Szent Miklós Alap – Nyolcszáz gyermeknek hatszázmillió forint
Gazdaság
2008. ápr. 16.

<p>Csaknem nyolcszáz esztergomi gyermeket támogat már a város a Szent Miklós Alappal.</p>

A napokban kapják kézhez a szülők azokat az értesítőket, amelyek a gyerekek számára eddig összegyűjtött összegeket mutatják. Az első szerződő kicsi pontosan 726 700 forinttal „rendelkezik”, vagyis ennyi van jelenleg a számláján. A 2005 óta létező program első kedvezményezettjei felnőtt koruk elérése után (a kamatlábak változását is figyelembe véve) mintegy 3,2 millió forinttal kezdhetik majd el életüket.

A teljes cikk az www.esztergom.hu portálon olvasható.

 

Szent Miklós Alap

A Szent Miklós Alap támogatására jogosult minden 2005. január elseje után született esztergomi gyermek, aki 21 éves koráig a város területén bejelentett lakcímmel rendelkezik, és –a gyermek 18 éves koráig – legalább egyik szülője esztergomi lakos. A támogatás további feltétele, hogy a jogosult 21. életéve betöltésekor rendelkezzen legalább középfokú vagy szakmai végzettséggel.

 

Az Alap forrásaiból a jogosultak számára nyújtott támogatás azok 21. születésnapján nyílik meg és azt a 31. születésnapjáig veheti igénybe.

A jogosult felhasználhatja az összeget a város közigazgatási területén belüli otthonteremtésre, építési telek, új vagy használt lakás, családi ház megvásárlása, új lakás, családi ház építése, vagy kérésére önkormányzati ösztöndíj-támogatásban részesülhet, ha felsőfokú képzést biztosító oktatásban vesz részt. Az Alap vagyonkezelésére irányuló pályázatot az Esztergomi Takarékszövetkezet és a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Rt. nyerte meg. Később a vagyonkezelést a Takarék Alapkezelő Zrt. vette át.

 

(forrás)