Nyíri Attila jogi lépéseket fontolgat

Nyíri Attila jogi lépéseket fontolgat

2008. 04. 29. 20:20

Nyíri Attila jogi lépéseket fontolgat Meggyes Tamás ellen, a legutóbbi Hídlapban megjelent Tolvajok a városházán? című riportban leírtak miatt. Az üggyel már több országos internetes lap is foglalkozik.

Az egominfo.hu cikke:

Tolvajok a városházán? alcímmel jelent meg riport a helyi Hídlapban Meggyes Tamással. A riportban elhangzottak új fordulatot hozhatnak Meggyes házának a felgyújtása ügyében. Meggyes itt ugyanis a helyi, különösen a baloldali ellenzéket nevezi meg bűnösként.

Meggyes Tamás eddig nem nevezett meg senkit, akit gyanúsítana a háza és a hivatali autó felgyújtása ügyében, sőt kifejezetten elzárkózott attól, hogy politikai indokot jelöljön meg.

Meggyest az elhíresült, közpénzen készített Fidesz kampányanyaggal kapcsolatosan kérdezték, mely esetében egyre több bizonyíték szól arról, hogy esetleg a városházán manipulálták az eredetileg Fidesz célokat szolgáló tanulmányt.

Ő ennek kapcsán egy olyan folyamatról beszél, amely 2002-től tart:

”Ez egyébként egy folyamat – 2002-től 2006-ig a szocialista irányítású megyei hatóságokkal, rendőrséggel, ügyészséggel üldöztettek a szó szoros értelmében, és mindehhez akkor a helyi szocialista frakció szállította a feljelentéseket. Most ott tartunk, hogy mivel akkor, azokkal a módszerekkel nem sikerült elgáncsolni, jönnek a maffiamódszerek.

Kemény vádak ezek. Valóban politikai indítékot feltételez a mostani gyújtogatás mögött? És ha igen, helyi, vagy országos politikáról beszélünk?

A kettő szerintem összekapcsolódik. Egyrészt a teljesen le¬pusztuló Gyurcsány-kormányzat utolsó akciói közé tartozhat ez is – lásd a megyei jogú városok lehallgatás-botrányát, vagy a rendőrpalota elleni műtámadást –, ugyanakkor helyi rosszindulatra is szükség van ahhoz, hogy ilyen események megtörténhessenek.

Érdekes adalék, hogy három órával azelőtt, hogy a Népszava bejelentkezett volna, Nyíri Attila mszp-s képviselő felhívta a város jegyzőjét, azt kérdezve tőle, hogy nem kellett volna-e a testületnek döntenie az online-stratégiáról szóló tanulmányról. A jegyző elmondta neki, hogy az értékhatár miatt erről a bizottság döntött. Véleményem szerint Nyíri Attila pontosan tudta, hogy mi fog történni, sőt részt vett az anyag ellopa¬tásában és a Népszavához való eljuttatásában is. Ugyanő volt, az én feltételezésem szerint, aki a Tőkés-kampány támogatása kapcsán botrányt próbált kavarni, miközben Esztergom évek óta felelősséget vállal a határon túli magyarok kulturális és oktatási céljainak elősegítésére. A gyújtogatás mindennek a teteje volt, éppen ezért mondtam önnek a legutóbbi beszélgetésünk alkalmával, hogy április 8.-a vízválasztó volt a helyi és az országos közéletben egyaránt. Nem szabad megengednünk, hogy a városvezetés, vagy akár minden esztergomi fenyegetettségben éljen, és ezért tenni is fogunk. Visszatérve a kérdésre, azt gondolom, hogy a házam és a kocsim felgyújtása nem egyetlen ember őrült cselekedete volt, és úgy tűnik, hogy ebben a helyi ellenzék egyes tagjai is részt vettek.”

Megkérdeztük Nyíri Attila képviselőt az ügyről.

A képviselő szerint Meggyes Tamás minél többet nyilatkozik, annál jobban belegabalyodik a mondandójába.

„Természetesen a Népszavához került dokumentum ellopására senkit sem bujtottam fel, a bujtogatás nem tartozik a szokásaim közé. Amikor a Népszava újságírója, mint képviselőt felhívott, hogy nyilatkozzam az ügyről, mivel az anyag létezéséről sem volt tudomásom, mint legautentikusabb forráshoz, a jegyzőhöz fordultam felvilágosításért, és ezt követően válaszoltam a Népszava újságírójának.

A polgármester úr utalását, mely arról szól, hogy a háza felgyújtásához a helyi ellenzéknek is és így nekem is közöm van, most az ügyvédem vizsgálja, és ha úgy látja, megtesszük a szükséges lépéseket. Egyébként nem hiszem, hogy lenne ember Esztergomban, aki egy ilyen cselekedetben való bármilyen részvételt elhinne rólam.

Nem értem polgármester úr ellenséges hangnemét, nincs még egy hete, hogy azzal dicsekedett a televízióban, hogy milyen jó kapcsolatot ápol velem, még együtt is focizunk.

