Segítség az esztergomi tűzben megsérült családnak.

Segítség az esztergomi tűzben megsérült családnak.

2008. 03. 06. 15:11

A családnevében köszönjük az eddigi segítséget: megköszönjük Kinál Katalin képviselő asszonynak,Miavecz Jenő képviselőurnak,a fiatalok szervezete Esztergomért eggyesületnek és a Fideritásznak,a Honvéduti ovodának és mindazoknak az embereknek akik önzrtlenül segítenek vagy segitettek a családnak.Ezekutánis szükségükvan segítségre kb 3-hétmulva megszületik a harmadik kisbabájuk és sajnos a kiságyonkívül semijen babaholmijuk nincs.Beleértve a ruhát és a babakocsitis.A kisgyerekeknekis elfogadnának játékokat.Persze szükségüklenne anyagi támogatásrais.Jelenleg az Esztergomi Családothonba hejeztékel öket és már az édesapais ithonvan a korházból.Tehát akitud és lehetőségevan KÉREM SEGÍTSEN!Az édesapa elérhetősége:06/70-2261360/vagy 06/33-311-658.

Köszönettel a család!!!!!

2008. 03. 12. 17:11

Az alábbi reakciót kaptam (még a múlt héten, de kicsit le vagyok maradva még az e-mailekkel) ehhez a fórumhoz címezve:


Tisztelt Szerkesztő Úr!


Nem a "köszönetkérés", hanem a korrekt tájékoztatás miatt fűzök kiegészítést a "Segítség az esztergomi tűzben megsérült családnak" című íráshoz! Az ekor-lapban megjelent hír február 9-i. Az Önkormányzat a jövöben is figyelemmel kíséri a család életét, ha kap érte köszönetet, ha nem. Ez a dolgunk.

Tisztelettel: Dr. Osvai László a Népjóléti Bizottság elnöke


Tűz pusztított egy családi házban Esztergomban - 2008-02-09V. Ferenc (22), az édesapa, aki két kisgyermekét kimentette a lángok közül, az intenzív osztályon fekszik a budapesti Szent István kórházban. Felesége, Andrea (20) jelenleg a szüleinél lakik, a két pici gyermekük pedig a tatabányai kórházban áll megfigyelés alatt (A fiúcskának a feje, a kislánynak pedig a keze perzselődött meg, és füstmérgezést szenvedtek) .

A tűzoltóság a tüzet húsz perc alatt eloltotta, viszont az épület falai megrogytak, teljesen lakhatatlanná vált. A rokonok az eset után egész délután a kiégett ház romjai között dolgoztak, mentették a menthetőt. Az omladozó lakást ugyanis a tűzoltók elvonulása után kifosztották!


Ennyi a hír! A tragikus tűzeset január 24-én történt. 4 nap múlva ülésezett Esztergom Népjóléti Bizottsága, mely sürgősséggel tárgyalta a károsult segítségre irányuló kérelmét.

A 24/2007. (IV. 26.) ör. rendelet 5-6 § értelmében elemi kár esetén az átmeneti segély legmagasabb összege a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb összegének 300 %-a lehet. A Közjóléti Iroda – a környezettanulmány elvégzése után - a Bizottság ajánlásának megfelelően a legmagasabb összegről, 85.500 forintról hozott határozatot, melyet január 30-án vehetett át a károsult.

A család további anyagi megsegítésére lehetőség van a 30/2007. (IV. 27) ör. rendelet értelmében negyedévenként maximum 28.500 Ft rendkívüli gyermekvédelmi támogatás nyújtásával, illetve átmeneti segélyre ugyanilyen összegben. Az összeg azóta kiutalásra került.

A Bizottság elnöke azt a tájékoztatást kapta, hogy a Közjóléti Iroda felvette a kapcsolatot a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Házának vezetőjével, illetve a lakásgazdálkodási ügyintézővel a család lakhatási feltételeinek megoldása érdekében.