Bajnokság végén lemond a szakosztályvezető
2008. márc. 31.

<p>Hétvégén NB II-es mérkőzést játszott az Esztergomi Sakk Club a Szentgyörgymezői Olvasókörben illetve szakosztálygyűlést tartottak a sakkozók. Ezen bejelentette a legnagyobb megdöbbenésre Kovács Géza szakosztályvezető, játékos-edző, hogy távozik a klub éléről.</p>

Kovács Géza: "Felőrlődtem a mindennapos harcban, elfáradtam, ezért a csapat menedzselést nem tudom folytatni. Azért időzítettem mostanra a bejelentést, mert a mai eredménnyel bebiztosítottuk a 2008/2009-es szezonra is az NB II-es tagságot. (Esztergomi SC - Tatabányai Turul 6-6.) Remélem, ha más vezeti a klubot, akkor több támogatást, elismerést kap munkánk, hősies helytállásunk!"

Mint ismert az 1924-ben alapított klubot –történetében először- 2000-ben jutatta fel a szakosztályvezető az NB II-be, Eger csapatának legyőzésével. A 2000/2001-es évben újoncként a 7. helyen, majd 2001/2002-ben az 5. helyen végzett az Esztergomi Sakk Club.

www.chess.hu

Mivel terem nélkül maradtak, az anyagi támogatás megcsappant, visszalépett az NB/I-re esélyes klub a 2002/2003-as bajnokságtól.

Pár év kényszerű szünet után, 2006-ban megnyerte a megyei bajnokságot az Esztergomi Sakk Club, akkor Tatabányai Turul ellen sikerült az NB II-es osztályozó. Tavalyi évben a 7. helyen végzett a csapat és most is a 7. helyen áll.

www.chess.hu

Augusztusban lesz a következő szakosztálygyűlés, amikor klubelnököt választanak az esztergomi sakkozók.

(forrás)