Dobjunk rá még egy lapáttal - szó, köz

Dobjunk rá még egy lapáttal - szó, köz

2008. 05. 03. 11:19

Esztergomban mindent lehet fokozni, sőt még tovább fokozni a fokozhatatlant is.

Gulya István az első májusi Hídlapban ismételten maradandót alkotott az önkormányzat finanszírozásában.

A Fidesz már többször és több fórumon szóvá tette, hogy a kormány közpénzen folytat kapmánytevékenységet. Magyarán szólva az MSZP (és annak idején az SZDSZ) a mi pénzünkön fényezte önmagát. Teljességgel elítélem ezt én is. Ha valaki saját pártérdekeit szeretné előtérbe helyezni, azt tegye meg a saját pénzéből. Ezt fenntartom országos de városi nagyságrendben is.

Ami a mai Hídlapban a "szó, köz" rovatban (9. oldal) megjelent, az egyértelműen pártkampány. Kedves Meggyes Tamás és Gulya István felfoghatná végre: az önkormányzat nem egyenlő a Fidesszel. Az önkormányzatnak a város egészét illene szerencsésebb helyeken képviselnie. Nem a Fideszt, nem az MSZP-t, nem az SZDSZ-t és nem Meggyes Tamást.

Nem Meggyes Tamás a város és a város nem Meggyes Tamásé!

A város a miénk, az itt lakóké! Szeretném ha az önkormányzat által finanszírozott rovatban nem pártpropaganda és Meggyes fényezése jelenne meg a jövőben.

Ha ezt szeretné megtenni Gulya vagy a polgári frakció, akkor jelentessen meg fizetett hirdetést és senkinek nem lesz kifogása ez ellen, de amíg az önkormányzat finanszírozásában teszik ezt meg, addig kb. ugyan abban a cipőben járnak, mint amikor közpénzből rendelnek meg tanulmányt saját pozíciójuk megerősítésére.

Ja, igen... a tanulmány. Mit is ír a jövőben elindítandó pro-polgármesteri (de függetlennek beállítandó) portál egyik jövendőbeli véleményvezére?

Felszólítom c) Nyíri Attila helyi képviselőt, hogy hagyjon fel az önkormányzatok nem feltétlenül a közösség egészének szóló iratainak, dokumentumainak csempészésével, illetve öncélú felhasználásával.

Arra én nem térnék ki most, hogy ez az apró kis mondat, mennyiben meríti ki a közpénzen történő rágalmazás fogalmát, viszont azt megkérdezném:

Fiú, neked elmentek otthonról? Mi az, hogy egy közpénzből finanszírozott dokumentum "nem feltétlenül a közösség egészének" szól?

Kinek készült a város pénzéből? Neked vagy a polgármesternek? Ilyenek ezek az "amúgy nem titkos" dokumentumok...

Felszólítom d) a magát független esztergomi hírportálként beállító internetes oldalt – direkt nem írom le a nevüket, ettől olyan „nemecseki-módon” szolgáltatom az igazságot –, hogy hagyjon fel az elfogulatlanságának hangsúlyozásával, mert az egész egyszerűen nem igaz, konkrétan hazugság. Nem az a baj, ha valakinek ide vagy odahúz a szíve, vagy úgy gondolja, hogy ez az oldali megoldás vagy amaz a célravezetőbb. Nem. A baj a hazugsággal kezdődik.

Mit csinálsz te? Szolgáltatod az igazságot? A magad igazságát.

Nem baj az, ha valakinek ide vagy odahúz a szíve, de azt ne közpénzen tegye! Maradjunk ennyiben!

Az utolsó mondatoddal teljességgel egyet értek: A baj a hazugsággal kezdődik.

Van itt még egy utolsó mondat, amit szintém magaménak érzek!

Kedves Gulya, kedves Meggyes: Egy a lényeg: ne nézzetek már megvezethető mamlasznak minket. Unalmas.

2008. 05. 05. 10:42

Gulya Úr, aki talán többre is képes lenne, pusztán az aktualitás kapcsán témaként választhatta volna a retro-május elsejét (ezzel is mintegy kötelezően ostromolva a szoci-ballib- kormány elődjét / ?/, stb.)…az talán nagyobb sikerre számíthatott volna…

Mert amikor a hetvenes és nyolcvanas években a szocialista tanulóifjúság őrsgyűléseken és úttörőtáborokban szocializálódott példányai kék és piros nyakkendővel - melyek egy részét csomó, másik részüket átfúrt gubacs fogta össze - rendben és iskolák szerint szortírozva a Kis-Duna parton a mázsaházhoz (akár rejtvény is lehetne a hely a ma generációjának számára) rendeltettek, hogy a felnőttek által képezte csoportok (szocialista brigádok) virágszálait teljes tavaszi csokorrá formálva luftballon-kompozíciókkal, transzparensekkel és feldíszített járművekkel kiegészítve az általunk kitaposott „lenini út”-on végighaladva, a főutca akkor talán még sárga kocaköves (de már nem emlékszem pontosan) útvonalát követve, mintegy színes kígyóként a Széchenyi tér tribünje elé járulván, integető mozdulatok kíséretében adják tudtára városunk és pártunk (csak egy volt) prominens tagjai, valamint a fegyveres testületek csíkokkal, csillagokkal és melltájékon kitüntetésektől megtépázott egyenruhába bújtatott morcos tagjai és az ideiglenesen hazánkban állomásozó szovjet csapatok vezérei számára, hogy

Itt van május elseje,

Énekszó és tánc köszöntse!

