Veszíts el egy könyvet! - játék
2008. márc. 25.

<p>Új kezdeményezés az olvasás népszerűsítésére.</p>

Az orosházi Városi Könyvtár különös játékot indított néhány napja. A világszerte már elterjedt akció lényege: veszíts el egy könyvet, hogy majd valaki megtalálja, elolvassa és elveszítse újra. Hogy valami szervezett kerete is legyen a dolognak, ragaszd bele ezt a cédulát:

"Szia!

Ezt a könyvet szándékosan veszítettem el. Ha megtaláltad, olvasd el, majd veszítsd el Te is! Tedd le a parkban egy padon, buszon vagy vonaton, orvosi váróban, vagy a hivatali folyosó ablakpárkányán, az oviban, a suliban, kedvenc kocsmád pultján, vagy a legközelebbi telefonfülkében – bárhol, ahol sokszor megfordulsz, ahol sok ember jár, és ahol megtalálhatják.
Ha kedved van, kapcsolódj be Te is a játékunkba úgy, hogy megválsz egy kedves könyvedtől. Helyezd el benne ezt a szöveget – a könyvtárban szívesen adunk ilyen lapot hozzá, de a blogunkról is letöltheted – és hagyd el valahol. Esetleg beszélj rá másokat is ugyanerre.
Ha olyan könyvet találnál, melyet nincs kedved elolvasni, nem muszáj, de kérünk, a játékot akkor se szakítsd meg: veszítsd el máshol
Az elhagyott könyvek sorsát szeretnénk követni is. Könyvtárunk blogján – blog.justhvk.hu – találsz egy fórumot, ott jelezheted, hogy melyik könyvet hol és mikor találtad meg, illetve azt is, hogy mikor és hol hagytad el újra. Ugyanitt leírhatod véleményedet a játékról és a megtalált könyvről is.

Jó olvasást, kellemes szórakozást kíván

....................................................................................
aki elveszítette a könyvet,
valamint az orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtár könyvtárosai"

A szervezett könyvelvesztés Orosházáról indult. Ha azt szeretnénk, hogy országossá váljon, és miért ne szeretnénk, akkor ránk vár a feladat, hogy Esztergomban (és persze a környékén) könyveket szórjunk szét. Az elvesztett és megtalált könyvek listáját itt olvashatod, máris van köztük esztergomi.

Sok szerencsét!

(forrás)