AlfaCity 08 - a nyolcadik Alfa találkozó
2008. ápr. 7.

<p>Idén nyolcadik alkalommal rendezi meg az Alfa Amore hagyományos, évadnyitó találkozóját, mely AlfaCity névre hallgat, hiszen ilyenkor igazi Alfavárossá válik az esztergomi Bazilika és környéke.</p>

Az idei AlfaCity-n több, mint 500 autó fog részt venni; érkeznek tagok egész Magyarország területérõl, de a környezõ országokból, sõt Németországból, Hollandiából, Csehországból és Lengyelországból is. Ebben az évben a 33-as Alfa Romeoé lesz a fõszerep a találkozón, hiszen idén ünnepli 25. születésnapját a márka kompakt modellje. Ennek alkalmából külön szépségversenyen díjazzuk a legszebb 33-ast, a résztvevõk tesztlapon tehetik próbára a típussal kapcsolatos tudásukat, illetve kihirdetjük a szoborpályázatunk eredményét is.

Az AlfaCity minden évben bemutatta az Alfa legfrissebb modelljeit; így lesz ez idén is, hiszen a látogatók itt találkozhatnak elõször az Alfa legújabb modelljével, a MiTo-val. Az új modellek mellett az oldtimerek és youngtimerek is megtekinthetõk lesznek.

A találkozót elõször 2000-ben szervezte az akkor még index.hu Alfa Romeo…szerelem? topicja, a találkozó azóta hagyományosan az Alfások évadnyitó rendezvénye. 2000-ben még alig 30, tavaly már 550 autó érkezett AlfaCity-be.

Apropóját az elsõ igazi tavaszi hétvége adja, amikor mindenki felteszi a nyári felniket, kicsinosítja az autóját és elindul AlfaCity-be, hogy találkozzon azokkal, akikkel év közben online beszélget és megcsodáljon több száz Alfa Romeót egy helyen, a Bazilika elõtt.

Magyarország legnagyobb Alfa Romeo márkakereskedõi is jelen lesznek a rendezvényen és különbözõ programokkal (tesztvezetés, bemutatók) várják az érdeklõdõket.

A találkozóról a helyi és országos, sõt, nemzetközi médiumok is beszámoltak már több ízben; az italiaspeed.com minden évben tudósít az eseményrõl, illetve tavaly írt rólunk a hvg.hu, a Totalcar és a vezess.hu, illetve beszámolt az RTL Klub Fókusz címû mûsora is.

A rendezvény szervezõje, az Alfa Amore 2004. április 4-én indult útjára, azóta Magyarország és Közép-Európa legnagyobb internetes Alfa Romeós közösségévé nõtte ki magát. Több, mint 1700 tag regisztrált eddig, közel 90 topicjában naponta átlag 1500 hozzászólás és havonta 1.7-2 millió oldalletöltés generálódik.

Az oldal immáron elérhetõ angol nyelven is a www.alfaamore.com címrõl, így már külföldrõl is regisztrálhatnak az Alfa tulajdonosok.

(forrás)