(Nem annyira) jó üzlet!

(Nem annyira) jó üzlet!

2008. 03. 21. 14:02

Jó üzlet? címmel számolt be az egominfo.hu arról, hogy a város néhány nappal a 2006. évi önkormányzati választások előtt megvásárolta Németh József alpolgármester telkét a Dobogókői úton.
A cikk szerint a város várható nyeresége ezen a vásárláson 750ezer forint lehet(ne). Biztos ez? Számoljuk át újra!

Az egominfo.hu cikke 16,5 millió forintos vételárat tüntetett fel, amellyel szemben 17,250 millió forint értéken került a telek a vagyongazdálkodási alapba, mint értékesítésre kijelölt ingatlant.

Az esztergom.hu oldal Üvegzsebének 2006. szeptemberi adatai szerint a város 18.626.400 forintot fizetett ki Németh József részére, Dobogókői úton ingatlanvásárlás címén.

Amennyiben az esztergom.hu adatai helyesek, akkor ez az üzlet nemhogy 750ezer forint nyereséget nem hozott a városnak, hanem 1,37milliós veszteséget okozott.

Gyorsítsunk még?

skorpioarc

2010. 02. 01. 16:36

Valaki a környezetében szóljon neki, hogy ne menjen wc-ére, ha pártgyűlés van, mert rosszul járhat, úgy hallani, ácsingózik a polgármesterségre, ha bukik Meggyes. Egy darabig lehetőleg a gyűlésen bírja ki!

2008. 03. 21. 22:48

Lehet, hogy ez egy lerágott csont, de például én is csak most hallom először, és nem értem. Első gondolatom az volt, hogy ez kacsa, hisz, ha ez igaz, egy tisztességes embernek ilyenkor fel kéne állni, és bocsánatot kéne kérnie mindazoktól, akik megválasztották. Én legalábbis ezt tenném. Persze lehet, hogy a hírek ki vannak forgatva, és nem is igazak. Szeretném tudni például, hogy igaz- e amit az egominfo ír, vagyis a telek valóban „a várostáblát követően, már a városon kívül található”, és az se világos, hogy a telek mekkora, mert ha több tucat hektár méretű, vagy értékes ház, vagy ipari létesítmény van rajta, akkor ez teljesen reális ár. Jó lenne, ha valaki megírná, hogy mi is a valóság, vagyis, belterületi-e a telek, mekkora a mérete, fekvése a Suzukira nézve panorámás-e, és hasonlók. Így nagyon elhamarkodott ítéletet megfogalmazni. Amúgy én is mindenkinek Kellemes Húsvéti ünnepeket kívánok.