Valóban EU kompatibilis játszótereink vannak?
Közélet
2008. máj. 8.

<p>Dr. Kolumbán György önkormányzati képviselő véleménye szerint igen. A mai napon az iWiW <a rel="nofollow" href="http://iwiw.hu/pages/forum/topic.jsp?messageID=23312984#message23312984">Vargyas Kastély</a> című fórumában értekezik erről és sok minden másról is. <i>(Vigyázat! Szókimondó szöveg!)</i></p>

A tőle megszokott kedvességgel szól az egyik esztergomi választópolgárhoz Dr. Kolumbán György. Szó szerint idézzük őt!

Ha Ön a sz.keverésen túl valóban érdekelné a Város, akkor tudhatná, hogy EU kopatibilis játszótereink vannak. Amellett további 6 játszótért építését döntöttük el, az egyiket ( Pelenkázóval) a Városháza udvará, a Szechenyi térhez csatlakozóan. Az 5+1-es Stone Hotelt NEM a Város pénzén építik, Tehát tényleg ÉLJEN!! aki ilyen beruházásba kzd saját pénzén. (És teremt párszáz munkahelyet a Kutyaszoritóból.) Piszok szórakoztató lehet tudatlanul, tájékozódás nélkül fanyalogni és rágalmazni a város törekvéseit. Én nem süllyednék ide, dehát ez az Ön sajátdöntée volt. A libernyákok ezt nevezik az egyéniség önmegvalósításának. Szintén ÉLJEN!! A Reneszansz kastélyt pedig a jelenlegi Esztergomi Olvasókönyvre épülő helyismereti tananyaghoz hasonlóan minden esztergomi iskolás számára ingyenes kötelező nyaralás-telelés formájában elérhetővé tesszük. Mi az Ön valóságos problémája? Ja marad a pisilés. Hát azt az esztergomi cukrászdákban, vendéglőkben el lehet intézni, ahogy világszerte szokás.

Tisztelt Dr. Kolumbán György!

  • Ön mint önkormányzati képviselő, valóban „sz.rkeverés”-nek érzi, ha egy választópolgár kérdést tesz fel Önnek egy Ön által nyitott nyilvános fórumon?

  • Ön szerint valóban EU kompatibilis játszótereink vannak?

    2007. júniusban adott hírt a www.esztergom.hu a Hídlapra hivatkozva arról, hogy „Esztergomban a Bánomi lakótelepen évek óta jól működő és rendkívül látogatott Máltai játszótéren kívül sajnos nincs az uniós szabványoknak megfelelő, korszerű és színvonalas játszótér, amelyet kerítés véd, és ahol nemcsak, hogy biztonságos mászókákon, csúszdákon és hintákon szórakozhatnak a csemeték, hanem a homokozó is tiszta, ivóvízvételi lehetőség is van, és a szülők is tiszta, kulturált padokon pihenhetnek.”

    Talán lemaradtunk valamiről, vagy az esztergom.hu nem mond igazat?

  • Az „ingyenes kötelező nyaralás-telelés”-ről készültek már valamiféle gazdasági számítások? Ha igen, hol találjuk őket?

    Miképpen fog gazdaságosan működni az 50 ágyas turista férőhellyel rendelkező kastély, ha valóban minden diákot el akarnak oda juttatni?

    Egyáltalán, mikor kerül olyan állapotba a beruházás, hogy vendégeket fogadhasson a kastély?

  • Ön szerint valóban cukrászdák és éttermek funkciója az, hogy nyilvános illemhelyként üzemeljenek?

Várom megtisztelő válaszát!

Bejó Gábor


Az EU szabványos játszóterekről: www.jatszoter.com

(forrás)