Az emberek nevében mondjuk, mindennek lendítője ő
Közélet
2008. máj. 11.

<p>Gratulálok, fiúk a hétvégén megjelent Értesítő néven futó valamihez. Kemény, férfimunka volt! Igazából csak egyetlen dolgot hiányolok a címlapjáról! Elfelejtettétek valami jól feltűnő módon kiírni azt, hogy ez egy Meggyes különszám. Ha élne még minden türkmén atyja: Saparmyrat Nyýazow, biztosan irigykedne!</p>

Takács István sajtófelelős, az Értesítő szerkesztője remek munkát végzett. Feltéve, ha a feladata az volt, hogy 9 + 9 oldalon meg kell próbálnia a lehető legtöbbször feltüntetnie Meggyes Tamás nevét.

Az egyik 9 oldalt hanyagoljunk most, hiszen ott a valódi funkcióját tölti be a lap, az önkormányzati rendeletek és határozatok felsorolását olvashatjuk. Az, hogy majdnem minden feladat felelőse maga a polgármester, nem róható fel a szerkesztőnek. Így ebben a blokkban kénytelen volt 57 alkalommal feltüntetni Meggyes Tamás nevét.

A valódi kihívást a másik – szerény véleményem szerint helykitöltő és önfényező – kilenc oldal jelenthette.

Azt hittem a címlap után ahol hétszer tűnik fel a NÉV, már nem érhet meglepetés. De a bűvös hetes oldal ezt is űberelte a maga két tucatos - lapszámon belüli rekord! - meggyesességével.

A rekordot amúgy Heer Ádám és Dr. Horváth István „Elismerni, kiállni, támogatni, megvédeni” című alkotásának köszönheti az oldal, hiszen ebben az egyetlen levélben 9 alkalommal tűnik fel az eléggé el nem ismert, támogatásra és védelemre szoruló városvezető neve.

Bölcsőde, alapítvány, útburkolat, kiállítás, mind-mind a nevéhez köthető, sőt még a kedvezményes virágtövek mellől sem lehetett őt kihagyni.

Ez a tömény kilenc oldal 14 témát ölel fel, amelybe sikerült pontosan harmincszor belezsúfolni a Meggyes nevet, mindezt illusztrálva a polgármester három, felgyújtott házának szintén három, és kiégett szolgálati autójának további két fotójával.

Dicséretes, hogy ebbe a harminc előfordulásba csak egyetlen egy elírás esett. Ott mint "Meggye Tamás" szerepel. Szerintem találóbb lett volna a "megy-e Tamás" formula.

Összefoglalva: Ha átlagolnánk, minden oldalra jutna 3,33 Meggyes Tamás. Néha már egy is soknak tűnik Esztergomnak.


Illusztráció: www.meggyesbukta.tk - Az ország legeredményesebb polgármestere

(forrás)