Úgy látszik, rosszul tolerálja azon kérésem, hogy a helyi Fidesz fizesse be a tanulmány bekerülési összegét, a 3 millió Ft-ot a város kasszájába.

Az a meglátásom, hogy polgármester úr rossz úton jár, mikor a városban egyre inkább előtérbe kerülő elégedetlenséget leegyszerűsíti a baloldal „mesterkedéseire”.

Ez az elégedetlenség már régóta nem a helyi baloldal privilégiuma csak, a polgármesternek immár kemény városi ellenzéke van, amely meglehetősen pártfüggetlen.

Pár éve még valóban csak a helyi szocialisták fogalmaztak meg erős kritikákat a város vezetése felé, de mára már a helyi civil társadalom, és a jobboldal is meglehetős elégedetlenséggel emeli fel a hangját az ellen, amit Esztergom fideszes városvezetése városvezetés címen művel.

Egyébként, utalva polgármester úr azon mondatára, mely szerint az esztergomiak fenyegetettségben élnek, azt tudom mondani, hogy nem szép dolog egy polgármestertől, ha riogatja a saját városa lakosait, mert Esztergomot senki és semmi nem fenyegeti.”


A hír az országos sajtóban

www.mszp.hu

www.hetek.hu

zoom.hu

www.168ora.hu

index.hu

www.hirszerzo.hu

www.klubradio.hu

www.nepszava.hu

www.stop.hu

gondola.hu

www.metro.hu

www.echotv.hu

egominfo.hu | egominfo.hu

Törölt felhasználó #43

2008. 05. 05. 10:23

Törölt felhasználó #43
Törölt felhasználó #43

2008. 05. 02. 23:10

Meggyes:

Láposi:

Nyíri:

Törölt felhasználó #43

2008. 04. 30. 22:15

Meggyes szerint a Hídlap nem jól idézte őt.

Meggyes és Láposi interjú a Klubrádióban: klubradio.hu , klubradio.hu , klubradio.hu

2008. 04. 30. 11:38

Mivel a helyi ellenzékbe - akarva, akaratlanul - mi is bele tartozunk, szintén jogi lépéseket fontolgatunk az ügyben, különösen annak fényében, hogy az iwiw-en olvasott, kifejezetten ellenünk irányuló tárgybani rágalmak kapcsán is kénytelenek vagyunk feljelentést tenni, a magukat Kolumbán atyafiként és Pataki Istvánként feltüntető ismeretlen tettesek ellen.

Törölt felhasználó #43

2008. 04. 30. 11:03

Balos maffia bosszúja az esztergomi tűzeset? - www.hetek.hu

2008. 04. 29. 21:03

Hihetetlen, mi történik körülöttünk, tökmindegy, milyen oldalról forgolódunk!

Apám az ötvenes évek borzalmai közt figyelmeztetőleg beszélt az aljas jellemekről. Ezek közt szerepelt a rágalom, önbajom mentése érdekében bűnös bántás felebarátaink ellen, családok szétverése, hivatali hatalommal bűnös visszaélés, más egzisztenciájának a derékbatörése, kéretlen utántelefonálások ávos módszerekkel.

Nem sorolom, de kérem a tisztelt esztergomi városvezetési plénumot, hogy itt nyílvánosan jelentkezzen csak nicknéven, aki valamit felfedez magában.

Nem gyűlöletből beszélek, hanem az utobbi események adta szomorúságból. A tények nem moshatók le a tudatlan rétegre.

A bűn bocsátanának megvannak a szabályai. Ne fokozza senki!

2008. 04. 29. 20:49

A STOP -nak már írtam , hogy szüntessék meg a "képzavart"

2008. 04. 29. 20:36

Tisztelt M. Tamás!

Az a tanácsadó, aki a hétvégi Hídlapban megjelent "Interjú" ötletét adta, az nem akart Önnek jót . Tudom , hogy időnként erős kritikát fogalmaz meg jogrendünk kapcsán , de felhívnám figyelmét a hatályos jogszabályok egy apró szeletére.

"..... Rágalmazás

179. § (1) Aki valakiről, más előtt, a becsület csorbítására alkalmas tényt állít vagy híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

(2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a rágalmazást

a) aljas indokból vagy célból,

b) nagy nyilvánosság előtt,

c) jelentős érdeksérelmet okozva

követik el. ....."

Én nem állítom, hogy Ön eme tényállást valósította volna meg, de javaslom, hogy gyorsan kérjen nyilvánosan bocsánatot Nyíri képviselő úrtól, vagy kérjen helyreigazítást a Hídlaptól.

Nagy tisztelettel

dr. Csomor Sándor

jegyző

2008. 04. 29. 20:30

Igaza van Nyírinek, ha jogilag áll a dolog, helyesen jár el! Fel kell jelentenie!

( egy lebaloldalizott jobboldali szavazó)