Közpénzeket szívna el a Fidesz

Közpénzeket szívna el a Fidesz

2008. 04. 25. 12:38

Délelőtti sajtótájékoztatóján Nyakó István, az MSZP szóvivője elmondta, hogy Fidesz-közeli cégek az ellenzéki vezetés alatt álló önkormányzatoktól több tízmilliós megrendeléseket kaptak az elmúlt időszakban, többek között olyan tanulmányokért, amelyekre semmi szüksége nem volt az adott önkormányzatnak.

Legutóbb Esztergom fideszes polgármestere bukott le.

Meggyes Tamás a Strategopolisz Kft-től rendelt tanulmányt, melynek tulajdonosa Giró-Szász András, a Fidesz-közeli Századvég Alapítvány ügyvezető igazgatója. A közpénzből fizetett tanulmány arról szól, hogyan növelje a városvezető személyes népszerűségét, politikai támogatottságát. Tartalmazza, hogy miként lehet megszerezni a választók adatait interneten keresztül, azok későbbi politikai felhasználása céljából; illetve arra vonatkozó ötleteket, hogy milyen módokon lehet politikai célokra felhasználni az önkormányzati lap munkatársait, sőt azt is tanácsolják, hogy havi rendszerességgel írassanak velük hangulatjelentéseket. A lebukás után a polgármester beismerés helyett újabb botrányos húzással reagált – azóta a pártos, és egyértelműen kínos részletektől megszabadított változat is elkészült, amiről azt állítják, hogy az az eredeti.

Úgy látszik, nincs az a közpénz, amit sajnálnának a Fidesz pártpolitikai céljainak kiszolgálására. Félő, hogy az ellenzéki párt a kétmilliárdos adósságcsapdából nem könnyen, és nem tisztességesen kíván kilépni – jelezte az MSZP-frakció szóvivője.

Most már nem pártbelügy a hatalmas adósság rendezése, hanem közügy. Az emberek szeretnék tudni, kik tartják markukban a Fideszt. Ezért felszólítjuk valamennyi fideszes polgármestert és megyei közgyűlési elnököt, hogy hozzák nyilvánosságra mindazokat a szerződéseket, amelyeket a jól ismert Fidesz-közeli, illetve a párthoz szorosan kötődő cégekkel kötöttek, és válaszoljanak a mindenkit érdeklő kérdésre: milyen eljárás során választották a pártjukhoz közel álló emberek cégeit, több milliós megrendeléseket juttatva nekik. A Fidesz vezetőinek tudtával, esetleg központi utasításra történt mindez? – tette fel Nyakó István a költői kérdést.

Forrás: www.mszp.hu

Törölt felhasználó #43

2008. 04. 25. 23:37

2008. 04. 25. 21:07

Én csak kérdezem: Josip Toot-ról meg Kaya Ibrahimról nem említett semmit? Meg a ..........ról?

2008. 04. 25. 17:57

"Meggyes Tamás fideszes képviselő, Esztergom polgármestere reagálásában közölte: a szocialistáknak kellene a Zuschlag- és a Weiszenberger-ügyben magyarázatot adniuk." Nálam ez egyenlő azzal, mintha ezt mondta volna: Ha ők sokat lopnak, akkor már mi is lophatunk egy keveset.

2008. 04. 25. 14:20

És mi lenne a megoldási javaslatod erre a rókafogta csuka helyzetre?:)

2008. 04. 25. 14:07

Bagoly esete a verébbel... :)