Elégedettek a képviselők a városi piac átszervezésével

Elégedettek a képviselők a városi piac átszervezésével

2007. 03. 28. 17:03

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium által kiírt helyi közlekedés normatív támogatására pályázatot nyújt be Esztergom.

A 2006-ban elnyert támogatást új autóbusz vásárlására fordította a város – mondta Meggyes Tamás polgármester, a múlt heti, rendkívüli testületi ülésen, az idei támogatást pedig az autóbusz pályaudvar elhelyezésének függvényében használná fel a város. A testület áttekintette az új autóbusz-pályaudvarra és a Simor János utcai parkolókra vonatkozó terveket is. Nyíri Attila szocialista képviselő felvetette, hogy a Simor János utcában az autóbusz-pályaudvar helyén mélygarázs legyen, amely felett egy zöldterületű sétálóutca kialakítására is lenne lehetőség. Meggyes Tamás válaszában kifejtette, hogy az utcának ezen szakasza távol esik a forgalmas városközponttól és itt egy költséges mélygarázs kialakítása helyett célszerűbb fákkal övezett ingyenes parkoló kijelölése. A város tervei szerint a városközpontban a Kossuth utcai új épület alatt nyolcvan férőhelyes mélygarázs kerül az önkormányzat kezelésébe, valamint a Fürdő Szálló beruházás keretében a jelenlegi Bástya parkoló területén is mélygarázst terveznek. A Simor János utcát megnyitnák a Rákóczi tér felé, a Sisay köz – Malonyai utca magasságában pedig körforgalmat alakítanának ki. A tervek szerint sétálóutca a város legszebb részén lesz kialakítva, a Széchenyi tértől a Lőrinc utcán át a Kossuth híd és Bottyán híd között a Berényi utcáig. A Simor János utcában működő városi piac továbbra is az önkormányzat kezelésében marad a képviselők döntése szerint. A területen felfestéssel jelölték ki az árusítási helyeket, ennek köszönhetően a bevételek az első negyedévben folyamatos növekedést mutatnak. A piac működéséből a januári egymillióhétszázezerről, március közepére már több mint kétmillió forint kerül havonta a város kasszájába. • (muzslai) (Hídlap)

Törölt felhasználó #43

2007. 03. 29. 20:51

Pilar írta: Ezt mi sem mutatja jobban, minthogy egyesek be sem zárják az üresen hagyott boltjukat, ha kiszaladnak valamiért a környékre. :)

meg tudom ideologizálni ezt is ám! :) ha benn vagyok csak elriasztom a vevőket, ha kimegyek, akkor ők bemennek (mert nem látnak engem :)) )

2007. 03. 29. 10:50

aSk írta:

gömbicica írta: Kiváncsian várom a vizualizált, pezsgő városképet.

hát a városközpont jelenleg is eléggé dög... komolyan mondom, dorogon a "kommunizmusban" nagyobb a nyüzsi mint itt!

Ezt mi sem mutatja jobban, minthogy egyesek be sem zárják az üresen hagyott boltjukat, ha kiszaladnak valamiért a környékre. :)

2007. 03. 29. 8:10

null írta:

Nah, ki a null mar megint? :)

Norbi :) ///

2007. 03. 29. 7:37

gömbicica írta:

Havi két millió a városkasszába a piacosoktól?

Az tuti biztos, hogy én nem csinálnák kirakodóvásárt ennyi pénzért, mikor Isten szabad ege alatt csak azt a pár nm-t kapom. Más hogy gondolja?? Biztosan máshol is pénzbe kerül mindez. Tulajdonképpen nem is ezzel van a bajom, hanem azzal, hogy valahogy ugy érzem nem igazán jó gazda módjára gondoskodik a város saját magáról.

