Esztergom város képviselő-testülete vonja vissza a garázshelyek megvásárlásáról hozott határozatát !
2008. máj. 15.

<p>Tegnap a Civil Összefogás képviselőjeként levélben javasoltam Meggyes Tamásnak, Esztergom polgármesterének, hogy az április 30-án fenti tárgyban hozott határozatát a képviselő-testület vonja vissza. A véleményem az, hogy indokolatlan a garázshelyek megvásárlása. Véleményem szerint egyetlen képviselő-testületnek sincs joga települése számára különösen nagy anyagi kárt okozó döntést hozni.</p>

Tisztelt Polgármester Úr!

A képviselő-testület április 30-án, rendkívüli testületi ülésen tárgyalta zárt ajtók mögött a szállodai garázshelyek vásárlásával kapcsolatos előterjesztését.

Én annál a napirendnél már nem voltam jelen, mert a Szent István igazgatója megválasztásának körülményeit a szokottnál is botrányosabbnak tartottam, ezért tiltakozásom jeléül kivonultam a testületi ülésről.

A szeretgomról értesültem az előterjesztés tartalmáról, és magáról a döntésről. A döntés meglepő és elfogadhatatlan számomra.

Azt gondolom, hogy a városnak nincs szüksége a mélygarázsban parkolóhelyek vásárlására az épülő szigeti szállodában! Sem 2.5 millió forintért, sem 5 millió százhetvenezer forintért.

Miért jó az nekünk, hogy közel 1.7 milliárdért megveszünk 325 darabot annak az összegnek közel a kétszereséért, amelybe a beruházónak a 480 db parkolóhely megépítése kerülhetett?

Az egymilliárd 680 millió forintot, amelyet a 325 db parkoló megvásárlására költenénk, költhetnénk sok valóban szükséges dologra.

Költhetnénk belőle például a Szent István Gimnázium méltó, végleges elhelyezésére. Hogy megfeleljünk végre a választói akaratnak.

Létrehozhatnánk egy színvonalas Civilek Házát, ahol a civilek/ értsd polgári, nem katonai / otthonra találhatnak a városban.

Kifejezhetnénk megbecsülésünket a közszférában dolgozók iránt/ étkezési hozzájárulás, üdülési támogatás/. De tucatnyi olyan feladatot fel tudnánk sorolni mindketten, amelynek megoldásához fedezet lehetne ez a pénz.

Tisztelt Polgármester úr!

A szálloda megépítésére kiírt eredeti pályázatban nem szerepelt, hogy az önkormányzat később parkolókat bérelne vagy vásárolna az ingatlanon!

Így nincs semmi kötelezettségünk a beruházó ilyen módon való támogatására.

Mindezek alapján, valamint azért mert véleményem szerint a döntés különösen nagy kárt okoz a városnak, kérem Önt, terjessze a következő képviselő-testületi ülésre a garázshelyek megvásárlásáról szóló döntés visszavonását!

Esztergom, 2008-05-14

Üdvözlettel:
Miavecz Jenő
A Civil Összefogás képviselője

(forrás)