Zeng és dalol az élet,

Szállj csak, zeneszó, ének,

Ébreszd fel a magyar népet!

miközben persze a megviselt hangú beag hangszórókból további munkásmozgalmi dalok hangfoszlányait sodorta tova a langyos májusi szél, hogy a „munás-paraszt-értelmiség” szentháromság további megerősítést nyerjen a proletár-öntudat eszmei síkján…

Az egyetlen televízió-csatorna fő attrakciója e jeles napon a „Felvonulók kérték” című műsor volt, mely az „Önök kérték” sorozat különszámaként elhitette az emberekkel, hogy Kovács József öntőmunkás a Gagarin Szocialista Brigád nevében valóban a „ Várj reám míg eljövök…” veretes dalt kéri Darvas Iván tolmácsolásában, spontán…

A megfáradt esztergomi felvonulók a tribün előtti elhaladást követően általában két részre oszlottak. A családanyai szerepkörrel rendelkező munkásasszonyok a teljes átalakulás irreverzibilis folyamatának megfelelően magukra öltötték virágmintás nejlondzsörzé otthonkáikat, hogy a húsleves és rántottcsirke oltárán áldozhassanak, miközben a jó munkásemberek a MIM-Vasas pálya ( újabb rejtvény lehetne ) irányába célozták meg, hogy ott sör-virsli-mustár-kolbász-kenyér-savanyúság hatosfogatának gundeli magasságokat célzó gasztronómiai élménypalettáján szerezhessenek elévülhetetlen érdemeket, hogy aztán néhány óra múlva - miután a rájuk osztott gyermekseregtől megszabadultak a másnapi lecke okán - az esti félhomály és a kijózanítóan lehűlő levegő biztonságában a családi fészek irányába vehessék útjukat a megerőltető ünneplés után és hazaérvén alkoholillatú jóestét-csókkal jutalmazhassák a már alvó – szebb jövőt álmodó – gyermekeik sorát.

Nyilván Gulya Úr mindezt nálam személetesebben és jobban is papírra vethette volna….kár, hogy nem tette…

2008. 05. 03. 20:37

Nyilván azért történt ez a kiigazítás, hogy NyA ne perelhesse. Így megint elmondhatja majd, hogy csak mi hisszük azt, hogy ellenünk van, pedig nem.

Eredeti méret

2008. 05. 03. 14:33

Nem Gulya írta, de ugyanebben a lapszámban jelent meg egy "helyreigazítás".

A 2008. április26-i szám 11. oldalán ez volt olvasható:

„Visszatérve a kérdésre, azt gondolom, hogy a házam és a kocsim felgyújtása nem egyetlen ember őrült cselekedete volt, és úgy tűnik, hogy ebben a helyi ellenzék egyes tagjai is részt vettek.”

A Meggyes Tamással felvett interjú hangfelvételén a mondat szó szerint így hangzott el:

„Nem egy őrült tűzgyújtása volt ez, hanem egy kimódolt, kitervelt akció, aminek most jönnek csak a további lépései, és ebben, úgy tűnik, hogy a helyi ellenzék egy-egy tagja is részt vesz.

(Kiemelések tőlem.)

Lehet, hogy rosszul gondolom, de szerintem a kettő között érdemi különbség nincs.

Aztán Meggyes még rá is tesz egy lapáttal:

„mint látható, a tűzgyújtással nem a helyi ellenzéket vádolom, ugyanakkor az általuk 2002 őszén indított gyűlöletkampány vezetett el idáig. Szomorúnak tartom, hogy Nyíri Attiláék azóta is mindent megpróbálnak megtenni a lejáratásomért.”

Tehát ismételten összefüggésbe hozza név szerint Nyíri Attiláékat az eseményekkel.

Hát már semmi vagy senki nincs, ami vagy aki ezt a szerencsétlent megállítaná? Hiszen egyre mélyebbre süllyed a hazugságok és rágalmazások mocsarában!

2008. 05. 03. 11:30

Kedves Meggyes Tamás és Gulya István felfoghatná végre: az önkormányzat nem egyenlő a Fidesszel.

Azt még hozzátenném: a Fidesz sem egyenlő az önkormányzattal.