Meggyes interjú a FigyelőNeten
Közélet
2008. ápr. 16.

<p>A FigyelőNetnek interjút adó esztergomi polgármester szerint politikai okokra is visszavezethető, hogy felgyújtották a kocsiját és a házát. Meggyes Tamás ettől függetlenül nem hiszi, hogy népszerűtlen lenne. Az ellene felhozott ügyeket viszont műbalhénak tartja.</p>

Meggyes Tamás a FigyenőNetnek adott interjújában elmondja, hogy az ellene intézett támadásnak csak a munkájához van köze, mivel a magánéletében nincsenek haragosai. Sok olyan döntést hoz, amely különféle pénzügyi érdekeket sért, de nem tartja magát népszerűtlen városvezetőnek.

A városnak jeleneg fél-egy tucat "rázós" ügye van, amely komoly érdeksérelemmel járhat egyeseknek.

Az ellene intézett támadás egyértelműen a gazdasági válság jele, amely együtt jár komoly társadalmi válsággal.

Arra a riporteri kérdésre, hogy kért vagy kapott-e védelmet a következőket válaszolta:

"Nem kértem védelmet, igaz, nem is ajánlották. Azt gondolom, hogy a védelem jár mindenkinek, akkor is, ha valaki nem a legjobb meggyőződésével, hittel végzi a munkáját, hát még nekem."

A cikk második fejezetében a városi legendákról hallhatunk beszámolót, Meggyes kitér a jegyzőváltások nehézségeire és a 2002 óta felbátorodott ellenzék által komolyan megtervezett, ellene folyó gyűlöletkampányra.

A Széchenyi tér ügye Meggyes véleménye szerint "részben átpolitizált műbalhé", de különleges esetekben a lakók is behajthatnak oda. "Csak az a két-három lakó járt rosszul, aki most nem tud beállni a kocsijával, de az ő közérzetüknek is jobb a felújított, forgalommentes tér."

Sitku Pál menesztését a következőkkel indokolja: "Igaz, hogy közkedvelt volt a pedagógus, a gyerekek is szerették, de hagyta, hogy pánik uralkodjon el az iskolán az intézmény ideiglenes elhelyezése miatt. Ez tarthatatlan volt."

Az élményfürdőre vonatkozó kérdésre, a polgármester azt válaszolta, hogy 2006-ban az valóban 200 milliós minuszt, de 2007-ben már 30 milliós nyereséget termelt, bár a vizét valóban melegíteni kell, hogy elérje a termálhoz szükséges 30 fokot.

A népszavazásokról megtudhattuk, hogy azért nem lehetett a március 9-i országos kérdésekkel megejteni, mert "összegyűjtötték a kellő számú aláírást, de nem tudta a választási bizottságunk hitelesíteni a szignókat, így nem tudtuk a március 9-i népszavazással egy időben feltenni a kérdést. A testület végül is júniusra írta ki a helyi népszavazást. Szomorú, hogy pár ezer ember a világ legnagyobb botrányának tartja, hogy egy utca egyirányú lett."

Végül egy városi legenda is megdöntésre kerül: "Legutóbb azt hallottam, hogy én éjszakánként meztelenül rohangálok a Széchenyi téren, amit a térfigyelő kamerák is felvettek.Erre mit lehet mondani?"

A teljes cikk elolvasható a FigyelőNet oldalán.

(forrás)