Francia hét a Balassában
2008. márc. 17.

<p>2008. március 31-től április 5-ig a franciországi Cambrai városának <i>Lyceé La Sagesse</i> középiskolai delegációja lesz az esztergomi <i>Balassa Bálint Gazdasági Szakközépiskola és Szakiskola</i> vendége.</p>

A partneriskola képviselői összesen ötven fővel érkeznek az iskolához. 16 tanuló 3 kísérőpedagógussal a kereskedelmi szakmai képzés területéről érkezik. Ők a régió kereskedelmi egységeit tanulmányozzák, valamint az Auchan és Cora áruházak magyarországi kereskedelmi tevékenységével ismerkednek meg. A csoportot Vasseur Annette angoltanárnő vezeti, aki már többször járt az iskola meghívottjaként Esztergomban.

Népes delegáció érkezik a  vendéglátó szakképzés képviseletében is. Christine Lariviere kereskedelmi okatató vezetésével 27 francia pincér és szakács tanuló lesz az iskola vendége ezen a héten. Ők a vendéglátó szakiskolai tanulókkal közösen francia és magyar ételkészítési és felszolgálási szakmai foglalkozásokon vesznek részt Gaál Gábor tanár úr vezetésével.

A program részeként Cambrai város tiszteletbeli alpolgármestere, Claude Lancelle; a La Sagesse iskola igazgatója Bernard Dumortier és Bernard Trioux műszaki igazgató érkezik még Esztergomba. Őket a város és az iskola vezetése fogadja a Városházán.

A program keretében a vendégek megismerkednek az iskola új tanpincéjével, valamint francia borbemutatót is tartanak.

(forrás)