Levél a Helyi Választási Iroda vezetőjének
2008. márc. 5.

<p>Miavecz Jenő képviselő a Gyarapodás program gyorsításáról szóló helyi népszavazás visszavonását kéri a Helyi Választási Iroda vezetőjétől.</p>

Miavecz Jenő levelét változatlan formában közöljük.

Helyi Választási Iroda
Vezetőjének

Esztergom

Tisztelt Dr Marosi György Úr!

Esztergom Város Képviselő-testülete március 9-re helyi népszavazást írt ki az alábbi kérdésben:


-Egyetért-e Ön azzal, hogy az Önkormányzat a Gyarapodás Programjának megvalósítását felgyorsítsa?

Túl azon, hogy maga a kérdés olyan mértékben általános, hogy arra nem lehet egyértelműen igennel, vagy nemmel válaszolni, a program esetleges gyorsítása egyértelműen érinti a költségvetést.

A képviselő-testület február 21-én határozatban fogadta el a 2008. évi költségvetés beruházási programját, vagyis a Gyarapodás Programjának 2008-ra eső részét.

Március 6-án rendelet formájában megerősíti a határozatban foglaltakat a képviselő-testület.

Amennyiben a helyi népszavazáson a választók érvényesen és eredményesen szavaznak, és voksaikat a program felgyorsítása mellett teszik le, úgy az egyértelműen érinti, jelentős mértékben befolyásolja az idei költségvetést.

Tisztelt Dr Marosi György Úr!

A fentebb olvasható indokok alapján : Kérem, hogy a helyi Önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. Törvény IV. fejezet 46. § (4)

alapján bírálja felül korábbi álláspontját, és vonja vissza jóváhagyását!

Így azt is el lehetne érni, hogy egy újrafogalmazott, törvényt nem sértő kérdés a két, civil esztergomi polgárok által feltett kérdéssel egyidejűleg kerüljön helyi népszavazásra.

Esztergom, 2008. március 5.

Üdvözlettel:

Miavecz Jenő
képviselő

(forrás)