Az emberek nevében mondjuk, mindennek lendítője ő

Az emberek nevében mondjuk, mindennek lendítője ő

2008. 05. 11. 15:28

Gratulálok, fiúk a hétvégén megjelent Értesítő néven futó valamihez. Kemény, férfimunka volt! Igazából csak egyetlen dolgot hiányolok a címlapjáról! Elfelejtettétek valami jól feltűnő módon kiírni azt, hogy ez egy Meggyes különszám. Ha élne még minden türkmén atyja: Saparmyrat Nyýazow, biztosan irigykedne!

Takács István sajtófelelős, az Értesítő szerkesztője remek munkát végzett. Feltéve, ha a feladata az volt, hogy 9 + 9 oldalon meg kell próbálnia a lehető legtöbbször feltüntetnie Meggyes Tamás nevét.

Az egyik 9 oldalt hanyagoljunk most, hiszen ott a valódi funkcióját tölti be a lap, az önkormányzati rendeletek és határozatok felsorolását olvashatjuk. Az, hogy majdnem minden feladat felelőse maga a polgármester, nem róható fel a szerkesztőnek. Így ebben a blokkban kénytelen volt 57 alkalommal feltüntetni Meggyes Tamás nevét.

A valódi kihívást a másik – szerény véleményem szerint helykitöltő és önfényező – kilenc oldal jelenthette.

Azt hittem a címlap után ahol hétszer tűnik fel a NÉV, már nem érhet meglepetés. De a bűvös hetes oldal ezt is űberelte a maga két tucatos - lapszámon belüli rekord! - meggyesességével.

A rekordot amúgy Heer Ádám és Dr. Horváth István „Elismerni, kiállni, támogatni, megvédeni” című alkotásának köszönheti az oldal, hiszen ebben az egyetlen levélben 9 alkalommal tűnik fel az eléggé el nem ismert, támogatásra és védelemre szoruló városvezető neve.

Bölcsőde, alapítvány, útburkolat, kiállítás, mind-mind a nevéhez köthető, sőt még a kedvezményes virágtövek mellől sem lehetett őt kihagyni.

Ez a tömény kilenc oldal 14 témát ölel fel, amelybe sikerült pontosan harmincszor belezsúfolni a Meggyes nevet, mindezt illusztrálva a polgármester három, felgyújtott házának szintén három, és kiégett szolgálati autójának további két fotójával.

Dicséretes, hogy ebbe a harminc előfordulásba csak egyetlen egy elírás esett. Ott mint "Meggye Tamás" szerepel. Szerintem találóbb lett volna a "megy-e Tamás" formula.

Összefoglalva: Ha átlagolnánk, minden oldalra jutna 3,33 Meggyes Tamás. Néha már egy is soknak tűnik Esztergomnak.


Illusztráció: www.meggyesbukta.tk - Az ország legeredményesebb polgármestere

Eredeti méret

2008. 05. 13. 17:23

Vagy esetleg valamelyik szóköz...

Törölt felhasználó #43

2008. 05. 13. 17:06

Emlékeztek a Kék füzetre? 2005. Na az sem volt semmi.

Ez jelent meg akkor az Ez van-ban. Az benne a zseniális, hogy a Meggyest istenítő jelzők mind a Kék füzet szóhasználatai. Sajnos nem én írtam.

"Elfogtunk egy levelet, melyet egy szegény megzavarodott esztergomi írt a hatóságoknak, elolvasván „az Évezredforduló első öt éve Esztergomban ” című városi kiadványt.

Egy szegény esztergomi védőbeszéde

Tisztelt Rögtönítélő Bíróság!

Én mindent megbántam és visszavonom az összes alantas és hazug suttogó propagandámat. Én eleddig kételkedtem, ármánykodtam, vádaskodtam, feszültséget szítottam és sajnos ástam az árkokat.

Sőt volt, hogy indulatosan hőbörögtem az utcán és mesterségesen félelmet is keltettem. A csapvízből is ittam augusztusban.

Persze, hogy ebben a szított rosszkedvben, melyet magam idéztem elő, sokak szája íze megkeseredett. De most már érzem a tények ismeretében, hogy mindez tarthatatlanná vált!

A Kék Füzet elolvasása után úgy érzem, szégyene vagyok én városomnak, nem vagyok méltó arra, hogy e, szinte mindenben ország-első és felvirágozott városka – mit városka, lendületes metropolisz! – pompásan felújított járdáit tapossam, hogy parkjaink elomló virágainak illatát érezzem, hogy az Energiatakarékossági Hitelprogramból felújított napkollektor melege érjen!

Tisztelt Bíróság!

Kérem mentségemre felhozni, hogy én eleddig igen nagy tudatlanságban éltem. De már nem.

Már tudom kívülről a Gyarapodás Programját, és visszafelé is a Kék Füzetet. Most már tudom, hogy a Meggyes Tamás nevével fémjelzett ötéves ciklusban sosem látott lendület jelentkezett életem minden területén. Még nem igen tapasztalom, de érzem, hogy ez csak az én hibám, és igyekezni fogok tapasztalni.

Engem most már igen nagy örömmel tölt el, hogy magunk mögé utasítottuk például Szegedet is. Dorogot természetesen megvetem.

Valahol homályosan motoszkált ugyan bennem, Tisztelt Bíróság, hogy a Meggyes-program kézzelfogható látványos eredményeivel Esztergomban új időszámítás vette kezdetét, de egyrészt magam sem akartam elhinni, másrészt, meg ugye, nem voltam felvilágosítva.

