Szántó Sándor profi KICK-BOX Európabajnok!
Sport
2008. ápr. 11.

<p>[[Zrínyi Miklós]] tehetséges tanítványa emelte a magasba Profi Kick-Box gálán a győzelemért járó trófeát, az Európa Bajnoki övet.</p>

Szántó Sándor ezt a nem mindennapi sikert Szombathelyen április 5-én rendezett nagyszabású nemzetközi eseményen aratta.

A Sport és művelődési központ lelátója 18 órára zsúfolásig megtelt.

A tét nem volt kicsi, ugyanis profi Világ –és Európa bajnoki címmérkőzések, valamint a Magyar-Osztrák light-contact válogatott csapattalálkozó sorsát döntötték el a következő néhány órában.

A megnyitók után elkezdődtek a küzdelmek.

Először a Kondor és Controll SE képviseletében Varga Martin csapott össze a Zoltek SE versenyzőjével Szabó Z. Dominikkal. Dominik egy kicsit elizgulta a küzdelmet, a szombathelyi fiú jobban koncentrált, így a végén hazai győzelem született. Az előmérkőzések során még egy megyei fiatal sportoló, a Dorogi ESE versenyzője, Quintz Norbert mérkőzött a szombathelyi Németh Rolanddal. A rendkívül kemény, technikás összecsapáson a végén senki sem tudta ki lesz a győztes. Az eredmény végül a szombathelyi fiúnak kedvezett: nagyon szoros 2:1 arányban az ő kezét emelte a magasba a vezetőbíró.

Ezek után következett a Magyarország vs. Ausztria összecsapás, ahol egy női és három férfi versenyző mérte össze tudását.

A remek hangulatú küzdelmek után a Magyar Csapat magabiztos 3:1 arányú győzelmet ért el. Természetesen a csapat tagjai között szerepelt megyei sportoló is az Esztergomi KBSE ( EKBSE ) versenyzője, Olasz Attila.

A csarnokban ekkorra már remek hangulat uralkodott, melynek főszereplői a nyergesújfalui, esztergomi és dorogi szurkolók voltak. Síppal, dobbal, nádi hegedűvel és transzparensekkel fogadták az est egyik főszereplőjét, a bevonuló nyergesújfalui Szántó Sándort.

Sanyinak nem kisebb ellenféllel kellett megküzdeni, mint a jelenlegi Világbajnok horvát válogatott Marco Sarco-val. A két fiú már a tavalyi Világbajnokság döntőjében találkozott egymással, és ott nem kis megdöbbenésünkre a horvát versenyzőt látták jobbnak. Zrínyi Miklós - Sanyi edzője talán éppen ebből a megfontolásból választotta őt a nem könnyűnek ígérkező összecsapásra.


- Ennyi jár Sanyinak , ugyanis a VB után úgy gondoltam ennyit megérdemel, miután Belgrádban a bírók elvették a mérkőzését. - nyilatkozta a szakember.

Már a mérkőzés kezdetén látszott, hogy Sanyi nem akarja a bírókra bízni a döntést. Magabiztosan, határozottan kezdett. Az első menettől kezdve látszott, hogy Sanyi az Európa Bajnoki övért jött, fokozatosan őrölte fel a horvát versenyző erejét. A harmadik menet végére már szinte biztosra vehető volt a győzelem. Az ötödik menetben ugyan a horvát világbajnok még megpróbálkozott egy rohammal, de Sanyi résen volt, nem engedte ki a kezéből a mérkőzést.

A közönség ütemes tapsa közepette hirdették ki a végeredményt, mely nem is lehetett kétséges: 3:0 arányban Szántó Sándor győzött, így az Ő derekára került a 63 kg-os súlycsoport profi Európa Bajnoki öve. Sanyi boldogan emelte a magasba a megszerzett és méltán megérdemelt trófeát.

A mérkőzésről az érintett az alábbi élményeit osztotta meg velünk.

„Felkészülésem nagyon jól sikerült. Sérülések nem akadályozták a munkámat. Edzőm külön edzésprogramot állított össze. A mérkőzés előtti napot pihenéssel, zene hallgatással töltöttem. A csarnok légköre megérintett, az adrenalin szintem ekkor szökött először magasabbra. Ezt követően a bemelegítésig relaxáltam, majd szólítottak a bevonuláshoz. A folyosón már hallottam, hogy a szurkolótáborom nagyon várja, hogy pástra lépjek. Jó érzéssel töltött el, hogy szűkebb hazámból Nyergesújfaluból és környékéről ilyen sokan voltak kíváncsiak a címmérkőzésre.

A himnuszokat követően végre ismét szemtől szemben állhattam a belgrádi Világbajnokság döntőjéről már jól ismert ellenfelemmel. Az első találatok után éreztem, hogy a mérkőzés irányítása az én kezemben van. Jó erőben, magabiztosnak éreztem magam és próbáltam az első menetben megszerzett előnyömet tovább növelni. Az első menet végén edzőm arcán nyugalmat láttam, ami még nagyobb önbizalmat adott. Ezt követte a második menet, amit ugyanazzal a taktikával folytattam. Sikerült testen megfogni Marcot az oldalsó rúgásaimmal. Egyre több rúgás és ütés talált be pontosan és gyengítette meg ellenfelemet. Még a negyedik menetben sem éreztem magam fáradtnak, míg ellenfelem arcán a megtörtség látszott. Ez még nagyobb energiát adott és az utasításokat követve rendre fejrúgásokat vittem be. Az utolsó menetben éreztem, hogy fölényesen vertem a horvát fiút.

Az utolsó gong hallatán, a pást széle felé lépkedve edzőm Zrínyi Miki és példaképem Debreczeni Dezső arcán is elégedettséget és örömöt láttam.

Örülök, hogy végre a három Világbajnoki II. helyezés után végre a sok-sok munka meghozta gyümölcsét és a bajnoki öv a derekamra kerülhetett.

Szeretném megköszönni támogatóimnak a segítséget, mellyel lehetővé tették a címmérkőzés megrendezését.”

(forrás)