf Damm. A 65 éves mérnök március 26-án indult el, hogy Árpád-házi Szent Erzsébet nyomdokain érkezzen meg Magyarországra.</p>

Rolf Damm a 800 éve született Árpád-házi Szent Erzsébet iránti tiszteletből teszi meg ezt az 1500 kilométeres gyalogutat, nyilatkozta a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Titkárságának sajtófőnöke. A 65 éves mérnök tervei szerint 60 nap alatt halad végig azon az útvonalon, melyet az 1200-as évek elején tett meg Árpád-házi Szent Erzsébet férjével, Lajossal, amikor hazalátogattak Sárospatakra, tette hozzá Szerdahelyi Csongor.

Az esztergomiak a Mária Valéria-híd hazai hídfőjénél várják a német vándort. A következő napokban Rolf Damm Zebegény, Felsőpetény, Hollókő, Mátraverebély, Kékestető, Miskolc, Erdőbénye érintése után érkezik meg Pünkösdkor Sárospatakra. A város szülöttére, Árpád-házi Szent Erzsébetre, ünnepségsorozattal emlékeznek meg május utolsó hétvégéjén.

Szerdahelyi Csongor elmondta, nem csak Magyarországon tekintik mindmáig példaképnek Árpádi-házi Szent Erzsébet, hanem egykori lakhelyén, Wartburgban is nagy tisztelet övezi a védőszentet.

(forrás)