Arról nem beszélve, hogy eléggé elítélhető módon eddig azt hittem el, amit láttam. De már az igazság birtokában vagyok! Tudom, hogy 1999. november 9-e: ÚJ IDŐSZÁMÍTÁS kezdete. Messiás született. Ő átvette a szolgálatot.(Milyen szépen is hangzik ez!) Azt töredelmesen be kell vallanom, abban még ma is kételkedem kicsikét, hogy miatta van tavasz. De hiszem, hogy még változhatok.

Csodálom Őt, ahogy erős keze alól hidak, utak kígyózó kilométerei, körforgalmak, várak, Idősek Napi segítség, Mindszenty Múzeum, ipari parkok, lakások százai nőttek ki, és sorolhatnám még pontosan 8 oldalon keresztül. Kormányok, testületek, jegyzők, szakemberek jöttek, mentek, de mihaszna. Nem sok eredménnyel. Nem tudtak ők semmit. Arra nem voltak képesek, hogy egy nyomorult japán Diamond Electrik Ltd-t betelepítsenek az ipari parkba. Ezt is neki kellett. Kézzelfoghatóan, lendületesen, bámulatosan. A Wagon R+ bővítéssel is nem volt kire várni. Ő megtette. Imponálóan.

Láttam, csak balga módon nem akartam hinni a szememnek, amikor felújította a Golgota szoborcsoportot és a Szent Tamás kápolnát, amint önkezűleg beállította az új motorvonatot Budapest és Esztergom között.

Kiváló teljesítménnyel.

Két parkosítás között elkészítette minden városképileg jelentős épületre a rehabilitációs tervet. Mindeközben persze magát nem kímélve a Suzukiban megduplázta a területet és a termelést. Elintézte, hogy az állami tulajdonú Bottyán-hidat felújíthassa, harmonizáló hídkorláttal.

Nem sorolnám én tovább, Tisztelt Bíróság, hiszen tudom én, hogy Önök is ugyanúgy ismerik és kívülről tudják a nagyszerű Kék Füzet tartalmát, mind a 22 oldalt, különösen az utolsó 8-at.

Tisztelt Bíróság!

Látom Önökön, hogy Önök kiválasztottak. Önök bíztak benne eleitől fogva, és tudták, hogy Meggyes Tamás kézzelfogható látványos eredményei, az üdvös növekedés, a hatalmas és nagyszerű beruházások, az öt lendületes, eredményekben bővelkedő páratlan esztendő, az ugrásszerű fejlődés, a távolabbi jövőt megtartó gazdagító tervei mind, mind a valóság.

Jó Önöknek.

Ui. Megbocsátásuk jeléül kérhetném é, kis családom nevében, hogy a 87 éves nagyinak csak a 11. oldalig kelljen megtanulni? (az egy főre jutó beruházások alakulása 2002-2003-2004-ben grafikonig) Esztergom, 2005-01-04 Alázatos tisztelettel: az évezredforduló esztergomi lakosa"

2008. 05. 13. 16:49

"Az értesítő alcíme: Esztergom Város Önkormányzatának rendeletei és határozatai..."

"Vajon Esztergom Városnak ki a polgármestere?"

Esztergom Város Önkormányzatának rendeletei és határozatai közül melyik a polgármester? A rendelet vagy a határozat, esetleg az és ?.))))))))))

2008. 05. 13. 16:09

Vajon Esztergom Városnak ki a polgármestere?

Eredeti méret

2008. 05. 13. 15:06

Az értesítő alcíme: Esztergom Város Önkormányzatának rendeletei és határozatai...

A rendeletekhez és a határozatokhoz semmi köze nincs a Meggyes háza és szolgálati autója elleni gyalázatos merényletnek, semmi köze a Horvát-Heer féle email-gyűjtési akciónak, stb.

Törölt felhasználó #43

2008. 05. 13. 14:01

És nem lehetne-é, a Széchenyi téri 80 milliós borzadály szobor egyik sellőjét reája hajadzó ifjú titánra cserélni? Annak a szobornak már úgy is mindegy. Bocs a téren lakóktól.

Törölt felhasználó #43

2008. 05. 13. 13:51

... szerintem szükség lenne óriásplakátokra, molinókra, kártyanaptárakra, gépkocsireklámra is...

ja és szobrokra, köztéren.... esetleg a hivatal előtti két befüvesített területbe is bele lehetne nyírni egy-egy betűt... balra egy M jobbra egy T...

:)

Személyi Kultusz 2008.

2008. 05. 13. 13:50

Anyácska,

Nekem is feltűnt Meggyes nevének megszokott mennyiségen felüli előfordulása, csak nem fogalmaztam meg, legfeljebb egy jót mosolyogtam rajta.

Ha Bejónak volt hozzá kedve, miért ne tegye meg hogy megszámolja és még "papírra" is veti? - biztosan jó az időbeosztása, hogy belefért neki:)

2008. 05. 13. 11:40

Szerintem ez olyasmi, hogy Meggyes Tamás a polgármester, és kinek a neve legyen az értesítőben? Bejóé? Ő csak összeszámolhatja legfeljebb! (jó hogy ezzel tud foglalkozni, és nincs egyéb dolga)

2008. 05. 11. 19:43

Ez olyasmi mint 2002-ben a csapból is a diák hitel, agrár hitel meg a Széchenyi terv folyt mint "közérdekű közlemény".