Azert hadd ne sajnaljam a piacosokat. Erre szoktak asszem azt mondani, piacgazdasag van. Ha tul nagy a berlet, nem lesz aki kifizeti, oszt akkor majd csokken. De egyelore tele van a piac amennyire en lattam, ugyhogy gondolom annyira nem lehet tul nagy az a berlet. A kereslet-kinalat jo esetben kiegyenlitett es ebben az esetben ezt nem tul nehez a mutatok alapjan szabalyozni (azt nem tudom persze, ezt mennyire teszik, de mindenesetre a lehetoseg mindenkepp megvan). Ugyanakkor sztem naiv aki azt hiszi, azert ugrott meg a letszam mert felfestettek a helyeket. Illetve lehet, de nem hiszem, hogy ezt a jan-marc statisztikakbol valoban ki lehet olvasni. Az ilyen szakemberek menjenek mar ki, oszt kerdezzek meg a piacosokat, hogy ugyanan most miert lettek tobben, es lehet, ok is ra fognak jonni, hogy januarban a fel bagazs nem is seftelt sose, mivel karacsony utan senki nem vesz semmit. Szeretem, amikor burokratak asztal mogul magyaraznak csodalatos dolgokrol. Mas. Jol ertettem, hogy a Lorincz ucca is setalo lesz? Tehat lezarjak a hidat a belvarossal osszekoto uccat? Sztem ez amugy nem rossz otlet, bar en a mostani piac uccat se nyitnam meg a forgalom elott, hanem ugyanugy macskakoves setaloutcat csinalnek belole. A Szechenyi teren lennenek a vendeglato egysegek, ahogy azt mar az okosok kitalaltak, a piac utcaja meg egy butikos korzo, like Vaci ucca, mivel a Lorincz uccara nem sok bolt fer, a kisdunasetany meg gondolom nem lesz agyonboltositva (jobb is). Jol hangzik a bastya parkolo helyen a melygarazs is, de mi lesz felette? Esetleg ott is egy park? Szep lenne. A szociotthonra en is furcsalom, hogy nincs penz, bar allitolag amugy is eleg lezullott egy hely volt. Ha megsem, akkor meg tudom javasolni az uzemeltetoknek, hogy mint bejaratott, ismert helyet, hasznositsak tovabbra is idosotthonkent. Van benne biznic allitolag, es igy a ferohelyek szama sem csokkenne drasztikusan.

Törölt felhasználó #43

2007. 03. 28. 21:48

gömbicica írta: Kiváncsian várom a vizualizált, pezsgő városképet.

hát a városközpont jelenleg is eléggé dög... komolyan mondom, dorogon a "kommunizmusban" nagyobb a nyüzsi mint itt!

gömbicica

2007. 03. 28. 21:19

Jut eszembe!. Hallom megszünik a szociális otthon a simor j.u-ban.

Ugyanis nincs a városnak pénze arra, hogy müködéséhez hozzájáruljon. Cáfoljon meg valaki ha nem igaz. Örülnék neki.

És mélygarázsokról hablatyolunk, meg sétálóutcákról. Ugyan kérem. Mintha emberek nem is lennének a részei ennek a városnak. Erre érdekes, van fedezet - ha van- Havi két millió a városkasszába a piacosoktól?

Az tuti biztos, hogy én nem csinálnák kirakodóvásárt ennyi pénzért, mikor Isten szabad ege alatt csak azt a pár nm-t kapom. Más hogy gondolja?? Biztosan máshol is pénzbe kerül mindez. Tulajdonképpen nem is ezzel van a bajom, hanem azzal, hogy valahogy ugy érzem nem igazán jó gazda módjára gondoskodik a város saját magáról.

gömbicica

2007. 03. 28. 21:12

Kedves képviselők! Ha már ilyen jól tudnak terveket késziteni, jóváhagyni, elképzelni.

Egy mukkot sem hallottam mondjuk arról, hogy ha a tesco mellé kerül a buszvég, akkor hogyan miképp TERVEZIK a helyi közlekedést megoldani azok számára, akik mondjuk:
- a városban dolgoznak, pl.kórház
- akik a piacra, hivatalba mennének,
- vidéken dolgoznak, és mondjuk a bánomin laknak
- iskolások bejárása a város másik végére, és onnan vissza

Mert eddig a buszvégtől ha ugy adódott a kályhagyár felé felballagott az ember, vagy viziváros felé szentgyörgymezőre.

Most, hogy a város egyik vége majd elszipkázza a vásárlókat a pl. kisboltoktól, milyen lesz a városközpont. Aki eddig bejött erre-arra vásárolni legalább, most leszál a buszvégen, bemegy a csodaboltba, amit bőviteni szándékoznak ahogy hallom, kajázik egy tuti pizzát, aztán felül a következő buszra, aztán irány haza.

Kedves városom: Tényleg ez lenne a jó irány? Ki tudja? DE sajnos ott a döntés joga.

Kiváncsian várom a vizualizált, pezsgő városképet.

üdv.edi.